Verimli Öğretimin 10 Göstergesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Daha belirsiz 'iyi öğretmen' ifadelerini kullanmadığımızı unutmayın.

Bu önemli bir ayrım, çünkü burada biraz daha klinik bir şeyden bahsediyoruz. Tamamen bilimsel ve analitik ve icky değil, tamamen retorik ve soyut ve duygusal değildir. Ortada, insanda verimli, verimli ve umutlu olarak mutlu ve sürdürülebilir bir şey.


 
1. Sık sık küçük ayarlamalar yaparsınız.

Müfredat, pacing, değerlendirme tasarımı, müfredat materyalleri vb. İçin. Bu, planlama ya da kötü öngörüsüzlük değil, etkili bir öğretmen olarak sürekli olarak resmi ve bilgi ölçümlerini aldığınız dinamik bir sınıfın gerçeği anlamına gelir. gerekli ayarlamalar.

2. “İyi” verilere erişiminiz var.

Taze veri. Veriler 30 saniye veya daha kısa sürede erişilebilir. Görselleştirilen, kolayca kaybolan, ama aynı zamanda yakından çalışıp paketler çıkarmak için yeterince kullanışlı olan veriler. Zamanında iyi tasarlanmış değerlendirmelerin bir ürünü olan veriler. (Aşağıya bakınız.)

3. Öğretmiyorsunuz, tasarlıyorsunuz.

Proje tabanlı öğrenmenin, senaryo tabanlı öğrenmenin, öğrenme simülasyonlarının ve benzerlerinin artılarını ve eksilerini biliyorsunuz. Becerilerin çabuk bozulduğunu, transfer konularını bildiğini ve değerlendirme tasarımının her şeyi yapabildiğini veya kırılabileceğini biliyorsunuz. Diğerleri öğle yemeğini Diyet Kolalarını yudumlarken ve hafta sonlarına kadar gün sayarken, eğlenmek için kapsam ve sekanslar çiziyorsunuz.

Öğretim tasarımından bahsetmişken, en önemli içeriğin anlaşılmasını sağlayan deneyimlerin tasarımı, etkili öğretmenlerin yaptıklarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Sadece (muhtemelen) ranza olan aşağı inisiyatifleri ve düzenli müfredat haritalarını uygulamak için cazipliğe direniyorsunuz. Bunun yerine, aklınız makro ve mikro arasında eşit derecede iyi olmasa bile ileri geri sallanabilir.
Öğretmenler için 20 İşbirlikli Öğrenme İpuçları ve Stratejiler

4. Geriye doğru plan yapıyorsunuz.

Geriye doğru planladığınız şey size kalmış, ancak bir amaç, bir standart, alışkanlık, değerlendirme, gösterge veya başka bir hedefle başlıyorsunuz. Ne kadar nesnel ya da öznel olduğunuz size kalmış, ancak akılda tutulması gereken ilk şey etkili bir öğretmenin alışkanlığıdır.

5. Söylediklerinizi yapmıyorsunuz.

Çünkü en iyi öğretmenler asla yapmazlar .

6. Bir öğrenme geribildirim makinasısınız.

Yararlı geribildirimin neye benzediğini ve neye benzediğini biliyorsunuz. Ve öğrenci için gibi hissediyor. Değerlendirmelerinizin çoğu, öğrencilerin neyi anladıklarına dair kısa ama anlatan anlık görüntüler. Bu, çoğu zaman aynı sınıfta anında geri bildirim vermeyi kolaylaştırır. Haftasonunuza maliyet ödemeden yazılı olarak derinlemesine geribildirim vermek için teknolojiyi (örneğin  Kaizena gibi ) kullanıyorsunuz. Öğrencilerin işbirliği yapamayacağınız şekilde tasarlanmasını sağlayın. Böylece, öğrenciler cümlenin kullanılmadığı zaman bir geri bildirim sunabilir.

Kısacası, öğrencilere - ya da başka bir şekilde onları almaları için düzenlersiniz - anlayabilecekleri ve kullanabilecekleri tutarlı bir geri bildirim .

7. Sonsuza öncelik verirsiniz.


En önemli standartlar, en verimli veri toplama araçları, en doğru değerlendirme tasarımları, en güvenilir uygulamalar, daha esnek planlama şablonları, vb. Her şeyi yapmak imkansızdır, bu yüzden içgüdüsel olarak en önemli olanla başlarsınız.

8. Fikrinizi değiştirirsiniz.

 
Yaptığın hiçbir şey mükemmel değil. Bu değişim ihtiyacını ima eder. Öğrenciler öğretirken değişiyorlar. Bu değişim ihtiyacını ima eder. Değişiyorsunuz - bazı şeylerde daha iyi olun, öncelik vermeyi öğrenin ve aynı zamanda iyi olan uygulamaları da unutun çünkü siz insansınız. İçerik alanınız, “standartlarınız” her on yılda bir değişiyor olsa bile keşifler, eğilimler ve ilerlemeler ile canlıdır. Teknoloji değişiklikleri, müfredat değişiklikleri, topluluklar değişir.

9. Her öğrenciyi ayrı ayrı görüyorsunuz.

Ted Williams'ın beyzboldaki dikişleri 90 MPH'de tabağa doğru dönerken görebileceği söylenmiştir. Acemi israfçıların bir topu gördüğü yerde, Ted Williams düzinelerce dikişle ayrılmış bir örtü gördü. Acemi öğretmenler, sınıf öğretmenlerini görmezden geliyor. Veya hatta satırlar. Öğrencileri görüyorsun.

Ve sonra onları “öğrenciler” olarak değil, insan olarak görürsünüz. “Çıraklık” e geçmek için yeterlilik ya da “Acı” tonları değil. Ve bunları bireysel olarak görüyorsunuz - her öğrenci, öğrencinin ihtiyacı ve hangi kaynakların onlara en çok yardımcı olacağı. Her gün her öğrencinin başına gelemezseniz bile, onu görürsünüz - ki bunları bireysel olarak görmenizi gerektirir.

10. Öğrencileriniz değişiyor

Sahiplik alıyorlar. Değerlendirme formları arasında büyüme. Daha iyi sorular sormak daha kalıcı. Zorlu planlar. Belirli bir müfredatın dışında merak uyandırmak. İçerikle ya da kendi performansıyla eğlenirken görünüyorsun. Bu belirsiz olabilir - öğrencilerin “değiştikleri” ne demektir? Değişim yeterli midir? Nasıl değişiyor? Hangi hızda? Bu, not düzeyinize, içerik alanınıza ve öğrencilerin başladığı yere bağlıdır ve bu nedenle standart hale getirilemez.

Ve daha akıllıca öğretme, tüm öğrenicileri değiştiren öğrenme deneyimleri yaratır, sadece seninle birlikte büyüyecek olanları değil, öğretmenin yerine  bile büyüyebilir  , bu da yutulması zor bir hap olabilir. Ne kadar akıllı olursa, daha akıllı bir öğretiye kadar, her şey burada, öğrenciler ve onların insan olarak büyümesiyle sona erer.

 

Kaynak: https://www.teachthought.com/pedagogy/10-habits-effective-teachers/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak