Yeni Eğitim Öğretim Yılında Okula Gitmeyen Çocukların Durumu Ne Olacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okulların açılış tarihi ertelendi. Milyonlarca veli ve öğrencinin merak ettiği konu dün gerçekleştirilen bilim kurulu toplantısı sonrası, nihai karara ulaştı ve okulların salgının hızlı seyrinden dolayı, 21 Eylül'e ertelendi.
Milyonlarca veli okulların açılış tarihi Eylül ayına ertelense dahi, çocuğunu okula gönderme taraftarı değil. 
Okullar açılınca çocuğunu okula göndermeyen veli devamsızlık sorunu ile karşı karşıya. Yapılan açıklamaya göre, sağlık raporu almayan öğrenci devamsızlık yapmış sayılacak.
Bu süreç zarfında, veliler keyfi olarak çocuklarını okula göndermemezlik yapamayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı, birden fazla formülle yeni döneme hazırlanırken, çocuklarını okula göndermek istemeyen veli sorunu yaşanıyor. Bu nedenle çok sayıda velinin bunun sonuçlarıyla ilgili araştırma yaptığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyelerine çok sayıda velinin, pandemi kaygısıyla çocuklarını okula göndermek istemedikleri, “gelişmeleri görene kadar bir süre okula göndermeme” kararında olduğuna ilişkin görüşler gelmeye başladı. Bazı velilerin bu nedenle servis hizmeti almadığı, bunun nedenlerinden birinin de okulların açıldıktan bir süre sonra kapatılacağı olduğu öğrenildi. AK Partili komisyon üyeleri, kendilerine gelen soru ve önerileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine iletti.

KRONİK HASTALAR İSTİSNA OLUR MU?

Verilen bilgide, kronik rahatsızlığı olan öğrencilerle ilgili olarak online eğitim konusunda çalışma yapıldığı, ancak diğer öğrencilerin sağlık raporu getirmemeleri durumunda devamsız yazılacağına ilişkin bilgi paylaşıldığı öğrenildi.

Nuray Babacan-Hürriyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak