Türk Tarımı Sahadaki Alın Terleri Ziraat Mühendisleri Neden Unutuldu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri gününde tüm meslektaşlarımın Dünya Ziraat Mühendisleri gününü kutlarım.

Bilindiği üzere tarım ve hayvancılıkta emeği geçen bu meslek grubu, Tarım anlamında vazgeçilmez bir grup, ülkemiz tarımına emeği geçen bu insanların emeklerine sağlık. Zor şartlarda mesleklerini icra ederken, ülke Tarım ve Hayvancılığı için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bu cefakâr insanlara teşekkür ederim. Bu meslek grubu masa başında çalışmaktan öte en uzak köye bile hizmet etmekten çekinmeyen, zorluklara göğüs geren insanlardan oluşuyor. Ne yazık ki 10 Ocak günü unutuldular, görmezden gelindiler. Oysaki ülkemiz Tarım ve Hayvancılık konusunda zorlukları yaşarken, bu meslek grubun unutmak üzüntü veren bir durum. Artık anlaşılması gereken bir konu var o da yatlardan, katlardan, pahalı arabalardan buğday yetiştirilemeyeceğini, süt üretemeyeceğimizi anlar ve ona göre tarımsal planlamaları daha düzgün bir şekilde yaparız. Bu planlamada en büyük görev ise sahada olan Ziraat Mühendislerine düşüyor.

Bu insanların gününü kutlamaya bile tenezzül edilmedi. Unutulmuş, uzaklaştırılmış ve ötelenmiş bu meslek grubu Tarım ve Hayvancılık için ellerinden geleni yaparken emeklerini sarf ederken bu yaklaşımı hak etmiyorlar. Yine aynı gün kutlanan başka bir meslek grubuna sayfalar dolusu ilan verilirken Ziraat Mühendisleri unutulması, Türk tarımımızın hangi noktaya geldiğini açıkça ortaya koymaktadır.

Ne acıdır ki kendi meslek STK ları buna duyarsız kalması daha acı verici bir durumu ortaya sermiştir. Bu kalifiye elemanları Türk Tarım ve Hayvancılığı için vazgeçilmez paydaştır ki yapılacak planlamaların ellerinde geçeceği ve uygulamanın bu insanlar tarafından yapılacağı için Tarım ve Hayvancılığın kaderi bu meslek grubunun elindedir. Siyaset üstü olan bu meslek insanların sağlıklı beslenmeleri için çalışmaktadır.

Bu özveri için bir teşekkür fazla olmasa diye düşünmekteyim. Sessiz sedasız çalışan bu insanlara teşekkür ediyorum. Ziraat Mühendislerini ötelemeden ziyade Türk Tarımı için bu insanlara saygı duyulmalı ve unutulmamalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak