Yeni öğretmenleri desteklemek için neler yapılabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kuzey Yarımküre'deki birçok öğrenci yeni bir okul yılı başlatırken, bu aynı zamanda dünyanın her yerinden binlerce yeni öğretmen için okulun ilk günüdür. Yeni bir sınıfa yürürken - “kendi” sınıfınız - ilk kez heyecan verici ve ürkütücü olabilir. Yeni bir öğretmenin üzerindeki baskılar çoktur: idari görevler, sınıf yönetimi sorunları, potansiyel olarak korkutucu ebeveynlerle uğraşmak, ders geliştirmeye yönelik zorluklar, ödevleri işaretlemek ve daha fazlası. En önemlisi, yeni öğretmenlerin, öğretmenlik hazırlıklarının haftalar ya da aylarında öğrendiklerini almaları ve konu alanıyla ilgili bilgilerini almaları ve bunu 25, 50 ya da 150'nin öğrenimini şekillendirmek ve motive etmek için uygulamaya koymaları gerekiyor. Öğrenciler sınıflarında.

Öğretmenlerin yaklaşık% 10'unun, mesleği öğretimin ilk 1-3 yılı içerisinde terk etmesi hiç de şaşırtıcı değildir. Ancak , Odak Özeti dersinde yeni gösterdiğimiz üzere, yeni öğretmenlerin öğretime devam etmesine yardımcı olabilecek okul ve ülkelerin uygulamaya koyabileceği birçok uygulama var. 

Birçok basında çıkan haberlerde bunu zorlu veya underresourced veya başka zor personel okullarda zor sınıflarında yerleştirilir gerçeğine yeni öğretmen yüksek aşınma oranı bağlıyor. Öğretme ve Öğrenme Uluslararası Anketi Verileri(TALIS) bu iddiayı reddeder. TALIS (öğretmenlik tecrübesi veya daha az iki yıl olanlar) ankete katılan ortalama, yeni öğretmenler günü örneğin dil veya öğrencilerinin sosyo-ekonomik statü neredeyse hiçbir farklılıkları ile, onların daha tecrübe meslektaşlarının benzer derslik ve okul durumları bildirdi . Yani bu zorluklar yoksa, yeni öğretmenler ne yapıyor? 

Sorunun kökeninde, yeni öğretmenin kendi öğretme yeteneğine olan güven seviyesi görülmektedir. TALIS öğretmenlere kendi öz yeterlilik duygularını bildirmelerini ister. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yeni öğretmenler, daha deneyimli meslektaşlarına göre daha düşük öz-yeterlik düzeylerini bildirmektedir. TALIS raporu Yeni Öğretmenlerin DeneyimiÖz yeterliliğin bir öğretmenin öğretim pratikleri ile öğrenci başarısı ile nasıl ilişkili olabileceğini araştırır. Bu nedenle bir öğretmenin öğretmen olarak yetenekleri hakkında iyi hissetmesi oldukça önemlidir. 

TALIS verilerinin gösterdiği gibi, ve Odaklı Kısa Ödevler sayımı, yeni öğretmenlere yardım etmek için okulların ve hükümetlerin yerleştirebileceği programlar ve politikalar vardır. Rehberlik ve uyarlama programları gibi etkinlikler, yeni bir öğretmenin uygulamasıyla ilgili geri bildirimlerle birleştirildiğinde, yeni öğretmenlere destek ve ek mesleki gelişim sağlamaya yardımcı olabilir. 

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bu ayın Odaktaki Kısa Öyküsü özetini inceleyin . Daha fazla bilgi için bkz. Focus briefs @  www.oecd.org/edu/talisGelecek aylarda öğretmenlerin tecrübesi ile ilgili konularda. 

Kaynak: https://oecdeducationtoday.blogspot.com/2012/09/what-can-be-done-to-support-new-teachers.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak