Veli Toplantılarında Öğretmenlerin Zihinlerine Gerçekten Neler Geçer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. “Çocuğunuzun sırt çantası başka bir boyuta girdaptır”

Öğrencilere ne kadar evrak gönderdiğimizi bile anlamaya başlayabilir misiniz? İlerleme raporları, el ilanları, notlar, bültenler… liste uzayıp gidiyor. Daha sonra bu bilgileri sırt çantasına taşımak ve mesajları ebeveynlerine iletmek için bu minik insanları emanet ederiz. Bu işlemin başarı oranı en çok mikroskobiktir, çünkü çoğu sırt çantasının içi çöple dolu bir mini çöplüğe benziyor ve Tanrı'dan ne kadar süre önce bittiğini biliyor.


 
2. “Sınıfımı geçmek için çocukların gerçekten çalışması gerekiyor.”

Bu bilgileri bozduğumuzda, başarısız olan öğrencilerin velileri rutin bir şekilde şaşırırlar. Çocuğunun bir ay içinde hiçbir ödevi teslim etmediğini söyleyince daha da şaşırıyorlar. Bazıları, çocuklarını işlerini yapmamaları için sorumlu tuttuğumuzu öğrenmek için çok şaşırdılar.


 
3. “Spoiler uyarısı: Çocuğunuzun her şey% 100 doğru olmadığını söyler.”

Bir hikayeyi doğru bir şekilde anlatmak için çocuklara güvenmek, kedinizin tuvaletin kendi başına nasıl kullanılacağını anlamasını ümit etmek gibidir. Asla olmayacak. Çocuklar (ve bu konuyla ilgili yetişkinler), duymak istediklerini duymak ve anlatmak istedikleri hikayeyi aktarırlar. Bu yüzden anne-babaların bu toplantılara, sınıfınızda gerçekten neler olduğuyla ilgili yanlış fikirlerle girmeleri sürpriz değildir.

4. “Şimdi nereden aldıklarını görüyorum.”

Bir çocuğun nasıl belli bir şekilde davrandığını merak ediyor musun ve sonra anne-babalarla tanışıyor ve her şey mantıklı geliyor? İyi huylu olan ve işlerini yapan çocuklar, kendi eşyalarını bir arada tutan ebeveynlere sahip olma eğilimindedir. Yıl boyunca görevde olmayan çocuklar mı? Öyleyse diyelim ki o elmalar ağaca çok uzak düşmez.

5. “Çocuğunuzla tanıştın mı?”


 
Bazı ebeveynler, çocuklarının kim olduklarını ve güçlü ve zayıf yönlerinin ne olduğunun farkında olduklarına rağmen, çocuklarının neyle ilgili olduğu hakkında hiçbir fikri olmayanlar vardır. Sınıfta gördüğünüz davranış sorunlarından bahsetmeye ve evde nasıl davrandıklarını sormaya başlayacaksınız. Tamamen farklı bir insanın neye benzediğini anlatmaya devam ediyorlar. Belki henüz tanışmayan bir melek ikizleri var mı?

6. “Nihayet tanıştığımıza çok sevindim… 6 ay okul yılına.”Bazı ebeveynler gerçekten toplarda. Aradığında cevap veriyorlar. Gönüllüleri soruyorsunuz, ilk kayıt olanlar onlar. Diğerleriyle birlikte, onların hiçbirinin isimlerini ya da ne öğrettiğimizi bilsin bile, çocuğun okullarının içinde hiç görmemiş olabileceği izlenimini edinirsiniz.

7. “Evinizde saatlerin yok mu?”

Okulla ilgili olan şey, rutin olarak inşa edildiğimiz. Gün her gün aynı saatte başlar ve biter, yine de tüm yıl boyunca 1. periyotta bulunmayan çocuklar vardır. Bakın, zamanlamaların bazen berbat olduğunu anlıyoruz, ama eğer çocuğunuzu her gün bir saat sonra bırakırsanız, belki de ihtiyacınız olan yeni bir programdır.


 
8. “YARDIM !!!!!”

Bazı öğrenciler diğerlerinden daha çok uğraşmak zorunda kalıyorlar, ve o zaman size ömür boyu sadık olan özel durumlar var. Her gün sınıfınızı havaya uçurmaya kararlı görünen çocuk problemi. Bu çocukların davranışlarını düzeltmek için izin verdiğiniz her şeyi yaptınız ve işe yaramıyor. Bu, ebeveynin, kendi başlarına bir disipline girip kurmasını umduğun zaman. Olabilir? Şey, nefesimi tutmayacağım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak