Yeni Öğretmenler İçin Müfredat Haritalama İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Daniel Bailey
Her yeni öğretmene aynı zorluk uygulanır: Malzemeyi tüm yıl boyunca en ilgi çekici şekilde ele almak için elinizden geleni yapın. Sesler basit değil mi? Endişelenmeyin - birinci sınıf arkadaşlarınızın çoğu bunun basit ya da basit olmadığı konusunda hemfikirdir.

Ancak, müfredat haritalama bir canavar olmak zorunda değildir - öğrencileriniz için gerçekçi beklentiler belirlemenize ve karmaşık bir dersi uzun bir süre boyunca karmaşık bir konu öğretmeyi yönetmenize yardımcı olarak hayatınızı birçok yönden kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir.

İYİ PLANLANMIŞ BİR SINIFIN BİLEŞENLERİ
Kağıda kâğıt koymadan önce - ya da klavyede parmakla - dikkate alınması gereken birkaç şey var. Beklentileriniz hakkında sağlam bir fikir olmadan, öğrencileriniz için en ilgi çekici ve gelişimsel olarak uygun bir müfredat geliştiremezsiniz. Müfredatınızı belirlemeden önce aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Öğrenci yetenekleri: Öğrencilerin birlikte çalışabilmeleri için bir müfredat planlamadan önce yeteneklerini anlayabilmeniz zorunludur. Eğer Ağustos ayında öğrenicinizin ihtiyaçlarının ne olabileceği hakkında hiçbir fikriniz olmadan başlayacaksanız, birkaç değerlendirme yapmak ve bu öğrencilerle yılın başında görüşmek yardımcı olabilir.

Sınıfınızla ilgili beceriler ve öğrencilerinizin sahip olabileceği özel ihtiyaçlar için, öğrencilerinizin sınıf düzeyinde mi yoksa sınıfın önünde mi yoksa arkasında mı olduğu gibi şeyleri belirlemeye çalışıyorsunuz.

Bina ve bölge girişimleri: Okul yılı başlamadan önce müdürünüzle konuşmanız, bir profesyonel olarak sizin için beklentilerini açıklamanıza yardımcı olabilir. Her yöneticinin kendi odağı vardır ve binanın kültürüyle ilgili kaygıları vardır. Yöneticiniz, öğrencilerin müfredat boyunca okuma ve fonetik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya veya derslerde daha üst düzey düşünme görevleri oluşturmaya odaklanmak isteyebilir. Kaygılarıyla ilgili dürüst bir konuşma, müfredatınızla ilgili kararları kritik bir şekilde bilgilendirmeye yardımcı olabilir.

Bu sohbeti, sınıfta sizin için öncelikli olması gereken bina veya bölge girişimleri hakkında bilgi almak için de kullanabilirsiniz. İlçeniz kurgusal olmayan geçitleri atamaya, matematik ve mantıksal düşünme alıştırmalarını derslerinize yerleştirmeye veya her konuda kelime edinmeye odaklanmaya odaklanmanızı isteyebilir.

Ders kitapları ve materyaller: Ders kitabı her zaman kötü bir kelime değildir. Özellikle yeni bir öğretmen için, ders kitabı size öğrenme için sağlam bir beklenti fikri, temel içerik kelime hazinesi ve en azından araştırmaya dayanan başka kaynakların bir sunumu sağlayabilir.

Ancak ders kitabı sadece bir başlangıç ​​noktası ve bir kaynaktır. Esnek olun ve sınıftaki şeyler için kendi sıranızı atmayı unutmayın. Ders kitabı, bireysel öğrencilerinizin ihtiyaçlarının farkında değil ve sınıfınıza şahsen ders vermeniz için bir nedeniniz var.

Pacing: Pacing hakkında en iyi tavsiyem? Kalın olun ve sonra esnek olun. Baştan itibaren yüksek beklentiler belirlemenin yalnızca öğrencilere meydan okumak için değil, aynı zamanda hangi içerikle uğraştığını ve sınıf yönetimi ve öğretim stratejilerini ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi nasıl değiştireceklerini bulmak için en iyi yol olduğunu buluyorum. İlk dersinizde doğru anlamadıysanız sorun değil - çoğumuz değil.


ÖĞRENME BEKLENTİLERİNİN BELİRLENMESİ
Planlama sürecinde öğrencileriniz için beklentilerinizi göz önünde bulundurun. Müfredatımı planlamaya başlamak isterim, müdahale uzmanlarım ile özel ihtiyaçları olan öğrencilerim hakkında konuşarak. Bunlar tipik olarak hem planlama yaparken hem de öğretirken farklılaşma açısından en çok çalışmayı ve en çok dikkatini isteyen öğrencilerdir. Özel öğrenme ihtiyaçlarını ve sınıfınızda başarabileceklerini düşündüklerinizi düşünün.

Çeşitli öğrenenler için materyallerin farklılaştırılması, muhtemelen ilk öğretim yılında ilk büyük zorluklarınız olacaktır. Farklılaşma, sınıfınızda farklı bir grup öğrenme ihtiyacı olacağının öncülüne dayandığından, bu ihtiyaçları mümkün olduğu kadar açık bir şekilde belirlemek ve planlamak esastır. Bazı öğrencilerin yaklaşan bir bölümdeki zor kelimeleri öğrenmek için ekstra zamana ihtiyacı olabilir. Diğerleri, resmi bir sınıf tartışmasından önce düşüncelerini görsel olarak organize etmek ve temsil etmek için bir grafik düzenleyiciye ihtiyaç duyabilir. Öğrenme hedeflerini tasarlarken, mücadele eden öğrencilere içeriğe mümkün olduğunca fazla erişim sağlama yollarını dikkate aldığınızdan emin olun.

DÜZENLİ DEĞERLENDİRME PLANLAMASI
Yeni bir öğretmen olarak geliştirilecek en değerli becerilerden biri, üniteniz veya dersiniz için en doğal enformel değerlendirmeleri ve en amaçlı özetleyici değerlendirmeleri belirleme yeteneğidir.

Değerlendirmeyi planlarken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

Biçimlendirici değerlendirmeler (devam eden öğrenmeyi ölçen) ve özet değerlendirmeler (sonuçlanan öğrenmeyi ölçen) nasıl yayılacağı, böylece size her öğrencinin ilerlemesinin tam bir resmini verir.
Hangi aktiviteleri size her öğrencinin öğrenmesini en iyi gösterecektir.
Bir ünitedeki öğrencilere yalnızca bittikten sonra değil, gerçek zamanlı geribildirimde nasıl bulunacağını.
ESNEKLİĞE ODA AÇMAK
Müfredatın bir diğer önemli yönü de esneklik. Yıl boyunca değerli zaman planlama talimatınızın çoğunu yalnızca üç haftayı Eylül ayına kadar geçirmek ve işe yaramadığını anlamak zordur. İlk olarak, bunun sürekli sürekli emektar öğretmenlerin bile başına geldiğinin farkına varın. Esnek ve değişime açık olmanız çok önemlidir.

Çalışmayan ders planları hurdaya atılmalı ve değiştirilmelidir. Öğrencilerinizin bir şey anlamadığı anlaşılıyorsa, tekrar gözden geçirin. Öğretmen müfredatını şu şekilde hatırlayın: “Malzemeyi tüm yıl boyunca en ilgi çekici şekilde kaplamak için elinizden gelenin en iyisini yapın.” Bazen öğrencileriniz önemli bir kavramı kavramadan tekrar tekrar denemek demektir.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/curriculum-mapping-tips-new-teachers

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak