Üniversite Öğrencileri Geliştirdikleri 'Ecodrone' ile ormana havadan tohum ekiyorlar.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10 dakikada bin 500 adet tohumu ormana bırakabilen ve tek seferde 7 kilogram ağırlık kaldırabilen 'Ecodrone', 2 kilometrelik alanda havada tohum ekebiliyor. Ekip, geliştirdikleri cihazla ilk uygulamayı yapmak için Artvin'e geldi. Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışan ekip, Kafkasör ormanlarına toprak yüzeyde yetişebilen sedir ve kayın tohumu bıraktı. Ülke çapında Bizim için her takipçi bir ağaç demek mottosuyla yola çıkan ecording markası bünyesinde geliştirilen cihazla, ulaşılması zor olan alanlara havadan tohum topları atıp ağaçlandırma faaliyetlerine yenilikçi bir bakış açısı getirdi.

Türkiyede farklı üniversitelerde öğrenim gören 7 üniversite öğrencisi bir araya gelerek özel tasarladıkları ve adına Ecodrone adını verdikleri insansız hava aracı sayesinde ormanlık alanlara havadan ağaç tohumu ekmeye başladı. Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışan genç girişimciler droneye ilave ettikleri özel bir sistem sayesinde ormanlık alanlara havadan ağaç tohumları ekimi yapabilen sistem geliştirdi.

Ülke çapında Bizim için her takipçi bir ağaç demek mottosuyla yola çıkan ekip, ecording markası bünyesinde geliştirilen cihazla, ulaşılması zor olan alanlara havadan tohum topları atıp ağaçlandırma faaliyetlerine yenilikçi bir bakış açısı da getirdi. Ekip cihazları sayesinde, 10 dakikada bin 500 adet tohumu ormana havadan bırakabiliyorlar.

7 kilogram ağırlık kaldırabilen ve 2 kilometrelik alanda ekim yapabilen Ecodrone ile sedir, kayın tohumunun yanı sıra yaban hayvanları için meyve ağacı tohumu da ormana bırakılıyor. Ekip, Ecording markası çatısı altında geliştirdikleri sistemi ilk kez Artvin'de uyguladı. Dik ve engebeli arazi seçimi için Artvin'de yapılan ilk denemenin olumlu geçtiği de belirtildi.

ECORDİNGİ KURDUK'

Ecording kurucusu Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrenicisi Mert Karslıoğlu, projenin sosyal sorumluluk sersi sonrasında ortaya çıktığını söyledi.

Karslıoğlu, Proje üniversitede aldığımız bir sosyal sorumluluk dersi sonrasında çıktı ve ülkemizde eksikliğini gördüğümüz konular üzerine çalışmalara başladık ve ecordingi kurduk. Ecording, bireysel çevre bilincini geliştirmeye yönelik teknolojiler geliştiren ve insanların günlük hayatları içerisinde uygulayabilecekleri tasarruf önerileri ve çevreci çözümleri araştırıp kullanıcılarına içerik olarak sunan bir sosyal girişimdir. Yaklaşık bir buçuk senedir ecording üzerinde çalışmaktayım ve şuan markanın, kuruculuğunu ve proje yöneticiliğini üstlenmekteyim dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak