UZAKTAN EĞİTİME VİMAX ÇÖZÜMÜ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İsterlerse uzaktan eğitim için internet sorunu birkaç gün içinde çözülür ve bu çözüm kalıcı olur.
Her kente, il merkezi ve ilçeleri, köyleri de kapsayacak şekilde bir veye birkaç VİMAX anteniyle, sadece Eba'ya girecek şekilde ortalama 70 Mbps hızında kablosuz internet verilebilir.
Maliyeti de  devlet için yok denecek kadar düşüktür, hatta bu iş belediyelere izin ve görev olarak verilirse birkaç gün içinde hizmete sokulabilir.  Maliyetinde bir şey yoktur, çünkü nihayetinde en büyüğü bir metre boyunda verici antendir kurulacak olan.
Paki bunca zaman niye yapılmadı bu iş?
Önce VİMAX nedir onu anlamak gerekir.
WİMAX teknolojisi sabit istasyonlar için yaklaşık 50 km, mobil istasyonlar için yaklaşık 15 km çapında bir alanda etkili ve 70 Mbps hızında kablosuz internet erişimi sağlayan, daha verimli bir bant genişliği kullanımı sağlayan, uzun mesafelerde daha fazla veri iletimini amaçlayan ikinci nesil bir protokoldür.
Şu anda kullanılan kablosuz internet erişimini sağlayan Wi-Fi teknolojisi ise yaklaşık olarak 30 - 100 m mesafede internet erişimi sağlayıp IEEE 802.11 standardını kullanmaktadır.
Bu VİMAX teknolojisinin önündeki engel ise internet servis sağlayıcıları ve siyaset kurumudur.
Bu teknoloji kullanıldığında, caddelerde, sokaklara, evlerimizde fiber veya bakır kablolara ihtiyaç kalmayacak, hat arızası vb. sorunlar olmadan hızlı ve temiz internete erişim sağlanabilecektir.
Fakat gel gelelim internet servis sağlayıcıları yaptıkları yatırımın 5-10 katını kazanmadan bu işe razı gelmemektedirler ve aslında hiçbir zaman istememektedirler.
İşte bu ortamda devletimiz bu internet servis sağlayıcı sülük firmalara kulak asmadan, bu VİMAX sistemine yol vermelidir. Çünkü konu birkaç firmanın para kazanmasından çok daha önemlidir.
Aslında VİMAX sadece Eba için açılırsa servis sağlayıcı firmaların da bir kaybı olmayacaktır.
İşte aslı beka meselesi budur. Konu milletimizin, ülkemizin eğitim sistemi, geleceği ve çocuklarımızın istikbalidir.
VİMAX sistemiyle diğer internet kullanımları engellenmiş şekilde, sadece Eba için, şehirler, ilçeler ve köylerde de kullanılabilecek ücretsiz internet sistemine  geçilmesi zorunludur.
Mustafa KIZIKLI
30 Eylül 2020

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak