Test Tekrarlarına İzin Verme

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınav notları ve sınavların tekrarı ile ilgili tartışmalar sonunda aynı argümanlar etrafında birleşme eğilimindedir. Bir hizip, öğrenciyi bilgiye doğru ilerletmeye devam etmenin daha kötü bir notla cezalandırmaktan daha önemli olduğu fikri olan konu ustalığına öncelik verir. Diğer taraf, hayatta çok az sayıda ikinci şans olduğunu ve ısrarla testleri tekrar yapmak için düzenli fırsatların çocuklara sonuçların tartışılabilir olduğunu öğretmekte ısrar ederek kişisel sorumluluğu vurgulamaktadır.

Ancak, son zamanlarda yapılan bir Facebook ve Twitter anketinde öğretmenlerimizin makyaj testlerine izin verip vermeyeceği konusunda yapılan anket tartışması daha pratik bir hal aldı. Çoğu öğretmen yeniden test etmenin bazen uygun olduğunu kabul etti, ancak uygulamada net sınırlar koyma konusunda endişelerini dile getirdi. Yaygın bir problem: Tekrar test seçeneği verildiğinde, öğrenciler sistemi oynamaya meyilliydi, ilk sınavın neye benzediğini görmek için başarısız oldu - ve sonra basitçe doğru cevapları tekrardan topladılar. Bu şartlar altında, bu net sıfır oyunudur: Ne konu ustalığına ne de kişisel sorumluluğa ulaşılmaz.



“Bu bana çok kez geri tepti,” dedi öğretmen Misty McClaskey, izleyicilerimizden yüzlerce sempatik tepki veren bir yorumda. “Öğrenciler daha fazla çalışmıyor. Sadece tekrar üstlendikleri kadar kötü ya da daha kötü yapıyorlar. Bu benim zamanım ve onların kaybı. Ve eğer bir alımın mümkün olduğunu biliyorlarsa, aslında daha az okuyorlar ve hazırlıyorlar. ”

Yine de, öğretmenler ustalık veya makyaj testlerinden vazgeçmiyorlardı ve ileri-geri sırasında net çözümler ortaya çıkıyordu. Tekrar test etmek için bazı temel kurallar etrafında güçlü bir fikir birliği oluştu:

Tam kredi vermeyin: Neredeyse tüm öğretmenler geri alımlar için tam kredi vermiş olsalar da, kısmi kredi için geniş bir standart yelpazesi ortaya çıkmıştır. Bazıları iki sınıfın ortalamasını alırken, diğerleri makyajda maksimum olası bir notu oluşturuyordu - çoğu zaman bir geçme notu oluyor, ama artık değil.
Ebeveynlerin geri alımdan haberdar olmalarını sağlar : Onlarca eğitimci, öğrencilerden tekrar talep edildiğinde ebeveynlerde döngü önerdi. Bazı durumlarda öğretmenler, öğrencilerden ve velilerinden yeniden test etme koşullarını belirleyen sözleşmeleri imzalamalarını istedi.
Sınıfın geri kalanını yolunda tutun: Sınavda geniş bir ustalık eksikliği göstermediği sürece, tekrar test edilmesi gereken öğrencileri yerleştirmek için sınıfınızdaki ilerleme sürecini yavaşlatmayın. Bunun yerine, öğretmenlerin çoğu çalışma salonlarında veya okuldan önce veya okuldan sonra tekrar test ve tekrar test yaparlar.
Aynı testi vermeyin: Evet, öğretmene daha fazla çalışma empoze eder, ancak eğitimcilerimiz yeniden teste izin verecek olursanız, ikinci testin orijinalden farklı olması ve aynı şekilde zorlanması gerektiği konusunda hemfikirdir.
Öğrencilerin yeniden öğrenmelerini isteyin: Öğrenciler çoğu kez testlerden başarısız olurlar çünkü materyalleri ustalaştırma çalışmalarını yapmadılar. Retakes, rulet tekerleğinin başka bir dönüşü olmamalı - başka bir atış isteyen öğrenciler, ders çalışmak için gerçek bir çaba sarf ettiklerini göstermelidir.
Tüm konuların aynı olduğunu varsaymayın: Yoğun şekilde ardışık beceri geliştirmeye dayanan yabancı diller gibi derslerde, tekrar edinme ihtiyacı çok önemlidir. Tekrar test etmeyi yasaklamak, öğrencileri iyileşmek için iyi bir yol olmadan kritik bir noktada engelleyebilir. Yeniden alımlara izin ver ve yukarıdaki yönergeleri kullan.
Son olarak, öğretmenlerimizden bir kaçı işe yaramış gibi yeniden test etme konusunda daha kapsamlı yaklaşımlar önerdi - ve sınıflarında kullanmak için doğru ve doğru yöntemler arayan deneyimli öğretmenlerden çok sayıda takip sorusu sordu.


USTALIK SINAVLARI
Yeniden test etme seçeneklerinin çoğu, bazı ekstra öğretmenlik zamanları alıyor, ancak matematik öğretmeni Laura Kirschenbaum, “öğrencilerin orijinal sınavda ustalaşamadıkları şeylere” özel olarak uyarlanmış “ustalık sınavları” olarak adlandırdığı şeyi sunuyor. Bu sınavlar kısa. , genellikle sadece iki ila dört sorudan oluşur ve öğrencilerin orijinal sınavda kaybettikleri puanların yarısına kadar kazanmalarına yardımcı olabilir.

Bu stratejinin bir avantajı? Öğrenciler sadece bilmediklerine göre tekrar test edilirler. Kirschenbaum'un açıkladığı gibi, “Onları zaten anladıkları konularda yeniden test etmek aptalca görünüyor.”

YANSITICI TEST DÜZELTMELERİ
Christina Gregory'nin sekizinci sınıf matematik dersinde, öğrencilerin testlerde kaçırdıkları soruları düşünmeleri ve yazmaları gerekir. İşaretli sınavlar, doğru cevaplarla geri gönderilir ve öğrenciler daha sonra yanlış cevaplarına varmak, hatalarını tespit etmek ve sonucu nasıl etkilediklerini göstermek ve “bu yanlış anlama ya da hatayı düzeltmek” için nasıl niyetlendiklerini paylaşmak için “yaşadıkları süreci açıklar”. gelecekteki sorular üzerine. ”

İlgilenen öğretmenlerden düzinelerce coşkulu cevap ve soru alan Gregory'ye göre - bu “yansıtıcı cevaplar” yaklaşık bir paragraf uzunluğunda ve birkaç açık yararı var: Öğrencilere sözde kötü cevapların genellikle basit, düzeltilebilir bir aksaklık olduğunu gösteriyorlar. onların işlenmesi; master için zor olan problemlerin bile daha fazla çaba ile çözülebileceğini göstererek matematik kaygısını azaltırlar; Çocukların düşüncelerini dile getirmelerini ve böylece zorlu matematiksel kavramları dil becerileri ile birleştirmelerini sağlar.

EŞLER ARASI BİR YAKLAŞIM
Bir konuyu başkasına öğretmenin, onu öğrenmenin en iyi yollarından biri olduğunu öne süren çok sayıda araştırma var. Bilgi vermeye hazırlanırken, öğretmenleri hem kendileri için delikleri ve zayıflıkları belirlemeye zorlar, hem de öğretmenler ve öğrenciler için karşılıklı yararlı bir öğrenme süreci yaratır.

İspanyolca öğretmeni Karen Vargo, bir testte başarılı olan öğrencilere - genellikle sadece daha büyük, ünite sonu sınavları için - bir ders oluşturmalarını ve performans göstermeyenlere öğretmelerini istediğinde bir şeye devam ediyor yanı sıra. Testi tekrar alan öğrenciler başarılı olursa, hem akran öğrenci hem de akran öğretmen ekstra puan alır. Vargo, Khan Academy'den Sal Khan'a fikir veriyor ve öğrencilerinin sevdiği yaklaşımı benimsediğini söylüyor; çünkü “her iki öğrencinin de gelişmekte olduğunu” görüyor.

METABİLİŞSEL DÜŞÜNCE BENİ DÜŞÜNÜYOR ...
Ohio'da, lise öğretmeni Theresa Grossheim Mengerink, yeniden alımlara izin veriyor, ancak ancak bir öğrenci, test çalışmalarının geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında düşünmelerini isteyen bir form gönderdikten sonra. Çocuklardan “niçin başarısız olduklarını ve neleri iyileştirmek için yapacaklarını” ve “gelecekte başarısızlığı nasıl önleyebileceklerini” düşünmeleri istenir. Sorular, öğrencilere gerçekte kaç saat çalıştıklarını, ne ders aldıklarını incelemelerini sağlayabilir. Malzemeyi geliştirmek için kullandıkları stratejiler ve çalışmanın nerede ve hangi koşullar altında gerçekleştiği.

Araştırma, bu tür bir metabilişselliğin halen uzun vadeli planlama becerileri geliştiren ve uygulama fırsatlarından yararlanan lise öğrencileri için önemli olduğunu göstermektedir. Ergenlik konusunda dünyanın önde gelen araştırmacılarından biri olan Laurence Steinberg'e göre, Mengerink'inkine oldukça benzeyen bir metabilişsel strateji büyük umut vaat ediyor: Uzun vadeli bir hedef planlamayı öğreten lise çağındaki öğrenciler, engelleri hayal et ve stratejilerini düşün üstesinden gelmek notlarda, devamda ve davranışta gelişmeler olduğunu gösterir.

https://www.edutopia.org/article/allowing-test-retakes-without-getting-gamed

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak