YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, ETZ 2019’un açılış konuşmasını yaptı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

  Bu yıl altıncısı düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi ETZ 2019, 2 Mart’ta İstanbul´da gerçekleşti. Şişli’de yapılan Zirve’ye MEB Bakan Danışmanı Adem ÇİLEK, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl YILMAZ katıldı.     
Bu yıl altıncısı düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi ETZ 2019, 2 Mart’ta İstanbul´da gerçekleşti. Şişli’de yapılan Zirve’ye MEB Bakan Danışmanı Adem ÇİLEK, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl YILMAZ katıldı. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim, iş ve medya dünyasını bir araya getiren Zirve’nin hedefi, katılımcıları yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yeniliklerden haberdar ederek onların bu alanlarda çeşitli uygulamalar deneyimlemelerini sağlamak.

YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, tüm ülkelerin eğitimin dönüşümü üzerine yeni politikalar geliştirirken bizim de ülke olarak bu gelişimden geri kalamayacağımızı vurguladı.

YILMAZ, dünyada eğitim teknolojileri modellerine bakıldığında yapay zekâ, konuşma ara yüzleriyle etkileşimli şekilde çalışan sistemler, dijital değerlendirme sistemleri,  analitik öğrenme sistemleri, AR, VR dediğimiz sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik sistemleri, yeni nesil güvenlik ve risk yönetimi eğitim sektörleri gibi konuların trend olduğunu ifade etti.

Okulların bilgi yükleyen kurumlar olmaktan çıkarak önceden başka ortamlarda kazanılmış becerilerin, etkinliklerin paylaşıldığı ortamlara doğru evrileceğine dikkat çeken YILMAZ, öğrencilerin dijital ortamlarda farklı kaynaklardan edinecekleri kazanımların belki de diplomayı ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Ulusal dijital içerik arşivi oluşturmak hedefimiz

YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, teknolojinin çocuğun hayatına nüfuz ettiğini bilerek ulusal düzeyde bir dijital içerik arşivi oluşturmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Konuya ilişkin şunları söyledi: “2011 yılından bu yana uyguladığımız FATİH Projesi’ni yeniden yorumluyoruz. Başlangıçta daha ziyade alt yapıya, donanıma, araçlara odaklanan bu projede şimdi kullanıma, içeriğe odaklandık. Ulusal düzeyde dijital içerik arşivi oluştururken bir ekosistem geliştirmek üzere Bakanlık olarak kolaylaştırıcı rol üstlenmeyi hedefliyoruz. Dijital eğitim içeriklerinin ana öğrenme materyali olmasını istiyoruz. Belki kitaplar hayatımızdan çıkmayacak ama dijital hâle gelecek. Bu süreçte içerikleri bütünleştirmek, birbiri arasında gidip gelmeyi kolaylaştıracak mekanizmaları bulmak, sınıflardaki etkileşimli tahtalar veya bilgisayarlar, cep telefonları arasında bütünleşik, kitaplarla birlikte çalışacak bir sistem kurmaya çalışıyoruz.”

Yeniliklerin birçoğunu 2023 Eğitim Vizyon belgesinin stratejisine göre oluşturduklarını vurgulayan YILMAZ, önce küçük ölçekli sonra büyük ölçekli pilot uygulamalar yaptıklarını, ardından yaygınlaştırdıklarını dile getirdi. İçeriklerini geliştirmede çevrim içi atölyeleri sıklıkla kullanacaklarına değinen YILMAZ, veriye dayalı bir yönetim sistemi kurabilmek, öğretmenlerimizin gelişebilecekleri bir mesleki gelişim platformu oluşturmak için EBA’da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber