Uzaktan Eğitim Sürecinde Sanal Sınıfınızda Değerlendirmeler Yapmanın Yolları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrencilerinizin gerçekte ne öğrendiğini öğrenmek, öğretim için vazgeçilmezdir. İşte öğretmenlerin çevrimiçi anlayıp anlamadıklarını kontrol etmek için yaptıkları. 
Kağıt kalemle yapılan kısa sınavlar artık yok: beğenme / beğenmeme, el işaretleri, çevrimiçi anketler, tartışma panoları ve sohbet kutuları, sanal sınıflarda biçimlendirici değerlendirmelerin yeni temel dayanakları haline geldi.

Bunlar hızlı nabız kontrolleri yardımcı öğretmen öğrencilere emin olmak için anahtar kavramları kavrama ve onların anlayış şekillerini tanımlar. Georgia, Albany'deki öğretim teknolojisi direktörü Vicki Davis, “Her konudaki iyi öğretmenler, öğrencilerin her noktada bildiklerine göre öğretimlerini ayarlayacaklar” diyor ve devam eden biçimlendirici değerlendirmelerin sınıfta ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor .

New Hampshire, Durham'da bir eğitim danışmanı olan Mike Anderson'a göre öğretmenlerin geleneksel biçimlendirici değerlendirmelerini tamamen yeniden icat etmeleri gerekmiyor. Öğretmenlere, çıkış biletleri ve düşün-ikili paylaşımları gibi tanıdık uygulamaları sanal olarak çalışacak şekilde değiştirmelerini tavsiye ediyor. "Biçimlendirici değerlendirmeler artık sanal sınıflarda daha zor gelebilir - sınıfta dolaşıp bir çocuğun omuzlarına bakamazsınız ama bu durumun daha zor olduğundan pek emin değilim

Aslında, Nearpod, Flipgrid, Padlet ve Seesaw gibi popüler dijital uygulamaların ve sitelerin çoğu, öğretmenlerin sınıflarında pandemi öncesi geliştirdikleri denenmiş ve onaylanmış değerlendirmelerle birlikte çalışabilir. Örneğin Nearpod, öğretmenlerin bir derse kısa sınavlar, anketler, anketler ve oyunlar yerleştirmesine olanak tanır, böylece öğretmenler bir sonraki konsepte geçmeden önce anlayıp anlamadıklarını kontrol edebilir.

Singapur Amerikan Okulu öğretim ve öğrenim müdürü Andrew Miller, aşırıya kaçmayın, diyor ve öğretmenlerin öğrencileri çok fazla sanal değerlendirme ve çok fazla yeni araçla bunaltmamaya dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor . En fazla iki veya üç araca odaklanmanızı önerir ve her zaman her birini kullanmak için açık ve farklılaştırılmış bir amaç tanımladığınızdan emin olun. Öğrencilerin ilerlemesi ve refahı hakkında bilgi verebilecek basit ama paha biçilmez bire bir görüşmeler gibi teknoloji dışı çözümleri de hatırlamak önemlidir .

“Uzaktan eğitim ortamımızda, daha fazla izole olma riskini taşıyoruz. Miller, öğrencilerle bireysel oturumlar planlayarak onların öğrenmelerini değerlendirebilir ve gerçek bir insani bağlantı ile geri bildirim sağlayabiliriz ”diyor.

Öğretmenlerin sanal sınıfta biçimlendirici değerlendirmeleri kullanabileceği bazı farklı yollar şunlardır:

1. ÇUBUKLAR
Tıpkı bir arabadaki yağı kontrol etmek için bir seviye çubuğu kullanmak gibi, öğretmenler,  öğrencilerin hem akademik hem de duygusal açıdan doğru yolda olduklarından emin olmak için sanal olarak kısa ve hızlı kontroller kullanabilirler .

Canlı bir dersin başında, önceki günün dersiyle ilgili genel bir soru sorun, örneğin "[Boşluğu doldurun] hakkında öğrendiklerimizden herkes kendini rahat hissediyor mu?" ve öğrencilerin sohbet kutularına veya video pencerelerine bir emoji veya beğenme / beğenmeme işareti bırakarak bireysel olarak yanıt vermelerini sağlayın. Öğrenciler ayrıca bir yanıtla ekrana yapışkan bir not veya kağıt parçası tutabilirler. Hepsinin ciddi sorular olması gerekmez; eğlenceli sorular, öğrencilerin dersin başında meşgul olmalarına yardımcı olabilir. Bu Twitter başlığında , öğretmenler "Pop-Tart bir tür mantı mı?" Gibi eğlenceli soru fikirlerini paylaşıyor. ve "Dirseklerin mi yoksa dizlerin mi olmasını tercih edersin?"


Başka bir seçenek: Öğrencilere, yakın zamanda ele aldığınız içerik hakkında daha spesifik bir soru sorun, ardından anlayışlarını 1-5 derecelendirme ölçeğinde değerlendirmelerini sağlayın. Çevrimiçi canlı bir ders sırasında sinyal olarak uygun sayıda parmağı tutabilirler. Popüler trafik ışığı yaklaşımı da işe yarıyor. Öğrencilerden, öğrettiğiniz konu hakkında nasıl hissettiklerine bağlı olarak bir renk göstermelerini isteyin: yeşil - bir sonraki konuya geçin; sarı - ben hala işlemeye devam ederken yavaş ilerleyin; veya kırmızı - dur, anlamıyorum.

2. DİJİTAL DERGİLER VE BİR SAYFALIK SAYFALAR
Tüm öğrenciler bilgiyi aynı hızda işlemeyebilir veya ellerini kaldırmayı sevmez ve ders sırasında kamuoyuna duyurulmaz. Öğrencilere biraz daha derinlemesine düşünmeleri için özel bir alan sağlayan ve hem anladıklarını hem de anlamadıklarını işaret eden ders sonrası yansıtma alıştırmalarına uzaktan devam etmek kolaydır.

California, Los Angeles'ta eğitim profesörü olan Rebecca Alber, öğretmenlerin Google Dokümanlar'ı veya öğrencilerin bilgileri ne kadar iyi tuttuğunu ölçmek için Blackboard gibi bir platformu kullanarak her öğrenci için bir "Journal Jot" çevrimiçi belgesi oluşturabileceğini öneriyor. Öğrenciler günlüklerinde KWL gibi sorulara bireysel olarak yanıt verebilirler: ne bildikleri, ne bilmek istedikleri ve ne öğrendikleri; veya 3-2-1: öğrendiğiniz üç şey; ilginç bulduğunuz iki şey; anlamadığın bir şey

Öğretmenler ayrıca Jill Fletcher'ın tek sayfalık aktivitesini sanal ayarlara uyarlayabilirler . Hawaii, Kapolei'de müfredat koordinatörü olan Fletcher, öğrencilerden bir konu veya dersle ilgili temel temaları, soruları ve fikirleri tek bir sayfada (bir tür çalışma kılavuzu gibi) yazmalarını ve isterlerse sanat eserleri veya görüntüleri eklemelerini ister. Öğrencilerin Canva veya Google Slaytlar gibi bir araçta tek sayfalık kağıtlarını oluşturmalarını sağlayın ya da onları elle çizip fotoğraf olarak gönderebilirler.

3. ASANSÖR KONUŞMALARI VE TWEETLERİ
Öğrencilerin bir dersten önemli çıkarımları sentezlemelerine yardımcı olmak için, canlı ders sırasında bir ila iki dakika ayırarak belirli bir ünitede öğrendikleri her şeyi bir Google dokümanına, sohbet kutusuna veya sanal bir mesaj panosuna yazarak özetlemelerini isteyin. Padlet gibi .

Ayrıca gönüllü öğrencilerden asansör konuşmalarını veya öğrendiklerinin sözlü özetini 60 saniye veya daha kısa sürede sınıfla paylaşmalarını isteyebilirsiniz. 21. yüzyılın bir dönüşü olarak, Seattle, Washington'da bir müdür olan Matt Levinson, öğrencilerin dersi bir tweet veya Instagram gönderisinde özetlemelerini ve karakter sınırlarına uymalarını öneriyor .

4. KARE, ÜÇGEN, DAİRE
Öğrencilere biçimlendirici değerlendirmelerle seçim yapmanın gerçekten önemli olduğunu söylüyor Anderson, çünkü tüm öğrenciler düşüncelerini aynı şekilde göstermiyor.

Anderson , öğrencilerin bir şekli ve bununla ilişkili soru istemini seçtiği bir etkinlik olan Kare, Üçgen, Çember'i önermektedir . Kare, artık düşüncelerinde "karesi alınmış" bir şey anlamına gelir. Üçgen seçmek, öğrencilere öğrendiklerinden üç önemli fikir çıkarma görevini verirken, bir daire, öğrencilerden zihinlerinde "dolaşan" bir şeyi - henüz tam olarak oluşmamış fikirleri - tartışmalarını ister.

Eşzamansız öğrenme için, öğrenciler yanıtlarını yansıtma alıştırması olarak çevrimiçi bir belgeye bağımsız olarak yazabilirler. Veya senkronize bir derste öğretmenler, öğrencilerden bir şekil seçmelerini isteyerek ve ardından seçtikleri şekle göre onları gruplara ayırarak egzersizi işbirliğine dayalı hale getirebilirler. Öğrenciler, ara odalarında sınıf arkadaşlarıyla düşüncelerini kısaca tartışabilir ve öğrenmeyi kapatmak için sınıfla paylaşabilirler.

5. SANATI DEĞERLENDİRMENİZ YAPIN
Öğretmenler kolajlar, zihin haritaları ve eskizler gibi eski sınıftaki standby'lerin (ve popüler sınıf duvar dekorasyonlarının) sanal olarak işe yarayıp yaramayacağını sorgulayabilirken, konuştuğumuz öğretmenler, öğrencilerin sanatı, müziği ve dramayı paylaşacakları yollar bulmaya devam ettiklerini söylüyor. onların düşüncesi.

Öğrenciler, belirli bir kavramı tanımlamak ve pazarlamak için bir reklam oluşturabilir, tarihi bir olayı anlatan veya bilimsel bir ilkeyi açıklayan bir çizgi roman çizebilir, bir şiir veya şarkı yazabilir veya bir oyundan bir kitap veya sahneden bir bölüm canlandırabilirler. Öğrenciler bir telefon kullanarak Sesli Notlar gibi uygulamaları kullanarak kendilerini kaydedebilir veya sanal olarak yüklemek ve paylaşmak için telefonun kamerasıyla çalışmalarını fotoğraflayabilir / filme alabilir.

6. EŞLER ARASI DEĞERLENDİRMELER
Sınıf dışında öğrenirken, öğrenciler arasındaki ilişkileri geliştirmek özellikle önemlidir. Her ikisini de aynı anda yapabilirsiniz, öğrencilerinizin daha derin akran bağlantılarını teşvik ederken öğrendiklerine bir boncuk çekebilirsiniz.

Her öğrenciye hafta boyunca sanal bir arkadaş atayın veya öğrencileri sınıfta konuşturmak ve birbirlerinin öğrenmesini değerlendirmek için rastgele eşleştirin.

Çiftler halinde, öğrenciler Zoom veya başka bir video konferans platformundaki ara odalarına yerleştirilerek daha önce sınıfta yaptıkları aktivitelerin çoğunun anlaşılıp anlaşılmadığını kontrol etmeleri için yerleştirilebilir. Her öğrenciye genel bir değerlendirme listesi verin veya akranlarının ödevini değerlendirmek için TAG geri bildirim sürecini kullanın; onların da geri bildirimi sizinle paylaşmalarını sağlayın. Veya öğrencilerin kendilerini kaydederken (ses veya video) birbirlerine bir kavram öğretmelerini ve incelemeniz için dosyayı yüklemelerini sağlayın. Bu etkinlikler, Google Classroom'daki araçlar kullanılarak eşzamansız öğrenime de uyarlanabilir.

Eşzamanlı sınıflar için bir konuşma gösterisi paneli düzenleyin. Tarih sınıfındaki öğrencilerin II.Dünya Savaşı sırasında farklı ülkelerden liderleri taklit etmeleri gibi, bir ünitenin farklı fikirlerini veya temalarını temsil etmek için üç ila dört öğrenci rolü atayın. Her öğrencinin kendi bakış açısını akranlarının önünde tartışmasını sağlayın ve sınıfın geri kalanının düşüncelerini derinlemesine incelemek için sorular sormasına izin verin.

7. SANAL ÇIKIŞ BİLETLERİ
Çıkış biletlerini veya öğrencilerin dersin sonunda bir kağıt parçası üzerindeki istemlere veya sorulara verdiği yanıtları kullanmak, çevrimiçi olarak kolayca aktarılabilen popüler bir biçimlendirici değerlendirme uygulamasıdır.

Öğretmenler, her öğrencinin bilgileri gizli tutması için çalışan bir Google Dokümanı tutabilir veya öğrencilerin başkalarının yanıtlarını görebilmesi ve yorum yapabilmesi için Flipgrid gibi bir platformda sorular yayınlayarak tüm sınıfa genişletebilir.

Öğrencilerin düşünmesine daha geniş bir bakış açısı getirmek için aşağıdakiler gibi açık uçlu sorular kullanın:

Bugün en ilginç bulduğum şey ...
Bugün zordu çünkü ...
Neyi iyi anlıyorsun?
Hala titrek olan bir şey nedir?
[Öğretmenin] fark etmediği bir şey nedir?
Bundan üç yıl sonra hangi çıkarımlar önemli olacak?
Bunun [daha önce öğrenilen bir şeyle] ilgisi nedir?
Bugün işleri nasıl farklı yapardın?
Bugün zordu çünkü ...

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/7-ways-do-formative-assessments-your-virtual-classroom

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak