Travma Bilgili Sınıf Stratejileri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Kimberly Hellerich
Travma öğrencileri etkilediğinde, olumsuz sınıf davranışları ortaya çıkabilir, ancak travma yatırım stratejileri sınıfta olumlu öğrenme ortamlarını geliştirmeye ve travmanın etkisini azaltmaya yardımcı olabilir. Öğrencilerin strese girmelerine yardımcı olmak için hangi stratejilerin işe yaradığını belirlemek için öğrenci girişi önemli bir yol olabilir. Bir anketi, belirli stratejilerin algılanan etkinliği ve sınıf ortamının etkisi hakkında sorular sormak için kullandım. Çeşitli sorular uyarlandı Güçlü ile Öğretim: Travma, Şiddet ve Kronik Stres ile öğrenciler Yaşamı Destekleme Zacarian, Haynes ve Alvarez-Ortiz tarafından. Öğrenci girdisini dahil etmek, travma konusunda daha bilgili bir sınıfı kolaylaştırır. 


İLİŞKİLER KURMAK
İlişki kurma, travmanın ele alınmasında önemli bir unsurdur çünkü öğrenciler istikrarlı ilişkilere güvenirler. Tahmin edilebilirlik ve güvenilirlik, travmadan etkilenen öğrenciler için özellikle önemlidir. 

Basit bir tanıma etkinliği ile başlayın. Öğrenciler, hafta sonu planları veya en sevdikleri şarkılar gibi, yaşamlarının temel unsurlarını tartışarak sınıf olarak bağlantılar kurabilirler. Temeller kurulduktan sonra, konuşmalar karakter kararlarını eleştirme veya etkinliklerle ilgili samimi geri bildirim sağlama gibi daha fazla içeriğe dayalı konulara geçebilir. Topluluk çevresi konuşmaları sırasında aldığım öğrenci girişine dayanarak, öğretim faaliyetlerini ilgi alanlarını belirlemek için uyarladım. Topluluk çevrelerini iletişim aracı olarak kullanmak, öğrencilerin düşüncelerini tartışma ve tüm sınıf topluluğu ile bağlantı kurma fırsatını verir.

Öğrencilerim çevreleriyle ilgili algılarına ilişkin isimsiz anketler yaptılar. Bir öğrencinin tepkisi çevrelerin stresi nasıl azalttığını gösterdi: “İşleri çözmek için öğretmenle birlikte çalışabildiniz, bu yüzden stresli hissetmedim çünkü bununla ilgileneceğimizi biliyordum.” Birlikte çalışmak için belirlenmiş bir yere sahip olmak sorunlar öğrenciler için stresi azaltabilir. 

Aktif dinleme, ilişki kurmanın önemli bir parçasıdır. Ankette, neredeyse tüm öğrencilerim, dinlememi daha az stresle ilişkilendirdiklerini söyledi. Bir öğrenci, “Öğrencileri öğretme ve dinleme şekliniz odada rahat hissetmenizi çok daha kolaylaştırıyor” diye yazdı. 

Başarısız olduğunuzda itiraf etmekten korkmayın. Modelleme özür dileme ilişkileri onarır ve öğrencilerin ilişki becerilerini geliştirir. Örneğin, yaklaşan hedefler hakkında bir çevre konuşması yaparken, bir öğrenci not temelli bir hedefi paylaştı. Sınıf odaklı olmak yerine, öğrenciyi kişisel gelişim ve öğrenmeyi düşünmesi için teşvik ettim. O haftasonu doktora öğrencisi olarak edindiğim deneyim, dikkatimi notlara çevirdi. Pazartesi günü, kişisel deneyimimi bir öğrenci olarak paylaştım ve öğrencinin kişisel hedefini etkilemeye çalışmaktan yanıldığımı kabul ederek ders sırasında kamuoyundan özür diledim. Buna cevaben, öğrenci özrümü kabul etti. Tüm sınıfımla daha da güçlü bir bağlantı hissettim. Onlara insan olduğumu ve hatalar yapabileceğimi gösterdim ve bir özrün bir ilişkiyi nasıl çözebileceğini modelledim. 

SORUMLULUĞU TEŞVİK ETMEK
Travma bilgili eğitimde bir sorumluluk duygusu oluşturmak önemlidir çünkü öğrencilerden kendilerinin sorumlu olduğuna dair bir inancı teşvik eder. Sorumluluk içerirkendini değerli hissetmek, yetkinlik kazanmak ve bir etkinlik hissi yaşamak. Öğrencilerin geri bildirim için erken olarak seçilen ödevleri göndermelerine izin verin, böylece ödevlerini son vade tarihinden önce gözden geçirirken yetkinliklerini geliştirebilsinler. Bir öğrenci erken teslim ederse ve ödev beklentileri karşılıyorsa, ödev son teslim tarihinden önce notlandırılacaktır. Öğrencilere çalışmalarını erken sunma fırsatlarının verilmesi, değer ve yeterlilik duygusunu teşvik eder. Öğrencilerin yeterlilik ve öz yeterlik duygularını daha da desteklemek için, öğrencilerin notlandırıldıktan sonra ödevleri yeniden düzenlemelerine izin veriyorum. Öğrenciler, öğrenmelerini daha iyi gösterme ve notlarını artırma fırsatına sahiptir. Bu iki süreç, öğrencilere kendilerini yetkin öğrenenler olarak görme fırsatı sunar - ilk kez mi, ikinci kez mi, veya ödev derecelendirildikten sonra yeniden gönderim. Öğrenciler bir yeterlilik seviyesine ulaşabileceklerini bilirler.
 
Anket sonuçlarına göre, yeniden çalışma ödevlerinde fırsat sunmanın öğrencilerin stresini azalttığı ortaya çıktı. Son iki ya da dört hafta erken kalması, öğrencilerin sorumluluğunu arttırır. Ankette öğrencilerin neredeyse tamamı, çalışmalarından sorumlu tutulmalarının yardımcı olduğunu söyledi. Erken tarihler verilmesi de daha az stresle ilişkilendirilmiştir. Bir öğrenci, “Bitiş tarihi olan ödevlerde aceleye gelmedi” dedi. Öğrenciler sorumluluk stratejilerini etkili ve stres düşürücü olarak algıladılar. 

DÜZENLEME TEŞVİK
Sakinleştirici müzik ve beyin kırılmaları gibi düzenleme stratejileri, öğrencilerin özellikle travma yaşayan öğrenciler için önemli olan fiziksel ve duygusal tepkileri yönetmelerine izin verdi. 

Yıl boyunca yazı ödevleri, sınıfa varış ve küçük grup çalışmaları sırasında enstrümantal müzik yaptım. Öğrenci anketi cevaplarım müziğin stresini azalttığını gösterdi. Bir öğrenci, “Müzik odaklanmama yardımcı oldu, çalışmadan başka bir şey düşünmeme yardımcı oldu” ve bir diğeri “Hiç kimse konuşurken ve iş yaparken oda huzurlu ve odayı boş hissetmemesini sağladı” diye yazdı. 

Haftalık beyin kırılması ve içeriğe dayalı aktivitelere fiziksel hareket katılması, öğrencilerin öz düzenlemeyi geliştirmelerine yardımcı oldu. Tartışma soruları ile öğrencilerden, odanın diğer taraflarında “Kabul” ve “Kabul Edilmeme” işaretlerini kullanarak cevaplarını belirtmeleri için odanın bir bölümünde durmalarını istedim. “Biliyorum ve anlatabilirim”, “duydum” veya “henüz duymadım” yazan işaretler de kullandım. Öğrenciler kendi seçtikleri yerlere taşınmış ve sınıfın gerekçesi. Tartışma sırasında öğrencilerin görüşleri değiştiyse doğru işarete geçtiler. 

BAŞLATMAYA BAŞLA
Travma yatırım stratejileri uygulamaya başlamak için yanlış bir yer yoktur. Güçlü ilişkileri beslemek için, öğrencilerle ortak olmaya ilgi göstererek aktivitelerin başarılı olmasını sağlayın. Öğrencilerin stres algısını ölçerek, onlardan geri bildirim alarak - onları en az stresli hissettiklerini belirledikleri aktiviteleri belirleyin ve buna göre planlayın. İlişkileri, sorumluluğu ve düzenlemeyi teşvik etmek için travma yatırım stratejileri uygulamak, herhangi bir öğretmen tarafından başarılabilir ve daha az stresli öğrenciler oluşturabilir. 

https://www.edutopia.org/article/trauma-informed-classroom-strategies

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak