Veliler Ev Ödevini Kaldıran Okulu Protesto Etti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler eve götürmek için matematik çalışma sayfalarını ve denemelerini atamayı bıraktılar ve bunun yerine öğrencileri okul müdürü Jane Hsu'nun geçen ay ebeveynlere gönderdiği bir mektuba göre kitap okumaya ve aileleriyle zaman geçirmeye teşvik ediyorlar. .

“Küçük yaştaki çocuklara yani ilkokul çocuklarına ödev vermenin uygun olmadığına karar verdiler. Ben aynı fikirde değilim kesinlikle. Bence ödevleri olmalı. Ödev aynı zamanda disiplin demektir. Ben kızımın eğlenmesini istiyorum ama aynı zamanda bir hedef için çalışmasını da istiyorum.”

Tasman kızı için yeni bir okul aramaya başlamış bile: “Belki kızımı bir yıl daha bu okulda tutarım diye düşünüyordum. Ama bu yeni uygulama benim için asla kabul edilemez bir şey.”

Öfkeli veliler ise aradaki boşluğu çocukları için kendi ödevlerini kendileri yaratarak doldurmaya başladı.

“Henüz hafızaları iyiyken öğrenmek için en iyi zamandalar” diyor bir üçüncü sınıf öğrencisinin babası Stanley.

“Bu yüzden ona ekstra çalışmalar veriyorum. Kitapçıya gidiyorum ve ona kendi ödevimi kendim yaratıyorum.”

Hsu’nun mektubuna göre değişimler, 116. Devlet Okulu’nun personelinden ve velilerinden oluşan Okul Liderlik Takımı tarafından da desteklenmiş. Bu grup, geçtiğimiz yıl günlük ödevlerini teslim etme konusunda başarısızlık gösterdikten sonra çok sayıda öğrencinin teneffüse çıkmamaya zorlandığını ve bu yüzden ciddi endişeleri olduğunu dile getirmiş.

Okul Liderlik Takımı’nın kurduğu Ödev Komitesi, geçtiğimiz bir yıl boyunca ödev hakkında uzun araştırmalar yaparak “ilkokul ödevleriyle okulda başarı arasında hiçbir bağlantı olmadığını” bulmuştu.

Hsu eleştirilere ve sorulara cevap olarak yeni ödev politikalarını savunmak için yayınladığı bir bildiride, oyun zamanının, akrabalarla ve aileyle diyalog kurmanın ve yapılandırılmamış bir şekilde kitap okumanın eğitimin anahtarı olduğu konusunda ısrar ediyor.

“Ödevin genel resmini yeniden tanımladığımız için çok heyecanlıyız. Ve aslında kesinlikle ödevi ortadan kaldırmıyoruz” diyor Hsu.

“Öğrencilerin ve ailelerin birlikte yapabilecekleri aktiviteler için olanak yaratıyoruz. Bunlar, araştırmalar tarafından ilkokul sınıflarında akademik, sosyal ve duygusal başarıya fayda sağladığı kanıtlanmış aktiviteler. Yeni tasarladığımız ödev seçeneğinin öğrencilerimiz ve aileleri üzerinde yaratacağı olumlu etkiyi görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Kaynak: http://www.dnainfo.com/new-york/20150305/kips-bay/elementary-school-dumps-homework-tells-kids-play-instead

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak