Üniversiteye başvuran öğrencilerin oranı yeni seviyelere ulaşıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İngiltere’de 18 yaşındakilerin üniversiteye başvurma oranı , bir başka rekoru kırdı , Ucas’tan yeni rakamlar ortaya çıkıyor. 

İngiltere'deki üniversitelerde Eylül 2019'da başlayan tam zamanlı lisans dersleri için başvuruların bir analizi, İngiltere'de 18 yaş nüfusunun yüzde 38,8'inin uygulandığını göstermektedir. 

Bu, 2018 yılında şu anda uygulama oranında 1.4 puanlık bir artışı temsil ediyor.

İngiltere'deki başvuru oranı 2012'den bu yana her yıl arttı, bu yıl 2014'ten bu yana en yüksek yüzde puan artışına sahip. Ucas, yeni rakamın "yüksek eğitime artan bir talep" gösterdiğini söyledi.

İngiltere'deki toplam 18 yaşındakilerin sayısında yüzde 1,8'lik bir düşüş yaşanıyor

Profil: Ucas İcra Kurulu Başkanı Clare Marchant

Yorum:  'Üniversite kabul sistemi farklı bir döneme ait '

Açıklandı:  Unis koşulsuz teklifleri 'dizeleri ekliyor '

Kuzey İrlanda'da, 18 yaşındakilerin yüzde 46,8'i başvurdu (0,7 puan düşüşle); İskoçya'da, 18 yaşındaki başvuru oranı yüzde 32,5'de kalmıştır; Galler’de ise başvuru oranı yüzde 32,2’dir (0,2 puan).

Tutanak üniversite uygulamaları
İngiliz bölgelerindeki uygulamalara baktığımızda,  Londra 18 yıllık en yüksek uygulama oranını belli bir mesafeye (yüzde 49,9) ve Kuzey Doğu'yu en düşük seviyeye (yüzde  32,9) vermeye devam ediyor .

Londra’nın bu yıl yüzde 2,4 puan artmasıyla, Londra’daki 18 yaşındakilerin şu anda İngiltere’deki 18 yaşındakilerin daha yüksek eğitime başvurma olasılıkları yüzde 36’dan daha yüksek (yüzde 33’ten daha fazla) Muhtemelen geçen yıl).

Sermaye diğer bölgelerden uzaklaşsa da, 2019, 2016'dan bu yana ilk yılını her İngiliz bölgesinde uygulama oranlarının arttığına işaret ediyor.

Tüm ülkeler ve yaş grupları arasında, Ocak son tarihine kadar Ucas aracılığıyla yükseköğretime 561.420 kişi başvurdu - bu noktadan 2018’de yüzde 0,4 ve üç yıl içinde ilk artış oldu.

İngiltere'deki başvuru sayısı yüzde 0,7 oranında azaldı. Ancak, hem AB'den hem de AB dışındaki ülkeler için yurtdışından gelen başvurular en yüksek seviyeye yükselmiştir.

AB adayları yüzde 0,9 artarak 43,890'a, AB üyesi olmayanlar ise yüzde 9,0 artarak 63,695'e yükseldi.

Ucas CEO'su Clare Marchant şunları söyledi: 'İngiltere'den 18 yaşındaki öğrencilerden gelen talep, nüfustaki bu yaş grubunun düşmesine rağmen güçlü olmaya devam ediyor.

“18 yaşına giren İngilizlerden başvuru oranındaki beklenmedik artış, nüfus eğilimine karşı, tam zamanlı lisans eğitiminin zorluklarını ve ödüllerini tanıdıklarını işaret ediyor.”

Kaynak: https://www.tes.com/news/proportion-pupils-applying-uni-hits-new-high

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak