Türk Milli Klavye Takımı İtalya'nın Cagliari şehrinde Dünya Şampiyonu oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 52. INTERSTENO KONGRE VE DÜNYA BİLGİSAYAR KLAVYE ŞAMPİYONASI,  İtalya'nın Cagliari Şehrinde 13-19 Temmuz 2019 arasında yapıldı. Şampiyonaya, başta Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, Rusya olmak üzere, Avrupa Ülkeleri, Güney Kore dahil olmak üzere 30 ülkeden yüzlerce yarışçı katıldı. 

Türk Milli Takımımız 3 Dünya Şampiyonluğu, 3 Dünya İkinciliği ve 4 Dünya Üçüncülüğü elde ederek toplam 10 madalya kazandı ve takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.

Celal AŞKIN madalyaları topladı

FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirveleri'nde yabancı konuşmacıların çevirilerini anında deşifre ile izleyicilere sunan ve EBA'da F Klavye dersleri veren Celal Aşkın, yarışmada, 30 dakikalık tecrübeliler kategorisi hatasız sürat yarışında dakikada net 156 sözcükle kendisine ait dünya rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Sesi yazıya çevirme yarışı tecrübeliler kategorisinde 320 hece ile dünya ikinciliğini elde eden Müdür Aşkın,  ses deşifre yarışı kategorisinin tecrübeliler bölümünde de yine dünya ikincisi aynı kategorinin kombine bölümünde ise dünya üçüncüsü oldu.

52. INTERSTENO KONGRE VE DÜNYA BİLGİSAYAR KLAVYE ŞAMPİYONASI Basın bülteni için tıklayınız. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak