YENİ MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ ÜZERİNE 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1981 yılında liseden mezun olan bir yurdum insan olarak fen Bilimleri kolu olmama rağmen beden, resim, müzik eğitimi, inkılap tarihi derslerini zorunlu olarak aldık hatta sanat tarihi dersini bile aldık. Zararını görmedik bilakis hayata dair bakış açımız değişti. Bir Fen Bilimci matematikçi olarak sosyal yönlerimiz gelişti. Bir beldeye geldiğimde orada bir kültürel tarihi ören yeri varsa önce orayı ziyaret ederim. Tarihi sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgi almak isterim.
Herkes bugünlerde açıklanan yeni sistemi tartışıyor. Sistem sistem diye diye yıllardır Milli Eğitimimize hangi iktidar gelirse gelsin eğitim sisteminde bir çok değişiklikler yapıldı. Sınav sistemleri, ders alma geçme, Üniversite Giriş sistemleri defalarca değişti. Eğitim sistemimiz kevgire döndü. Malesef Milli Eğitimimize millilik vasfı kazandıramadık. Nedeni çok basit Milli Eğitimimize bilim insanlarının yön verememesi veya verdirilmemesi . . .
Hatırlar mısınız her beş yılda bir yapılan Milli Eğitim Şuralarında Milli Eğitimimizin sorunları ve çözüm önerileri bilim insanları, eğitim bilimciler, uzmanlar ve tüm paydaşlarla tartışılırdı. Milli Eğitimimizin siyasi etki ve baskılarla yönlendirilmesine de müsade edilmezdi.

Yeni uygulanacak sistemin eksik veya zayıf yönleri biran önce öngörülüp geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın gelecekleri heba edilmesin. Saygılarımla
Doç. Dr. Şevket CİVELEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak