Uzaktan Eğitim ve Yüz Yüze Eğitim Arasında Mutlaka Olması Gereken Farklar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğu öğretmenin önümüzdeki yıl bir tür çevrimiçi öğretim yapacağı oldukça güvenli bir bahis.Belki tam zamanlı yapacaksın, belki bir tür hibrit model olacak, ama kesin olan bir şey var: Bu sefer etrafınızda hiçbir uyarı olmadan ona düşmeyecek.

Öyleyse, bu nefes alma ve daha düşünceli, kasıtlı planlama yapma şansı ile sonraki soru, Neyi farklı yapıyoruz?Çevrimiçi öğrenmeden en iyi şekilde yararlanmak için yüz yüze öğretim uygulamalarımızda hangi değişiklikleri yapmamız gerekiyor?

Bunu öğrenmek için, Batı New York eyaletindeki 19 okul bölgesine hizmet veren Öğretim Teknolojileri ve Personel Geliştirme Koordinatörü Melanie Kitchen'dan yardım istedim . Melanie, harmanlanmış öğrenmeyi geliştirme konusunda öğretmenlerle uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir ve şimdi öğretmenlerin uzaktan öğrenme için en iyi uygulamaları geliştirmelerine yardımcı olmaya yönelmiştir . 


Melanie'den çevrimiçi öğretimin yüz yüze öğretimden farklı olması gereken bazı yolları paylaşmasını istedim. Dokuzunu buldu: üçü topluluk oluşturma ve iletişime özgü ve altı tanesi öğretim tasarımına odaklandı. Bu farklılıkların yanı sıra, tamamen aynı kalması gereken birkaç şeyi de paylaştı.

TOPLULUK OLUŞTURMA VE İLETİŞİM
1. OKULUN İLK HAFTALARI TOPLULUK OLUŞTURMA VE DİJİTAL YETKİNLİĞE AYRILMALIDIR.
Okul yılının başında müfredata doğrudan dalma isteğine karşı koyun. İlk haftaları öğrencilerin kendilerini bağlı hissetmeleri için topluluk oluşturmaya ayırırsanız işler daha sorunsuz ilerleyecektir. Bu süre zarfında sosyal duygusal beceriler dokunabilir. Bunun da ötesinde, öğrencilerin kullanacağınız dijital araçlarla pratik yapmaya ihtiyaçları vardır. Öyleyse derslerinizi bu şeylere odaklayın, mümkün olduğunda ikisini iç içe geçirin. 

Kitchen, "Açıkça sebat etmeyi öğretiyorsanız," belki size içerikle ilgili olmayan bir meydan okuma vereceğim, ancak biraz uğraşmanız gerekebilecek bir şey vereceğim. Ancak bunu atadığımda, Google Classroom'u kullanıyorsam, bunu Google Classroom aracılığıyla atayacağım ve size bir ödevi nasıl açacağınızı, nasıl göndereceğinizi, nasıl yapacağınızı öğreteceğim geri bildirim alacağız. Yani bu becerileri aynı anda öğretiyorsunuz ve bu ayrı ya da fazladan bir şey değil. Hepsi birlikte yapılır. " 

Bu ilk haftalarda yaptığınız sohbetleri yönlendirebilecek ve bilgilendirebilecek diğer iyi kaynaklar şunlardır:
2. EBEVEYNLERLE İLETİŞİMİN DAHA KAPSAMLI, AKICI VE ÖNGÖRÜLEBİLİR OLMASI GEREKİR.
Ebeveynler de bu yeni okul tarzına alışıyorlar. Öğrencilerin öğrenmesini desteklemede bazen daha önemli bir rol oynamaları beklendiğinden, sizden daha fazla desteğe ihtiyaçları vardır. Kitchen, "Bu öğrenme topluluğunda ortaklarımız olması için gerçekten ebeveynlere ihtiyacımız var" diyor. 

İşte bazı yönergeler:

Bilgi paylaşmak için tutarlı bir konum ve öngörülebilir bir program oluşturun. Ebeveynler sizden nerede ve ne zaman bilgi arayacaklarını bildiklerinde, buna ayak uydurmak ve sonunda takip etmek için daha iyi bir iş çıkaracaklar. Haftalık güncellemeler, herkesi sınıfınızda neler olup bittiğinden haberdar etmenin iyi bir yoludur. Ve e-postalar, metin uyarıları, blog gönderileri, web sitesi duyuruları ve haber bültenleri arasında geçiş yapmak yerine, giden bilgiler için tek bir platform seçin ve buna bağlı kalın; tüm okulunuz aynısını yapabilirse, daha da iyi sonuçlar görürsünüz.
İletişim için net beklentiler ve sınırlar belirleyin. Öğrenciler ve veliler sizden ne zaman haber almayı bekleyebilir? Gerektiğinde sizinle nasıl ve ne zaman iletişime geçebilirler? Sınırlar koymazsanız, 7 gün 24 saat ulaşılabilir olmanız gerektiğini hissedersiniz ve bu da hızlı bir şekilde tükenmişliğe yol açar. Düzenli çalışma saatleri oluşturun ve bunları bulması kolay bir yerde ilan edin, böylece ebeveynler en çok ne zaman erişilebilir olacağınızı bilir. 
Mesai saatleri dışında ve teknik destek için bir yedekleme planı oluşturun. Ebeveynler veya öğrenciler normal çalışma saatleriniz dışında yardıma ihtiyaç duyuyorlarsa veya teknoloji konusunda yardıma ihtiyaçları varsa, kiminle iletişime geçebilirler? Bu bilgileri açıkça erişilebilir hale getirin.
İletişimi çok modlu yapın . Sürekli olarak tek bir platform üzerinden gönderi yapmak önemli olsa da, bilgileri birden fazla modda sağlamak da yararlıdır. Örneğin, yazılı duyurular sunabilir ve aynı duyuruları her hafta kısa bir videoya kaydedebilirsiniz, böylece öğrenciler ve veliler kendileri için en uygun biçimi seçebilirler.
Ebeveynlere teknoloji eğitimi verin. Ebeveynler, teknolojiyi nasıl kullanacaklarını anlarlarsa öğrencileri daha iyi destekleyebilirler, bu nedenle onlara, bilgiyi yaymak için kullandığınız platform da dahil olmak üzere, kullandığınız teknolojiyle ilgili öğreticiler sağlayın .
3. TOPLULUK VE BAĞLANTI ÖĞRETMENLER İÇİN DE BİR ÖNCELİK OLMALIDIR. 
Kitchen, "Öğretmenlerin artık birbirleriyle her zamankinden daha fazla bağlantı kurması gerekiyor," diyor. Okul liderliğiniz, bu süre zarfında meslektaşlarınızla bağlantıda kalmanız için düzenli fırsatlar yaratmalıdır. Değilse, bu fırsatları kendiniz için yaratın. 

Personelin bağlantıda kalmasını sağlamak için, bir video konferans platformu aracılığıyla olsa bile, personel toplantıları yine de düzenli olarak yapılmalıdır. 
Bu toplantılar sırasında öğretmenin refahı ve duygusal sağlığına biraz zaman ve dikkat verilmelidir. 
Öğretim ekipleri veya içerik alanı PLC'leri gibi daha küçük gruplar daha da fazla destek sunabilir.
İhtiyacınız olan desteği alamıyorsanız, Twitter gibi platformlar aracılığıyla arayın.
Bu makale öğretmen refahına daha derinlemesine bir bakış sunuyor: Öğretmenlerin Duygusal İhtiyaçları Şu Anda Nasıl Desteklenir 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak