Uzaktan Eğitimde Kalıcı Uygulamalar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dijital araçlar ve uzaktan öğretim üzerine bir yıllık hızlandırılmış bir kurstan sonra, bir öğretmen tuğla ve harç sınıfında nelerin kalacağını düşünür.
Bazı öğrenciler için sanal okul bir nimet olmuştur : Daha az kaygılı hissederler, çalışmak ve düşünmek için daha sessiz zamanları vardır ve kendi programlarını tasarlama konusunda kendilerini güçlendirilmiş hissederler. Çevrimiçi öğrenim, öğrencilerin seslerine yeni yollarla katkıda bulunmalarına olanak sağladı ve önceden ölü zamanı - öğrenciler öğretmenin bir sonraki öğrenme görevini tanıtmasını beklerken - öğrencilerin daha fazla özgürlük ve seçim yapabilecekleri zamana dönüştürerek öğretmenlerin verimliliğini artırdı.

İleriye dönük olarak, daha farklılaştırılmış eğitimi ve artan öğrenci ajansını desteklemek için sanal okul gözlemlerinden nasıl yararlanmayı planladığımı burada bulabilirsiniz.

GÜNLÜK GÜNDEMİ YENİDEN DÜŞÜNÜN
Meslektaşımdan ilham alan sanal bir gündem, İngilizce sınıflarımda temel bir kaynak haline geldi ve faydaları, yüz yüze öğrenmeye döndüğümüzde onu etrafta tutmam için beni ikna etti.

Tahtaya yazılan statik bir günlük gündem yerine  , ünite için her günün ders taslağını, ilgili köprüleri, her faaliyetin gerekçesini ve ev ödevini içeren dijital bir gündem oluşturun . Her gün sınıfta gündeme erişme ve bunları takip etme rutinini uygulayın ve öğrencilere o batmayı önlemek için evde buna bakmalarını hatırlatın "Bekle, bugün ne yaptık?" duygu.

Her gün güncellenen canlı bir gündem, kendi kendine öğrenmeyi destekler ve diğer herkesin bitirmesini beklemek yerine, öğrencilerin hazır olduklarında ilerlemelerine olanak tanır. Dahası, sanal bir gündem tüm ünite materyallerine kolay erişim sağladığından, öğrenciler öğrenmelerinin nasıl inşa edildiğini açıkça görebilirler. Ayrıca, konferansları da destekleyerek öğretmenlerin, öğrencileri, boşlukları doldurmalarına yardımcı olmak veya haftalar öncesinden bir dersi tazelemek için önceki materyallere yönlendirmelerine olanak tanır.

SOHBETİ YENİDEN OLUŞTURUN
Daha sessiz öğrencilerle etkileşim kurmak ve onlardan duymak, anlayışı değerlendirmek, hızlı geri bildirim istemek ve bire bir kontrol etmek için Zoom sohbetini nasıl kullanacağımızı öğrendik . Bu güçlü iletişim ve bağlantı modları, fiziksel sınıflarımızda arka kanal etkileşimi için yer açma ihtiyacının altını çiziyor.

Mentimetre veya Google Dokümanlar gibi araçları veya hatta çizelge kağıtları ve yazı tahtaları (çocukların sohbete katılmak için hareket etmeleri gerekiyorsa bonus) kullanarak, öğrencilerin materyal ve sınıf arkadaşlarıyla sözlü olmayan bir şekilde etkileşime girmesini rutin hale getirin. Öğrencilerden tartışma sırasında veya sonrasında başkalarının fikirlerine yanıt vermelerini, doğrudan eğitimden sonra ders kavramlarını sentezlemelerini veya okuduklarından önemli anları veya güzel dili yansıtmalarını isteyin.

Zamanın izin verdiğinden daha fazla öğrenci tartışmaya katkıda bulunmak isterse, sohbet alanını daha sonra geri döneceğiniz fikirleri yakalamak için bir park yeri olarak kullanın.

OLUŞTURUN VE DİKKATLİ MOLALARDAN YARARLANIN
Uzaktan öğrenme, molaları tartışılmaz hale getirdi ve sadece ortamlardaki bir değişiklik nedeniyle bu faydalardan vazgeçmemiz için hiçbir neden yok.

Özellikle daha uzun öğretim blokları için verilen molaları verin ve önceden planlanmış eşzamanlı molaları öğrencilere molalarını ne zaman verecekleri konusunda seçme şansı vererek değiştirin. Kırılma normlarını gözden geçirin ve uygulayın (örneğin, dersin ilk 20 dakikasında aralardan kaçının) ve bir aradan önce veya sonra tamamlamak için sorumluluk görevleri atayın.

Bazı dersler öğrencilerin seçtiği mola zamanlarına uygun değilse, bir topluluk oluşturarak, belki öğrencilere sizi tanıma soruları sorarak veya içeriğe özgü kısa bir bilgi yarışması oynayarak veya öğrencilere sorarak bir grup molasından geri dönün. siz dersin bir sonraki bölümüne geçerken sorumluluk görevinden geri bildirimde bulunmak için.

Ders sırasında bir ara, öğretmenler için de olasılıklar açar: Yanlış anlaşılmaları yakalamak için çalışmayı kontrol edin, hazırlık gruplamaları oluşturmak için gönderilen ödevleri gözden geçirin veya o ana kadar ders üzerinde düşünmek ve bir sonraki sınıfa uyum sağlamak için durun. Veya ekransız farkındalığı modelleyerek öğrencilerle gerçek bir ara verin.

TÜM GRUP TARTIŞMALARINI İKİYE BÖL
Paylaşılan metinlere odaklanan öğrenci odaklı, tam grup tartışması, İngilizce sınıflarında temel bir öğedir. Yakınlaştırma ara odaları sınıfı ikiye bölme fırsatı sundu; Tartışmalar daha samimi hale geldi, konuşma hız kazandıkça öğrencilerin birden çok kez konuşması için daha fazla alan ve hazırlıklı olmadıklarında saklanacak daha az yer var.

Fiziksel sınıflara döndüğünüzde, diğer yarısı tartışmaya katılırken, sınıfın yarısına tamamlaması için sessiz, bağımsız bir görev verin; sonra değiştirin. Belki tartışmayan bazı öğrencilerin, diğer grubu rahatsız edici bulurlarsa (ve onları net bir teslim edilebilir görev ve bir zamanlayıcıyla donatırlarsa) dışarıda sessiz bir yer bulmalarına izin verin veya tartışma olmayan gruba, kendi başlarına odaklanmak için kulaklık kullanma seçeneği sunun. herhangi bir komşu tartışmanın arka planda kalması için çalışın.

ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMİ İSTEYİN
Uzaktan öğrenme, birçok öğretmeni, ekranlarındaki o küçük öğrenci karelerinin arkasında neler olup bittiğini öğrenmeye istekli buldu. Çevrimiçi öğrenme bağlamlarında, öğrenme hızı, yöntemler ve modalite ve ev ödevi yüküne ilişkin öğrenci geri bildirimlerinin daha sık talep edilmesi , hem öğrenmeyi hem de öğrencilerin zihinsel sağlığını desteklemek için kritik öneme sahiptir. Bu geri bildirim anketler, resmi olmayan kontroller ve anketler aracılığıyla toplanabilir. Sınıflarımızda öğrencilerin varlığına değer verdiğimiz mesajını, öğrenme bağlamından bağımsız olarak onlara nasıl gittiğini sormaktan daha iyi bir yol olabilir mi?

Hem ünite sırasında hem de sonrasında öğretimi yönlendirmeye yardımcı olması için öğrencilerin anket yanıtlarını kullanın. İster sanal ister yüz yüze olun, bu anketler sizin ve öğrencilerin öğrenme dediğimiz bu canlandırıcı ama öngörülemez yolculukta ortak olduğunuzun altını çiziyor.

Alıntı: https://www.edutopia.org/article/enduring-practices-remote-teaching

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak