Tüm Öğrencileri Temsil Eden Bir Sınıf Kütüphanesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birçok ilkokul öğretmeni gibi, sınıf kütüphanemi organize etmek ve yeniden düzenlemek için çok zaman harcıyorum. Bu okul yılı başlamadan önce iş ile uğraşırken, renk kodlu sepetimdeki kitapların, dersliklerimi çok yakında dolduracak olan öğrencileri gerçekten yansıtıp yansıtmadığı konusunda gayri resmi bir değerlendirme yaptım. Ne yazık ki yapmadılar, bu yüzden aileme geç geldiğimi ve seçimimi elden geçireceğimi söyledim.

İyi bir sınıf kütüphanesi, öğrencilerin okumak istedikleri kitaplarla doludur. Ancak bir sınıf kütüphanesi, tüm öğrencilerin kendi ailelerini, kültürlerini ve deneyimlerini yansıtan kitapları kolayca bulabileceği bir yer olmalıdır. Bu şekilde, farklı bir sınıf kütüphanesini bilinçli olarak küratörleştirmek, öğretmenlerin kapsayıcı olmak için alabileceği önemli ve anlamlı bir adımdır.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar , çocuk kitaplarındaki karakterlerin yüzde 70 ila 80'inin beyaz olduğunu göstermektedir. Yüzde 10'dan az Afrikalı Amerikalı, yüzde 2,5'inden azı Latin kökenli ve yüzde 1'den az yerli Amerikalı. Üstelik, çoğu çocuk kitap karakterleri erkeklerden oluşuyor - 2000'den beri 69 Haliç Madalyası kazananı, sadece dördü kadın karakterlerle ilgili .

Bu numaralar kendi kütüphanemde açıkça belliydi. Sınıfımda okurken öğrencilerin karşılaştığı karakterlerin çoğunluğu beyaz erkeklerdi. Kitapların çoğunluğu böyle dar demografik özellikleri temsil ettiğinde, hangi mesajları güçlendirdiğimizi düşünmeliyiz.

Artan farkındalığın ve aktivizmin bu temsil dengesizliğini değiştirdiği görülüyor. Sonuç olarak, öğretmenler kütüphanelerini sadece ilham veren değil aynı zamanda eşitliği teşvik eden yerler olmaları için yeniden keşfetme fırsatına sahiptir.


SINIF KİTAPLIĞINIZDA ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRMA
Böyle bir kütüphane kurmak zaman, irade ve belki de bir miktar kafein alır, ama yapmaya değer. Burada Wee Read , Brightly , NCTE , Social Justice Books ve All Project'in Öyküleri'nde çeşitliliği arttırmak için yararlı kitap listeleri buldum ve bazı favorilerimi aşağıda listeliyorum.

Türüne göre sıralanan kitaplarla dolu sepetleri içeren bir sınıf kütüphanesi
Talya Edlund'un izniyle
Yazarın temalı sepetleri birkaç
Yeni kitaplara yer açmak için kütüphanenizi dağıtmaya gerçekten yardımcı oluyor. Hiç kimse kitap okumazsa, ondan kurtulun. Bir sene, birkaç öğrenci gönüllüsü, çocukların okuyabileceklerini ya da okumamalarını söyleyerek, bir yığın maymunun yığınına girmeme yardım ettiler — sayfalar sarı ya da küf kokuluysa ya da bir örtü eskiyse, çocuklar bunu okumazdı kitap.

Burada, kütüphanenizin kullanımı kolay olduğundan emin olmak için birkaç ipucu vardır ve öğrencilere hayatlarının yazmaya ve okumaya değecek kadar çok olduğu her türlü geçmişi hatırlatır.

Bir envanter yapın. Kitaplarınızdan kaç tanesi:

Bir renk çubuğu yerine, renk insanı merkezi karakter olarak mı öne çıkıyor?
LGBTQ ve cinsiyet genişleyen karakterler özelliği?
Yerli Amerikalılar özelliği?
zihinsel engelli özellik karakterleri?
Lanky, sıska, sıska veya küçük olmayan özellik karakterleri?
hapsedilmiş karakterleri haysiyetle ele almalı mı?
bir renk yazarı tarafından yazılmıştır?
zararlı sosyal normlara meydan okuyor musunuz?
Sosyal streç kitapları teşvik edin. İlkokul öğretmenleri genellikle, öğrencilerin daha yüksek okuma seviyelerine doğru onları yönlendiren “erişim” kitaplarını okuduklarını öne sürmektedir. Ayrıca, onların kültürel farkındalıklarını ve rahatlık alanlarını genişleten metinleri okumaları için onları teşvik edebiliriz.

Zamanında ve ilgili sosyal konularda özellik. Bazı fikirler: Amerikan Seçimleri, Bilimde Kadınlar, İklim Değişikliği, Özgürlük ve Sosyal Adalete Yol, Kendilerine Doğru Hareket Eden Karakterler, Nefrete Karşı Mücadele, İnsan Hakları, Sporcu-Aktivistler.

Konuşmada olun. Sosyal medyada kimi takip ediyorsunuz? Yemlerinizin farklı bakış açıları ve ileriye dönük düşünen bireyler ile bilgilendirildiğinden emin olun. Örneğin, şu kişileri Twitter'da takip etmeyi deneyin: @ Jess5th , @MisterMinor , @ guerrette79 , @ juliaerin80 ve @betweenmargins . Sınıfta bilerek kullanılmak üzere harika metinler, fikirler ve içgörüler paylaşırlar.

Öğrencilere çeşitli kitapların bolluğu sağlamak, her öğrencinin görünür olmasını sağlamak için kritik bir adımdır. Ancak, öğretmenlerin bu çalışmayı, sadece geleneksel öykü ögeleri ve yazarın zanaat standartlarına göre değil, metinleri değerlendirmek için öğrencilere öğreterek, bu metinleri desteklemesi de aynı derecede önemlidir. Öğrenciler, metinlerde kimlerin olduğunu ve hangi örtük ve açık önyargıların olduğunu da dikkate almalı ve öğrenmelidir. Bu karakterler aracılığıyla desteklenir veya dağıtılır.

Kasıtlı olarak küratörlüğünü alan bir sınıf kütüphanesi, bir öğretmenin amaçlara ve insani değerlere dayanarak karar vermeyi amaçladığı anlamına gelir.

ORTA SINIFLAR İÇİN EN SEVDİĞİM METİNLER
Kırmızı Kalem Andrea Davis Pinkney tarafından 
Tam Cicada Ay Marilyn Hilton tarafından 
Hayalet Jason Reynolds tarafından 
iyiyim Patti Kim tarafından 
Cadı Boy Molly Knox Ostertag tarafından 
Lou That Built Evi Mae Respicio tarafından 
Forget Me Not Ellie Terry tarafından 
Kabil Atış NH Senzai tarafından 
Kaydet Beni bir Koltuk Sarah Weeks ve Gita Varadarajan 
Yağmur Reign Ann M. Martin 
O Falafel Yani korkunç değil mi Firoozeh Dumas tarafından 
Crossover Kwame Alexander tarafından 
Amal Unbound Aisha Saeed tarafından 
Dağ Ay'ı Toplandı Grace Lin tarafından 
Pantolon ProjesiCat Clarke Amina'nın 
Sesi Hena Khan'dan 
Dilek Katherine tarafından Nişan 
Pashmina Nidhi Chanani'nin Yaptığı 
Ivy Aberdeen'in Ashley Herring tarafından Dünyaya Yazdığı Mektup Tim Tingle tarafından 
Bir Hayalet Oldu Nasıl 
Trickster: Kızılderili Masalları, Matt Dembicki 
Us tarafından bir Grafik Koleksiyonu , Devam Ediyor : Lulu Delacre tarafından Genç Latinler Hakkında Kısa Öyküler Gene Luen Yang tarafından 
Gizli Kodlayıcılar (dizi) ve Mike Holmes 
Nelson Ronnie Sidney II ve Tiffany Carey Günü tarafından Oranlar Beats

By Talya Edlund
 

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/class-library-represents-all-students

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak