Veli Öğretmen Görüşmelerinde Sorulacak Sorular

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Çoğu öğretmen, her çocuk için ele alınacak genel bir konu kontrol listesi oluşturarak ebeveyn-öğretmen konferanslarını planlar. Öğretmenler, ebeveynlerin soruları olabileceğini bilir ve ebeveynlere de konuşma şansı vermeyi planlar.

Ebeveyn-öğretmen konferanslarına tam olarak ne bilmek istediğinize dair bir fikirle gelirseniz, çocuğunuzun öğretmeninin kapsamadığı her şeyi sormaya hazır olursunuz. Ayrıca, fırsat ortaya çıktığında konuşma tarzında sormaya da hazır olacaksınız. Bilmek istediklerinizi düşünerek hazırlanabilirsiniz. 

Ebeveynlerin Konferanslarda Öğretmenlere Sorması Gereken Temel Sorular
Bir veli-öğretmen konferansında sorulacak birkaç örnek soru listesi aşağıda verilmiştir . Ailenizin ihtiyaçlarına uyan soruları seçin.

Okul Müfredatı ve Öğrenim Hakkında Sorular
Çocuğum bu okul yılı hakkında ne öğrenecek? 

Bu, okul yılı boyunca hangi materyallerin işleneceğini bilmenizi sağlayacak geniş bir sorudur. 


Bu okul yılında herhangi bir yeni veya büyük değişiklik var mı ve bu değişiklikle çocuğumu desteklemek için ne yapabilirim?

Bugünün okulları büyük reformlardan ve sürekli değişikliklerden geçiyor. Vites değiştirme Ortak Çekirdek Devlet Standartları veya diğer titiz standartlarına hala sınıf düzeyinde uygulanmaktadır. Bunun bir okul yılı olup olmadığını bilmek isteyeceksiniz, çocuğunuz ezberci öğrenmeden daha eleştirel düşünme stiline doğru büyük bir değişim görecek. Öğrenme beklentilerinde büyük bir değişiklik olan bir okul yılı, başlangıçta bazı hayal kırıklıklarına neden olabilir. Çocukların yeni beklentilere birkaç ay içinde adapte olduklarını unutmayın.


Diğer olası değişiklikler, sınıfta veya evde daha fazla teknoloji kullanımını veya artan öğrenci sorumluluğunu (genellikle orta veya liseye geçişten önce hazırlıktaki sınıf seviyeleri) içerebilir. Çocuğunuzun yerel okullarına özgü değişiklikler de olabilir. Bu değişiklikleri ve çocuğunuzun öğretmeninin çocuğunuzun değişime uyum sağlamasına yardımcı olmak için ne yapmanızı istediğini öğrenin.


Çocuğunuzun her hafta ev ödevine ne kadar zaman ayırması gerektiğini, zamanı geldiğinde ve çocuğunuz zorluklarla karşılaştığında ne yapması gerektiğini anladığınızdan emin olun . Çocuklarının çalışmasının tamamlandığından emin olmak için ebeveynlerin beklentilerinin ne olduğunu sorun.


Sizinle iletişime geçebilmemin en iyi yolu nedir?

Henüz fırsatınız olmadıysa, ebeveyn-öğretmen konferansı, çocuğunuzun öğretmeni ile bir ilişki geliştirmeye başlamak için ideal bir zamandır . Öğretmenler genellikle aşırı meşguldür. İletişim kurmak için tercih ettikleri yöntemi bulmak, mesajların hemen alındığından ve okunduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Bu okul, çocuğumun standartlaştırılmış test puanlarını nasıl kullanıyor?


Standartlaştırılmış sınavların çoğu okul yılının son yarısında yapılır. Genellikle öğrencilerin kendi sınıflarında öğretilen becerileri ne kadar iyi öğrendiklerini ölçmek için kullanılırlar. Okullar, puanları genellikle öğretim yılı bittikten sonra alır. 

Okulların bu bilgilerle gerçekte ne yaptıkları, farklı eyaletler ve hatta farklı okul bölgeleri arasında değişebilir. Standart testler bazı alanlarda oldukça tartışmalı olabilir. Çoğunlukla tartışma, puanların öğretmen performans değerlendirmeleri veya okul finansmanı için nasıl kullanıldığı ile ilgilidir.

Sizin için en yararlı bilgi, puanların bir sonraki öğretim yılında çocuğunuza yardımcı olmak için kullanılmasıdır. Örneğin, sınav puanları , öğretmenlerin geçen yıl işlenen konuları gözden geçirmek için ne kadar zaman harcadıklarını veya çocuğunuzun sınıf yerleşimini etkiliyor mu?

Standart testlerin kullanımına ilişkin güçlü hisleriniz varsa, bu konuda sesinizin duyulması için muhtemelen ebeveyn-öğretmen görüşmeleri en iyi yer değildir. Çocuğunuzun öğretmeni, okul bölgesinin verileri kullanma şeklini değiştirebilecek kişi değildir. Bunun yerine endişelerinizi okul yönetimine veya eyalet eğitim departmanına iletin.

Ebeveynler bu testlere hazırlanma konusunda ne bilmeli?

Bu soru, okulun çocuğunuzu nasıl hazırladığını ve öğrenmeyi desteklemek için evde neler yapabileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır. Öğretmenlerin, testlerin çocukların ustalaştığı sınıf düzeyi becerilerini doğru bir şekilde ölçmesine yardımcı olmak için öğrencileri testlere hazırlamak için çeşitli teknikleri vardır.

Cevap muhtemelen yıl boyunca öğrenilen sınıf düzeyinde materyalleri ve kısa bir uygulama veya sınav simülasyonunu içerecektir.


Çocuğum neyi seviyor gibi görünüyor? 

Bu soru, çocuğunuzun kendine ne zaman güvende hissettiği konusunda ipuçları verebilir veya çocuğunuzun geliştirmekte olduğu yeni bir ilgi konusunda sizin için sürprizlere yol açabilir. Olumlu odaklanma nedeniyle bu, konuşmanın başlarında sorulması gereken iyi bir sorudur.

Çocuğumun güçlü yönleri olarak ne görüyorsunuz? Bu, neyin işe yaradığına ve çocuğunuz mücadele ediyorsa, neyin geliştirilebileceğine odaklanmanızı sağlayacak başka bir olumlu sorudur. Çocuğunuzun birçok güçlü yönü varsa ve okulda zorlanmıyorsa, çocuğunuzun öğretmeninin sınıfında özellikle neyi bir güç olarak gördüğünü bilmek faydalı olabilir.

Herhangi bir zayıflık görüyor musunuz?

Bu, çocuğunuzun mücadele ettiği herhangi bir alan hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilecek başka bir geniş ve açık sorudur.

 Okuldan Yardım Almak İçin Zorlanan Bir Öğrencinin Uyarı İşaretlerine Dikkat Edin
Çocuğumun geçen yıla ait standartlaştırılmış test puanlarına sahip misiniz?

Standart test puanları, çocuğunuzun bu okul yılına ne kadar iyi hazırlandığına dair bir ipucudur. Hatta bazı öğretmenlere, belirli becerilere göre öğrenci test puanlarının bir dökümü sunulabilir. Bu puanları çocuğunuzun öğretmeni ile tartışarak çocuğunuza hitap etmesi gereken herhangi bir boşluk olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Çocuğum sınıf seviyesinde mi çalışıyor? Değilse, ne tür bir yardım var?

Bu soru çocuğunuzun geride kalıp kalmadığını ve bu konuda neler yapabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Sorunlar ne kadar erken çözülürse, çocuğunuz o kadar çabuk yakalanabilir. Okulda geride kalmak, çocukların kendilerini başarısız ve motivasyonsuz hissetmelerine neden olabilir.

Çocuğumun arkadaşları kimler? Çocuğum sosyal olarak ne durumda?

Sosyal gelişme , büyümenin önemli bir parçasıdır. Çocuğunuzun okulda sosyal olarak nasıl bir performans gösterdiğini kontrol etmek, size başkalarıyla çalışma yetenekleri veya okulda ne kadar güvenli ve rahat hissettikleri hakkında bilgi verebilir.

Çocuğum işini bitirip zamanında teslim ediyor mu?

Bir öğretmenin, not verilebilmesi için çalışmayı göndermesi ve zamanında geri alması gerekir. Bazı çocuklar işlerini almakta zorlanırken, bazıları zorlanır.

Eğitim araştırmacısı John Taylor, ödevlerin teslim edilmesi için tamamlanması gereken 13 farklı adımı belirledi. Çocuğunuz işini yapmıyorsa, hangi adımların zor olduğunu bulmak çocuğunuzun okulda başarılı olmasına yardımcı olabilir.

Çocuğumun sınıfa katılımı nasıl?

Bu soru, çocuğunuzun okula ne kadar bağlı olduğunu size söyleyebilir. Bu soru aynı zamanda çocuğunuzun derse dikkat etmekte güçlük çekip çekmediğini veya sınıfta öğrenirken başka zorluklar yaşayıp yaşamadığını bilmenizi sağlayabilir.


Nasıl dahil olabilirim?

Ebeveyn Katılımı, çocukların akademik başarısını artırmak için birçok çalışma yoluyla defalarca gösterilmiştir. Katılım fırsatları o kadar çeşitlidir ki, her ebeveyn okuldaki tüm çocukların başarılı olmasına yardımcı olacak bir yol bulabilir. 

Bilmem gereken önemli görevler var mı?

Bu soru, çocuğunuzun okulda sahip olabileceği büyük görevleri önceden planlamanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, birkaç hafta içinde yapılan büyük bir okul içi ödev, çocuğunuza okuldan eve geldiğinde ilerleyişini sorabileceğiniz bir şeydir. Ayrıca, malzemeye ihtiyaç duyan veya tamamlanması için ebeveyn yardımına ihtiyaç duyacak eve götürme projeleri için önceden plan yapmak isteyebilirsiniz.

 Doğru Okul Malzemeleri Nasıl Elde Edilir
Çocuğunuzun gündeme getirdiği endişeleri sorun.

Çocuğunuz size kendisini rahatsız eden herhangi bir şey anlattıysa, veli-öğretmen görüşmeleri sırasında yüz yüze görüşmek, neler olup bittiğini öğrenmek için iyi bir zaman olabilir. 

Çocuğunuzun okulda başına gelen bir şeye üzülüyorsanız, çocuğunuzun öğretmeni ile bunları tartışmak için farklı bir zaman bulmanız muhtemelen daha iyi olacaktır. Konferanslar sırasında ele alamıyorsanız, konuyu tartışmak için bir zaman planlayıp planlayamayacağınıza bakın.

Ebeveynler notları ve okul ödevinin tamamlanmasını nasıl kontrol edebilir?

Artık birçok okulda, öğretmenler sisteme notları girerken ebeveynlerin çocuklarının notlarını ve okul ödevlerinin tamamlanmasını izleyebilecekleri çevrimiçi öğrenci bilgi sistemleri var. Bu gerçek zamanlı izleme, ebeveynlere iş geciktiğinde veya eksik kaldığında veya notlar düşmeye başladığında bile hızlı hareket etme fırsatı verir. Diğer okullar çocuklarla birlikte eve haftalık not çıktıları gönderebilir. Çocuğunuzun notlarına nerede ve ne zaman bakacağınızı bildiğinizden emin olun.

Bana sormak istediğin bir şey var mı?

Çocuğunuzun öğretmenleri öğretme konusunda uzmandır, ancak siz çocuğunuz konusunda uzmansınız. Soru, çocuğunuzun öğretmenine uzmana sorma fırsatı verir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak