Üstün Bir Öğrenci Olmanıza Yardımcı Olmak İçin Temel Stratejiler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Üstün bir öğrenci olmak bir gecede olmaz. Aynı zamanda öğretmenin sorumluluğu tamamen değildir. Öğretmen yalnızca bilginin kolaylaştırıcısıdır. Öğrencinin bu bilgiyi almaya, bağlantı kurmaya ve gerçek yaşam durumlarına uygulayabilmesi için hazırlıklı olması gerekir. Bu, bazı öğrenciler için diğerlerinden daha doğaldır, ancak isterlerse herkes gelişebilir ve daha iyi bir öğrenci olabilir. İşte size seçkin bir öğrenci olmanıza yardımcı olacak onbeş etkili strateji.


Sorular sor
Bu daha kolay olamazdı. Eğer bir şey anlamıyorsanız, öğretmenden ek yardım isteyin. Öğretmenler yardım etmek için oradalar. Asla bir soru sormaktan korkmamalısın. Utanç verici değil. Biz böyle öğreniyoruz. Şansın aynı soruyu soran başka öğrenciler olması.

Olumlu ol
Öğretmenler hoş ve olumlu öğrencilerle çalışmayı severler. Olumlu bir tutum sahibi olmanın öğrenme üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır. Hepimizin korkunç günleri var. Hepimizin sevmediğimiz konular var. Ancak, yine de olumlu bir tutum sürdürmeniz gerekiyor. Zayıf bir tutum hızla başarısızlığa yol açabilir.


Komple Ödevler / Ödev
Her ödev tamamlanmalı ve öğretmene verilmelidir. Ödevler tamamlanmadığında iki olumsuz sonuç vardır. Öncelikle, öğrenme konusunda bir boşluk bırakan yeni bir kavram öğrenmeyi potansiyel olarak kaçırırsınız. İkincisi, notunuz olması gerekenden daha düşük olacaktır. Ödev yapmak eğlenceli olmayabilir, ancak okulun ve öğrenme sürecinin önemli bir parçasıdır.

Gerekenden Daha Fazlasını Yapın
En iyi öğrenciler yukarıda ve öteye gider. Minimumdan daha fazlasını yaparlar. Öğretmen yirmi problem atarsa, yirmi beş yapar. Öğrenme fırsatları ararlar. Öğretmenlerinden ek çalışmalarını ister, kitap / dergi okur, çevrimiçi fikirleri araştırır ve öğrenme konusunda heyecanlanır.

Bir rutin kurmak
Yapılandırılmış bir rutin , evde akademik odağı korumanıza yardımcı olabilir. Bu rutin, ödev tamamlandığında, her gün ne gibi ekstralar yapacağınız, yapılacak bir yer ve evdeki diğer kişilerin farkındalıklarını en aza indirecek bir farkındalık içermelidir. Her sabah kalkıp okula gitme rutini de yararlı olabilir.


Yönergeleri takip et
Yönergeleri ve talimatları takip etmek iyi bir öğrenci olmanın temel bir özelliğidir. Talimatların izlenmemesi notunuz üzerinde olumsuz etki yapan hatalara yol açabilir. Talimat verirken veya talimat verirken öğretmeni her zaman iyice dinle. Yazılı talimatları en az iki kez okuyun ve bir şey anlamadıysanız açıklığa kavuşturun.

Bir öğretmen edinin
Muhtemelen mücadele ettiğiniz bir alan ya da çoklu alanlar vardır. Bir öğretmen edinmek size büyük bir avantaj sağlayabilir. Özel ders, genellikle herzaman faydalı olan bire bir yapılır. Bir öğretmen bilmiyorsanız, öğretmeninizle konuşun. Çoğu zaman, size özel ders vermek için gönüllü olurlar ya da sizi başkasına yönlendirebilirler.


Sınıfta Dinle
Daha iyi bir öğrenci olmanın en önemli yönü budur. Öğretmenler aslında ne hakkında konuştuğunu biliyor. Ancak, dinlemiyorsanız öğrenemezsiniz. Kolayca dikkatiniz dağılırsa veya dinlerken zorlanıyorsanız, öğretmeninize sınıfa kayıt cihazı getirip getiremeyeceğinizi sorun.

Odağı Koru
Her zaman etrafınızda potansiyel dikkat dağıtıcı şeyler var. İyi öğrenciler odaklı kalmak. Diğer durumların veya insanların bunları öğrenmelerini engellemelerine izin vermezler. Önce akademisyenleri koydular. Okul dışında bir yaşamları var, ancak akademisyenlere değer veriyor ve bir öncelik oluşturuyorlar.

Oku! Oku! Oku!
İyi öğrencilere sıklıkla solucan rezervasyonu yapılır. Okuma, öğrenmenin temelidir. Mükemmel okuyucular hem akıcılık hem de anlama bakımından üstündür. Hem eğlenceli hem de zorlu kitaplar seçiyorlar. Hedefleri belirlemek ve anlayışı kontrol etmek için Hızlandırılmış Okuyucu gibi programları kullanırlar .

Hedefler belirlemek
Herkesin bir takım akademik hedeflere sahip olması gerekir. Bu hem kısa hem de uzun vadeli hedefleri içermelidir. Hedefler, size ulaşmak için çaba gösterecek bir şey vererek odaklanmanın korunmasına yardımcı olur. Hedefler periyodik olarak yeniden değerlendirilmeli ve düzeltilmelidir. Bir hedefe ulaştığınızda, bu konuda çok şey yapın. Başarılarını kutla.

Beladan Uzak dur
Sorunlardan kaçınmak, akademik olarak başarılı olmak için çok uzağa gidebilir. Başını belaya sokmak, müdürün ofisinde harcanan zaman anlamına gelir. Müdürün ofisinde geçirilen herhangi bir zaman, sınıfta kaybedilen zamandır. Daha iyi bir öğrenci olmak için kiminle birlikte olmayı seçtiğini de içeren akıllı seçimler yapmak çok önemlidir.

Örgütlü kalmak
Organizasyon akademik başarıda kilit bir faktördür. Organizasyon becerilerinin eksikliği felakete yol açabilir. Dolabınızı ve sırt çantanızı temiz ve düzenli tutun. Bir gündem veya dergi tutmak ve her ödevi kaydetmek, olayların tepesinde kalmak için harika bir yoldur.

Ders çalışma! Ders çalışma! Ders çalışma!
Erken çalışın ve sık çalışın! Eğitim birçok insanın sevdiği bir şey değil, akademik başarı için gerekli bir beceridir. Güçlü çalışma alışkanlıkları geliştirmek esastır. Sizin için uygun olan bir yöntemi bulun ve bireysel çalışma zamanında buna bağlı kalın.

Zorlu Sınıfları / Öğretmenleri Alın
Meydan okumanın sorun değil. Bir seçeneğiniz varsa zor sınıfları ve / veya öğretmenleri seçin. Notlarınız biraz düşük olsa bile, uzun vadede daha iyi olacaksınız. Bir B almak ve bir A almak ve biraz öğrenmek daha çok şey öğrenmek daha iyidir.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/strategies-to-become-outstanding-student-3194404

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak