Yas tutan bir öğrenciye yardım etmenin 4 önemli yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir öğretmen olarak, öğrencilerinizin zihinsel ve duygusal sağlığını izlemek zor olabilir. Trajedi ile karşı karşıya kalan öğrenciler genellikle rahatlığa ve ekstra desteğe ihtiyaç duyarlar, ancak genellikle nasıl yardım edeceğiniz konusunda seçenekleriniz sınırlı gibi hissedebilir.  Tüm çocukların yüzde 20'si yetişkinliğe göre kendilerine yakın birinin ölümünü yaşayarak büyüyecek. Öğrencilerin keder yoluyla yardım etmelerine rağmen öğretmenler ebeveynlerin birincil sorumluluğudur, öğrenciler öğretmenlerine rehberlik ve sempati için otorite figürleri olarak bakacaktır. İşte size bir öğretmen olarak öğrencilerinizin acı veren bir kayıpla size yardımcı olabileceği dört büyük yol. 

Temel ihtiyaçların karşılandığından emin olmak
Çocuklar, gençler ve genç yetişkinler kedere maruz kaldıklarında, çoğu zaman temel ihtiyaçlarının çoğunu karşılayacak enerjiden ve hatta motivasyondan yoksun bırakılarak, uyuşuk hale gelebilirler. Özellikle yemek yemek onların bir öncelik kazanması için zor olabilir, çünkü kederin neden olduğu endişe mideyi daraltabilir ve yiyecekleri zevksiz hale getirebilir. Bu öğrencileri kontrol etmenin bir yolu, öğrencinin öğle yemeğini alıp almadığını görmek için kafeterya çalışanlarıyla konuşmaktır. Öğle yemeğinde yemek yemeyi ihmal ettiklerini anlarsanız, dersten önce veya sonra bunları vermek için masanızda hafif, kolay sindirilebilir atıştırmalıklar bulundurun ve ebeveynlerin harekete geçmesini gerektirebilecek aşırı kilo kaybının farkında olun. 

Ebeveynler ve Koruyucularla Danışın
Duygularını açıkça tartışabilmek, yas tutma sürecinin önemli bir parçasıdır, ancak çocuklar ve gençler, moral bozucu veya rahatsız edici konular ortaya çıkarmaktan endişe duyabilirler. Merhametli bir kulağa ihtiyaç duymaları halinde, öğrencinin mesai saatlerini ne zaman gelip sizinle konuşabileceğini bildiğinden ve okul danışmanınızın sunduğu hizmetlerden haberdar olduğundan emin olun. Ders sırasında bunalmış olduklarını fark ettiyseniz, derhal dışarı çıkmalarına veya okul danışmanına bırakmalarını sağlayın. Ayrıca, çocuklarının zararı nasıl idare ettiği ve kendilerine yardım etmek için neler yapılabileceği konusundaki görüşlerini almak için ebeveynlere danışmak büyük yarar sağlar. Başka bir öğrencinin veya bir aile ferdinin geçmesi olsun, her çocuk ölümle biraz farklı şekilde ilgilenir ve benzersiz bir konaklamaya ihtiyaç duyabilir. 

Ebeveynlere danışmanlık bilgisi verilmesi
Bir öğrenci sevilen birinin ölümüne üzülürken, ebeveynleri genellikle benzer bir süreçten geçiyor ve çocuklarının yas tutması için sahip oldukları kaynakların farkında olmayabilir. Ebeveynlere yerel psikiyatristler ve danışmanlar için telefon numaraları, adresleri ve broşürleri vermek aile üzerindeki yükü hafifletmeye yardımcı olabilir ve öğrenciye profesyonel rehberlik sağlayabilir. Genç yetişkinler için keder danışmanlığı, gençlerdeki intihar oranları arttıkça daha yaygın bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu gibi hizmetler, yas tutan bir öğrencinin rahat bulmasına, ebeveynleri sağlıklı başa çıkma mekanizmaları ve duygusal çıkışları konusunda eğitmesine yardımcı olabilir ve hatta öğrencinin baskıladığı depresyon ve endişe belirtilerini bile tespit edebilir. 

Ödev uzatma ve deneme makyajları
Öğretmenlerin öğrencileri üzmeye yardımcı olabileceği bir başka yol alternatif ödevler sağlamaktır. Örgün eğitimleri önemli olsa da, öğrenci sıkıntı sürecinden boğulduğunda sık sık arka koltukta oturabilir ve ihtiyaç duydukları son şey, bu kedinin düşme derecelerinde daha fazla stres yaratacak şekilde yaratılmasıdır. Uzatılmış son tarihler , makyaj günleri ve kısa sınavlardan geçmek gençlerin iş yüküne ayak uydurabilmelerine ve iyi dereceler kazanmalarına yardımcı olabilir. Özellikle yaslanma sürecinin başlarında biraz hafiflik, öğrencinin stresini hafifletecek ve yaşamlarındaki otorite figürlerinin zihinsel ve duygusal refahlarını öncelik haline getirdiğini fark etmelerini sağlayacaktır.

Bir öğretmen olarak, öğrencilerinizin kişisel yaşamlarına nasıl katılabileceğiniz konusunda sınırlı seçenekler vardır. Ancak bu yapılacak bir şey olmadığı anlamına gelmez. Bir öğrenciyi profesyonel yardıma yönlendirmek ve biraz fazladan şefkat göstermek basit bir hareketle, öğrencinin yas tutma sürecinde sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlamada uzun bir yol kat edebilir. Kabul etmek isteseler de etmeseler de, her yaştan öğrenciler öğretmenlerinden büyük ölçüde etkilenir ve gösterdiğiniz şefkatin küçük hareketlerini bile takdir edeceklerdir.

Kaynak: http://teacherhabits.com/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak