Üniversiteler Açılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlkokullar, ortaokul 8. sınıflar, 12. sınıflar ve tüm meslek liseleri yüz yüze eğitime geçti . Dün yapılan kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası, milyonlarca vatandaşın merak ettiği konulara açıklık getirdi.
Özellikle üniversite öğrencileri, ilkokulların dahi yüz yüze eğitime başlayacak olması ve kendi okullarının açılmamasına tepki gösteriyor

Üniversiteler bugün online eğitimle 2020-2021 Akademik Eğitim yılına, “Merhaba” denilse de, ilk gün uzaktan eğitime erişimde çok sayıda kesinti sorunu yaşanması ve akşam ilkokullardan sonra, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim için kademeli açılış yapılması üniversite öğrencilerinin tepkisine yol açtı. Üniversiteliler, “İlkokul, ortaokul, lise hatta anaokulu bile açılırken üniversiteler neden açılmıyor?” diye tepki gösteriyor.

YÖK DE SÜRECİ YAKIN TAKİBE ALDI

*Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç'ın talimatıyla üniversitelilerin bu taleplerinin tek tek dikkate alındığı ve daha önce birinci dönemle ilgili online yapılması planlanan ve eğitimin on line veya hibrit yapılmasıyla ilgili yetki üniversitelere devredildi. Üniversiteler de, tıp-hemşirelik-mühendislik gibi uygulama gerektiren eğitimleri dışında, Şubat ayına kadar online eğitim yapma kararı aldı.

ÜNİVERSİTELER İÇİN GÖZLER CUMHURBAŞKANINA ÇEVRİLDİ

*Yüz yüze eğitimle ilgili ilk ve orta dereceli okullarda alınan ara geçiş kararlarından sonra önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversiteler için de genel bir açılış kararını kamuoyu ile paylaşılması üzerinde durduğu, sürecin Bilim Kurulu ile birlikte takip edildiği öğrenildi. Ankara'da üniversitelerin de, kısmi uzaktan ve kısmi yüz yüze eğitimle açılması yönünde genel bir eğilim ortaya çıktığı yine de Bilim Kurulu kararlarına göre hareket edileceği ve üniversiteler için güz dönemi tüm dersler için uzaktan eğitimin eksiksiz planlandığı öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak