Teknolojiyi Etkili Olarak Kullanan Öğretmenlerin Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 
Çoğu şekilde, sınıfta teknolojiyi kullanan öğretmenler, olmayanlardan çok farklı değildir.

Tuzlarına değer veren herhangi bir öğretmen değerlendirir ve daha sonra bu değerlendirmelerden elde edilen verilere dayanarak planlı eğitimi gözden geçirir.


Sınıflarını, onlar için çalışan, pozitif bir öğrenme ortamı yaratan ve ( özellikle büyük öğretmenler ), tüm insani ihtiyaçların karşılanması için her türlü insani yardım girişiminin yapılmasını sağlamak üzere çeşitli paydaşlarla işbirliği içinde çalışacak şekilde yönetirler.

Araçlardan daha fazla öğrenmeyi önemsiyorlar, insanlar müfredattan daha fazla ve cevaplardan daha fazla sorular soruyorlar.

Ancak sınıftaki teknolojiyi kullanmak ve onu etkili bir şekilde kullanmak, öğretmenin teknolojiyi kullanarak öğrenmeyi gerçekten iyileştirmek için gerekli olan çabayı, yaratıcı problem çözmeyi ve yeniliği sürdürmesi için bazı ufak düzenlemeler gerektirebilir. Bu, öğretmenlerin teknoloji, eğitim ve teknolojiyi yönetme yetenekleri hakkında ne düşündükleri inanç seviyesinde gerçekleşir.

Sınıfta teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan öğretmenlerin özelliklerine bakıldığında, amaç, uyum, değişim ve anlamlı planlamaya inanan bir “edtech” zihniyetinin yaratılması yararlı olabilir. Zaman planlamanızı SAMR modelinin üst sınırlarında geçirirseniz, bu grafik sadece edtech'in öğretmen-insan-inanç seviyesinde nasıl çalışabileceği ve iyi işleyebileceğinin hızlı bir hatırlatıcısı olarak çalışabilir.

 
Diğer herkes için, genel olarak eğitim teknolojisi hakkındaki düşüncelerinizi şekillendirmek güzel bir başlangıç ​​noktasıdır.

Teknolojiyi Etkili Olarak Kullanan Öğretmenlerin Özellikleri


1. Her zaman neden ile başlarlar

2. Onlar şekillendirilebilir ve kolayca adapte olabilir

3. Değişimi kucaklıyorlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak