Tecrübeli Bir Öğretmenden, Yeni Öğretmenlere İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrencilerimizden en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz? Onlarla bir uyum kurarak.  

Onlara vaaz etmek ya da onları daha iyi insanlar yapmaya çalışmak değil. Bu onların kim olduğunu öğrenmek, onların eşsizliğini kabullenmek ve kutlamak ve onları gerçekten dinlemektir.

ÖĞRENCİLERİNİZİ DAHA İYİ TANIMAK İÇİN STRATEJİLER
1. Sınıf içerisinde dolaşın. Yanlarından geçtikçe öğrencilerle sohbet edin. Gülümseyin, merhaba de, o sevimli yeni saç kesimi üzerine yorum yapın. 

Kapınızın dışındaki salonda ayakta durmak, öğrencilerle birlikte gezerken görmenizi ve sohbet etmenizi sağlar. Her zaman bunları yapmak zordur, ama bahse girerim, eğer devam edersen, yıl bitmeden seni çok sevecekler

Sınıfta ayakta durmak da çocuklarınızı her gün odanıza davet etmenizi sağlar ve birilerinin onları görmekten memnun olduğu bir yere girmeleri harikadır.

Bu aynı zamanda sınıfınızı güvenli ve davetkar bir yer haline getirmenin ilk adımıdır. Herhangi bir nedenden ötürü zorbalık ya da herhangi birinin küçültülmesini beklemeyin. 

2. Bir kulüp tavsiye veya çalışma oturumları için odanızı açın. Spor yapmak, sınıf dışındaki öğrencilerle etkileşim kurmanın bir yoludur.. Bir danışmana ihtiyaç duyan kulüpler yoksa, öğrencilere istedikleri bir şey olup olmadığını sorun ve yeni bir kulüp önerin. Ya da sadece ilgilenen öğrenciler ile gayri resmi bir kitap kulübüne ev sahipliği yapın.

Ben erken bir kuşum, bu yüzden okul gününden önce bilgisayar üzerinde çalışmak, işleri yazdırmak veya ihtiyaç duydukları şeyleri yapmak için öğrencilerimi açarım. Ben zaten oradayım, neden olmasın?


3. Mümkünse okul etkinliklerine gidin, ancak sınıf dışındaki öğrencileri görmeye çalışın. Çocuklar seni oyunlarında görmeyi çok sevecekler.  

Ölümcül kuşlardan korkuyorum ve öğrencilerim bunu biliyorlar, bu yüzden bir öğrencinin yüzüne baktığım zaman yerel fuarımızdaki kümes hayvanı gösterisine geldiğimde kocamın kolunu sıkarak çizdiğim kan olduğuna inanıyorum. Çok fazla zaman - bu fuarda olduğu gibi - yine de gidecektim. Ama McDonald's'ta da durabilir ve bir öğrencinin çalıştığı yerde kahve alabilirsin.

Ve bunu okul dışındaki etkinliklerde neler yaptığını öğrenmek, öğrencilerin akademik çalışmalarının ötesindeki insanlar olarak düşündüğünüzü bilmelerini sağlayacaktır.

4. Sözel olmayan davranışlara dikkat edin ve saygı gösterin. Öğrenciler tıpkı sizin gibi kişisel alanlarına hak kazanırlar. Kollarını işlerinin üzerinde tutarlarsa veya yürürken sizden uzaklaşırlarsa, buna saygı gösterin ve kişisel olarak almayın. Omuzlarına bakmanı istemiyorlarsa, yapma. Ne üzerinde çalıştığını size göstermelerini isteyin.

5. Her zaman, her zaman onların içindeki iyiliği arayın. Her yıl her toplantıya taşıdığım ve her zaman masamda bulunan bir defterle başlıyorum. Bu yıl için benim yaşam çizgim. Bunu fikirler, son tarihler vb. İle dolduruyorum, ancak en önemlisi, birkaç hafta boyunca okula çok az veya hiç olumlu bir şekilde ulaşmadığını düşündüğüm öğrencilerin bir listesini yapıyorum. Adreslerini ve telefon numaralarını araştırıyorum, böylece hazırlarım.

6. Son olarak, samimi ol. çocuklar dürüst olmayan insanlardan kilometrelerce uzaklaşabilirler. Öğretmen oldunuz çünkü konu alanınız için bir tutku ve gençler için bir tutku var. Ancak bunu yapabildiğinizi bildirin.

Kaynak: https://www.egitimpedia.com/ogrenciler-ogretmenler-hakkinda-en-cok-ne-hatirlar/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak