Uzaktan Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İnsanlar okul öncesi öğretmeni olduğumu öğrendiklerinde genellikle ilk söyledikleri şey, "Gerçekten sabırlı olmalısın." Kendimi diğer herhangi bir insandan daha sabırlı olduğuma asla inanmadım, ancak son sekiz ayda, anaokulumuz yüz yüze eğitimden sanal öğrenimi tamamlamaya hızla geçtiğinden, sahip olduğumu bilmediğim bir sabır buldum .

Her dersin kaydedilmeyeceğini ve her aktivitenin bir kazanan olmayacağını kabul etmeye başladım. Sekiz ay içinde bile sanal öğrenme tahmin edilemez olabilir. 3, 4 ve 5 yaşındakilere öğretiyorsanız, bunu benimsemelisiniz.

ÇEVRİMİÇİ ANAOKULU HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 ŞEY
1. Çocuklar, bilgisayar üzerinden öğrenirken sınıfta olduğu gibi aynı ihtiyaçlara sahiptir:  Eğer sınıfta okul öncesi çocuklara ders veriyor olsaydınız, bütün gün oturup konuşmanızı dinlemelerine izin vermezdiniz. Şekerleme zamanı, açık havada oyun ve sınıfta ücretsiz oyun oynarsınız. Çocukların kalktığı ve hareket ettiği etkinlikler, keşfedilecek duyusal kutular, yaratıcılığa ilham verecek bir yazı merkezi ve çocukların nesneleri manipüle ettiği dersler olacaktı.

Erken çocukluk eğitimi dünyasında bu kadar çok şeyin temel dayanak noktası olmasının nedeni, gelişimsel olarak uygun olmalarıdır. Öğrencilerinizin ihtiyaçları ve bilişsel gelişimi, sırf sizinle bir ekran aracılığıyla konuştukları için değişmedi.

Öğrencilerinizin öğle yemeği için sadece 30 dakika ile altı saat boyunca tek bir yerde bulunmasının beklendiği bir okul öncesi sınıfı öğretmeyi hayal edemezsiniz. Bunu anlayın ve gününüzü buna göre planlayın. Sanal dersler söz konusu olduğunda bazen daha az, daha fazladır.

2. Müfredatınız sanal olarak öğretilmek üzere tasarlanmamıştır:  Seçtiğiniz müfredatı ne kadar severseniz sevin (bir müfredatınız olduğunu varsayarak), bunun bir Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla değil, şahsen verilmesi gerektiğini anlayın. Bazen etkinlikleri birkaç Google slaydını ve bu ekran paylaş düğmesini kullanarak değiştirebilirsiniz, ancak bazen müfredatınız tarafından sağlanan bir dersi tamamen yeniden düşünmeniz gerekir.

Aklımda tuttuğum sorular şunlardır: İçeriğin amacı nedir? Tekerlemeyi, bire bir korelasyonla saymayı, topluluk yardımcılarını, yemek gruplarını mı öğretiyorum? Artık sınıfta olmadığıma göre bu hedefi farklı şekilde çalıştırmanın bir yolu var mı?

3. Yaşa uygun dikkat dağıtıcı unsurları benimseyin:  Okul öncesi çocuklar doğal olarak meraklıdır ve dikkati kolayca dağılır. Süper kahramanlara yatırım yapıyorlar, çöp kamyonunun az önce evlerine geldiği gerçeği, üvey kardeşlerinin neden aile odasına girdiği ve kedilerinin ne yediği.

Böyle şeyler olduğunda, büyük olasılıkla size bundan bahsetmek isteyeceklerdir. Bunun yaşa uygun bir davranış olduğunu ve bazen yumrukları atmanız gerektiğini kabul edin. Belli ki okul öncesi çocuklarınızda bir merak duygusu beslemek istiyorsunuz, bu yüzden bazen onları soru sormaya teşvik etmenin bir sonraki slayta tıklamaktan daha önemli olduğunu kabul etmelisiniz.

Örneğin, bugün topluluk yardımcıları hakkında konuşurken, bir öğrencim, geceleri dışarıda neden bu kadar çok balkabağı olduğunu sormak için rastgele bir şekilde kendini sessizden çıkardı. Geçenlerde Cadılar Bayramı'nın nasıl olduğunu ve insanların balkabağına mumları nasıl koyduğunu konuştuk, bu da balkabağı sadece geceleri çıkmış gibi görünebilir. Hiçbir şey olmasa da, bu hala bazı eleştirel düşünme becerilerini geliştiren değerli bir sohbetti.

Öğrencilerinize, onları dinlediğinizi ve önemli olduğunu düşündükleri şeylere yanıt verdiğinizi pekiştirmek için, dersin ortasında bile ilgi alanlarına girmeleri için zaman tanıyın.

4. Anlayışlı olun:  Öğrencilerimden birine her seferinde sessiz kalmasını söylesem (ve bazı durumlarda bir yetişkinden yardım istesem), erken emekli olabilirdim. Bununla birlikte, aynı şey, sessizken öğretmeye başladığım zamanların sayısı için de geçerlidir. Teknoloji, bir soru sorduktan sonra bekleme süremi doğal olarak artırdı.

Kontrol edemediğiniz şeyleri anlayın - herkesin internet bağlantısı farklıdır, okul öncesi çocuklar genellikle nasıl düzelteceklerini bilmedikleri sonuçlara neden olan düğmelere basarlar ve bir problemle karşılaştığınız için dersi erkenden aramanız gerekebilir. çözemezsin. Teknoloji harika bir araçtır, ancak aynı zamanda yepyeni bir joker kart dizisi yaratır. Artık hem öğretmen hem de BT teknisyenisiniz ve her iki rolü de saygı ve sabırla doldurmanız gerekecek.

Herkesin ev durumunun farklı olduğunu unutmayın. Bir çocuğun dikkati dağılmış gibi görünüyorsa, bir günü kaçırıyorsa veya arka planda çok fazla gürültü olan bir odada çalışıyorsa işleri kişisel olarak almayın. Şu anda herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. İşler sinir bozucu olduğunda bile empati ve özen gösterin.

5. Kendinize zaman ayırın:  Bir ders kötü geçtikten sonra kendinizi dövmek ya da o gün oturumu kapattıktan sonra saatlerce işinize kendinizi kaptırmak kolay olabilir. Evden çalışan birçok öğretmenle birlikte, ev ile okul arasındaki sınır hemen hemen ortadan kalktı.

Öğrencileriniz tüm sıkı çalışmanızı takdir ederler, ancak zinde ve her gün gitmeye hazırsanız bunu daha da çok takdir edeceklerdir. Kendinize bakmayı unutmayın. Sevdiğiniz bir kitabı okuyun, koşuya çıkın, kanepede oturun ve televizyon izleyin, yeni bir hobi edinin, bir kereliğine ders planlaması yapmadan o kahvenin tadını çıkarın. Şimdiye kadar başardınız, ancak salgın maalesef bitmedi. Dolayısıyla, Zoom ile çalışıyorsanız, işinizi kişisel yaşamınızdan zihinsel olarak ayırmanın bir yolunu bulduğunuzdan emin olun.

Bir okul öncesi öğretmeninden diğerine, başlangıç ​​olarak neden bu işe girdiğinizi hatırlamanızı öneririm: okul öncesi çocuklara yüksek kaliteli eğitim vermek. Şimdi işler farklı görünebilir, ancak yine de bir bilgisayar ekranından bile etkili, şefkatli ve nazik bir öğretmen olabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak