TBA'LARDA GÖREV YAPACAK ÖĞRETMENLER İÇİN EĞİTİM

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocukların duygu, düşünce ve eylem olarak bütünsel gelişimine hizmet etmek üzere hayata geçirilen Tasarım-Beceri Atölyeleri'nde görev yapacak öğretmenler için Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce ikinci kez öğretmen eğitimi düzenlendi. 
 
2023 Eğitim Vizyonunun en önemli hedeflerinden olan ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde Tasarım-Beceri Atölyeleri kurulması yoluyla; öğrencilere üretim kültürünü aşılamak, onların düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, eleştirel düşünen ve problem çözebilen bireyler olarak yetiştirilmesini desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. 
 
Tasarım-Beceri Atölyelerinin kurulumuna yönelik küçük ölçekli pilot uygulama kapsamında 2019 yılı içerisinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 28 okulda bilim ile kültür-sanat alanlarında iki atölyenin kurulumu gerçekleştirildi.
 
Bu çerçevede, söz konusu pilot okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin atölyelerin etkin kullanımı konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla,  "Tasarım-Beceri Atölyeleri II. Öğretmen ve Yönetici Eğitimi" 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar ilinde düzenlendi. Birincisi 29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılan "Tasarım-Beceri Atölyeleri II. Öğretmen ve Yönetici Eğitimi"ne 28 pilot okuldan toplam 193 yönetici ve öğretmen katılım sağladı.
 
Beş gün süren eğitim kapsamında;  Tasarım Beceri Atölyelerinin felsefesi, amaçları, yapısı, tasarım odaklı düşünme, atölye güvenliği ve kullanımı konularında bilgilendirmelerin yanı sıra, alanında uzman eğitmen ve akademisyenlerin rehberliğinde temel elektronik ve arduino, robotik-kodlama,  3B tasarım ve üretim, ebru, hat, tezhip, linol baskı, ahşap, ses kayıt eğitimi, sinema ve fotoğrafçılık alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak