Yardımcı Kaynak Kitap İsteyen Öğretmenler Ve Okullar Yandı! "İHBAR" Edin

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB Yardımcı Kaynak Kitap İsteyen Okulları İhbar Edin Çağrısı Yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, her sene devletin verdiği ders kitaplarının yanına alınan yardımcı kaynak kitap alımı için velileri uyardı ve kaynak kitap kullanan okulları '444 0 632' ihbar edin açıklaması yaptı
OKULLAR UYARILDI

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın imzasıyla tebliğ edilen yazıda, "Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 'Öğrencilere aldırılmayacak kitaplar' başlığı altında yer alan 37. maddesinde 'Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz' denilmektedir. Bakanlığımızca daha önceden yapılan duyurulara rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarımızda yardımcı materyallarin (öğrenci çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı, bu materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları" belirtildi.

İHBAR EDİN

Velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması ve öğretmenlerin konu hakkında bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi. Öğrencilerden yardımcı kitap isteyen okullar, veliler tarafından '444 0 632' numaralı MEB hattına ihbar edilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu açıklama tüm okullara gönderildi. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak