Uzaktan Eğitime Geçecek Öğretmenler İçin Önemli Tavsiyeler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Koronavirüs, bilinmeyen bir süre boyunca yaygın okul kapanmalarına neden olmuştur. Öğretmenler uzaktan ve çevrimiçi öğrenme yoluyla uzaktan öğrencileri desteklemenin yollarını bulmak için uğraşıyorlar. Bu yıldırıcı görevden bunalmış hissediyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz.

Birkaç yıl boyunca, öğrencilerin okula düzenli bir şekilde gelmekte zorlandıkları bölgelerde öğretmenlik yaptım. Gelemeyen öğrencilerin derslerime erişmelerini sağlamak için, sınıfımda olsunlar ya da olmasınlar, tüm öğrencilerimin öğrenmesine yardımcı olan bir öğrenme modeli geliştirdim. Bugün, başka öğretmenlere de eğitimini verdiğim Modern Sınıflar Projesi’ni yürütüyorum.

Öğrencilere ve öğretmenlere verdiğim eğitimler sayesinde dijital ders anlatımının ve kendi hızında öğrenmenin nasıl etkin bir şekilde oluşturulacağı ve uygulanacağı hakkında çok şey öğrendim. İşte öğrencileriniz için sürdürülebilir ve ilgi çekici bir uzaktan eğitim deneyimi yaratmanıza yardımcı olabilecek ipucu ve önerilerim:

1. En Temel Anahtar: Basitlik
Her öğretmen, öğrencilerine yeni bir konu anlatmanın nasıl bir şey olduğunu bilir. Genellikle tüm gruba anlatılarak başlanır, bunun ardından sonraki adımları netleştirmek adına öğrencilerden sonsuz sayıda soru gelir. Bu süreç zaman zaman sinir bozucu olsa da, öğrenciler takıldıkları konularda birbirlerine ve sınıftaki öğretmene her zaman güvenebilirler.

Uzaktan öğrenmenin en zor taraflarından biri, sizin ve öğrencilerinizin yanlış anlamalarla başa çıkmak için artık aynı odada olmamanızdır. Bunun yerine, öğrenme süresinin büyük bir kısmı kaçınılmaz olarak yüksek miktarda öz yönetim (kendi kendini yönetme) gerektiren çalışmalarla yürütülecektir.

İşte bu yüzden basitlik en temel anahtar. Çok net yönergelere sahip uzaktan eğitim deneyimleri tasarlamak ve yalnızca bir veya iki kaynak kullanmak çok önemli. Ayrıca en iyisi , eğer mümkünse öğrencilere her zaman erişebilecekleri PDF’ler gibi okuma kaynakları sağlamaktır.

Basit yapıların titiz çalışma gerektirebileceğini unutmayın: Az yönerge içeren çalışmalar, öğrenciler, tanımlanmış parametreler içinde ne yapacaklarını anlamaya çalıştıkları için çoğu zaman en yüksek düzeyde düşünmeye yol açar. Uzaktan eğitim, eğitimcileri yeni bilgi sunma konusunda nasıl daha yalın ve “az ve öz” olabileceklerini düşünmeye itmelidir.

2. Dijital Bir “Merkez” Oluşturun
Basitlik adına öğrencileriniz için dijital bir “merkeze” sahip olmanız çok önemlidir. Bu, Canvas veya Google Classrooms gibi bir öğrenme yönetim sistemi olabilir ya da kendi oluşturduğunuz bir sınıf web sitesi olabilir. Google Sites’ı basit, kurulumu kolay bir platform olarak öneriyorum.

Öğrencilerinizin en son ve en güncel bilgiler için her zaman ziyaret edebilecekleri tek bir dijital platforma ihtiyacınız var. Bütün o havalı eğitim teknolojileri uygulamaları arasında gezinip durmak – hele de bugünlerde çoğu ücretsiz hizmetler sunarken – çok cezbedici olsa da, basitlik ve aşinalık kadar değerlisi olamaz. Öğrencileriniz, aynı araçlara erişmek için hep aynı yere giderek kendilerini rahat hissetme ihtiyacı duyarlar. Öğrencilerinizden ne kadar uzakta olursanız, istikrar geliştirmek ve standartları uygulamak o kadar önem kazanır.

Ayrıca öğrencilerinizin artık kendi öğrenmelerinin kontrolünü ellerine almaları gerekeceğini bilmelisiniz. Ana hedefiniz bunu yapmalarına izin verecek açık bir yapı oluşturmak olmalıdır. Öğrencilerime verdiğim yönergeleri ve “kontrol noktalarını” nasıl kurduğumu görmek için olasılık ve istatistik konusunda oluşturduğum derse linkten bakabilirsiniz: https://sites.google.com/modernclassrooms.org/distancelearningunit/home

3. Daha Uzun ve Öğrenci Odaklı Ödevler
Uzaktan öğrenme deneyimleri tasarlarken diğer bir anahtar kelime de etkililik. Planlamak daha fazla zaman alacak ve detaylara çok daha yüksek bir dikkat göstermenizi gerektirecek. Hataları anında düzeltemeyecek ya da çocuklar ilgilerini kaybettiklerinde ani değişiklikler yapamayacaksınız.

Zamanınızı ve akıl sağlığınızı etkin bir şekilde yönetmek adına, sonraki üniteleri planlamaya devam etmek için size zaman kazandıracak ve öğrencilerinizi bilgisayardan uzak tutacak daha uzun, öğrenci odaklı ödevlere ve çalışmalara öncelik vermelisiniz. Öğrencilerin bağımsız olduğu uzun vadeli projeler ve net kontrol noktaları ve mutlaka uyulması gereken son teslim tarihleri oluşturmaya odaklanın. Mümkünse öğrencilerin neler öğrendiklerini aileleriyle tartışabilmeleri için fırsatlar yaratın ve gerçek bir katılım sağlamak için öğrencilere seçme hakkı veren öğeler de ekleyin.

4. Bireysel Dokunuşlar Fark Yaratır
Öğrencileriniz en çok, sınıfınızda yarattığınız iletişim şeklini özleyecekler. Koridorlarda, dersten önce ve sonra ya da ders aralarında onlarla yaşadığınız küçük etkileşimlerin yeri doldurulamaz. Uzaktan eğitim ödevlerinizde ve öğretim videolarınızda içeriğe odaklanmak çok cazip olsa da, öğrencilerinizle bireysel iletişim temas noktaları sağlayan yapılar yaratmak çok daha önemlidir.

Bu temas noktalarını e-postalar, video mesajları, telefon görüşmeleri, öğrenme yönetim sisteminiz aracılığıyla mesajlar ya da paylaşılan belgeler üzerinde yorumlar aracılığıyla oluşturabilirsiniz. Bir yapı oluşturun ve ona bağlı kalın. Öğrencileriniz verdiğiniz emeği görecek ve onlara değer verdiğinizi anlayacaktır.

İlgi çekici bir uzaktan eğitim deneyimi geliştirmenin zor olduğunu unutmamalısınız. Bu, zaman ve inanılmaz miktarda sabır gerektirir. Eğer bu konuda yeniyseniz, muhtemelen yine öğretmenliğinizin ilk yılı gibi hissedeceksiniz. Hiç sorun değil! Zorlukları adım adım ele alın, kendinizi geliştirdikçe öğrencilerinizi de bu konuda bilgilendirin ve pozitif kalın. Bunu yapabilirsiniz!

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/4-tips-supporting-learning-home?fbclid=IwAR0N0JauZ_Ilv-jCrPD1DWvHTGiWjMOiKYUebfBF9zITrdN66iiGyzclzp0
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak