Tatil Geleneklerini Sınıfta Paylaşmak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Kyleen Gray
Öğrenci olarak geçirdiğim zamanlardaki tatil kutlamalarının sıcak ve bulanık hatıralarıyla doluyum: spor salonunda yıllık Şükran günü yemeği, kostümlerin Cadılar Bayramı geçit töreni, Noel konseri hazırlıkları ve sunumları ve Paskalya yumurtası resmi.

Tatil kutlamaları ve gelenekleri genellikle çocuklar ve öğretmenler için okul yılının en heyecan verici kısmıdır, ancak kapsayıcı ve saygılı bir sınıf oluştururken tatillerde ve geleneklerde nasıl geziniriz?  

Sınıflardaki ve okullardaki stratejiler, öğretmenlerin herhangi bir tatilde veya özel bir etkinlikte saygılı bir şekilde akademik avantajlarla gezinmelerini sağlar. Sınıf temsilinize göre tatilleri ve dini kutlamaları seçin. Daha çeşitli sınıflar aldığımda, daha belirgin tatilleri kutlamak, öğrencilerimin çoğunda yeni olacakları öğrenmek ve en azından hızlı bir video paylaşmak veya bunları kabul etmek için küçük bir etkinlik yapmak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. 


BİRBİRİMİZ HAKKINDA BİLGİ EDİNİN
Ders yılı başında sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerin kültürel geçmişlerini, dinlerini, ailelerini ve geleneklerini bilmek ve öğrenmek, korkuyu azaltır ve empati artırır. Ayrıca, öğrencilerin soru sorabileceği ve basmakalıpları parçalayabileceği bir platform oluşturur. Bazı öğrenciler ve veliler ilk başta dirençli olabileceğinden, okul yılının başında genel tanıtım mektubumun bir parçası olarak farklı tatilleri kutlamaktaki amacımızı belirten bir mesaj gönderirim. Genellikle şu bölümleri içeren bir bölüm eklerim: “Okul yılı boyunca birbirimizin aileleri, kültürleri, tatilleri ve kutlamaları hakkında bilgi almaktan heyecan duyuyoruz. Kültürel bir tatil, yemek ya da kutlamayı bizimle paylaşmak için gönüllü olmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki imza bilgileri yoluyla benimle iletişime geçin. ”

Tanıtım mektubu ile yaptığım davetiyem sonucunda, bizimle birlikte kutlamaya katılmak ve katılmak için birçok anne-babaya geldim. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen geleneksel tatil şarkılarıyla dans eden, çeşitli kültürlerden geleneksel kostümler sergileyen tatlı çimi yaktık ve tabii ki pek çok tatil yemeği pişirip denedim.

Kimlik Kolajı: Öğrenciler atalarını, dinlerini ve ailelerini temsil eden görsel bir kolaj oluşturabilir ve sunabilirler. Öğretmenler de bu etkinliği tamamlayabilir ve sunabilir.

10 Soru: Öğrencilerinizden, sizi tanıyan 10 sorudan oluşan bir liste oluşturmalarını isteyin ve ardından öğrencilerin birbirleriyle etkileşime girmelerine izin verin. Her bir öğrenci çifti daha sonra ortaklarını sınıfa tanıtır. Genellikle, öğrenciler başlamalarını sağlamak için örnek sorular gerektirir. Genellikle öğrencilerin bu etkinlik süresince kullanabilecekleri ve tahtada bırakabilecekleri bir beyin fırtınası listesiyle başlarım.  

Olası sorular şunları içerebilir:

Kaç yer yaşadın?

nereye seyahat ettin?

En sevdiğin eğlence nedir?

Favori tatilin ne?

Spor yapar mısın?

Okuldaki en sevdiğin konu nedir?

Kültürel geçmişiniz nedir?

Ailende kaç kişi var?

Evcil hayvanın var mı?

Senin favori yemeğin ne?

Çizgi Oyunu: Sınıf katında çizgi oluşturmak için bir kaset kullanın. Ardından, öğrencilere “Kimin kardeşi var?” Veya “Başka bir ülkede kim yaşıyor?” Gibi sorular sorun ve bu tecrübeye sahip öğrencileri beklemede tutun. Öğrenciler sorular sorabilir ve öğretmen de katılabilir. Oyun, öğrencilere deneyimleri ve geçmişleriyle ilgili bilgileri paylaşmaları için düşük riskli bir yol sağlar.

AKADEMİSYENLERİ DAHİL EDİN
Tatilleri ve gelenekleri neden kutlarız veya kabul ederiz? Bu bayramlar ve gelenekler nasıl gelişti? Çoğu zaman öğrenciler, tatillerinin kökenleri veya kutladıkları gelenekler hakkında hiçbir fikrin yoktur. Onları öğrenmek, akademik çalışmalara ve neden var oldukları hakkında tartışmalara izin verir. 

Odağı Kuzey Amerika'nın tatil ve geleneklerinin ötesine genişletin. Odağımızı genişletmenin en sevdiğim yolu, çeşitli kültürlerden ve dinlerden gelen tatiller ve gelenekler hakkında bir History Channel videosu ile başlamak. Kısa ve ilgi çekici olduklarını ve öğretmenler için sıklıkla faaliyetler ve kaynaklarla geldiklerini biliyorum. Görüntüleme tamamlandığında, öğrenmeyi derinleştirmek için çeşitli aktivitelerle takip edebilirsiniz. Örneğin, izledikten sonra, öğrencilerden filmin bir unsuru hakkında bir paragraf yazmalarını isteyeceğim. İçerikle ilgili grup tartışmaları, farklı tatil ve inançları anlamak için iyi bir başlangıç ​​noktası olabilir. 

Filmler, daha iyi bir anlayışı teşvik etmek için tek mekanizma değildir. Farklı inanç geleneklerinin liderlerini deneyimlerini paylaşmaları için sınıfa davet etmek anlayışı geliştirmek için kişiselleştirilmiş bir yol olabilir. Yerel gelenekleri ve sözlü yaratma hikayelerini paylaşmaları için yerel bir yerli lideri sınıfıma davet ediyorum. Genellikle bu etkinliğin bir parçası olarak tatlı çimi yakar ve öğrencilerim çoğu zaman yabancı olan bu deneyimle her zaman ilgilenmiş ve ilgilenmişlerdir. Öğrenciler, yerel bir liderden şahsen dinleyerek, komşu yerli gelenekleri daha ayrıntılı olarak anlarlar. 

HERŞEYİ KUTLA
Dünyada belirli kutlama tarihlerine sahip çeşitli tatiller ve gelenekler öğreniyorsanız, sınıflarınızda geleneksel Kuzey Amerika tatillerini ve geleneklerini kutladığınız gibi kutlanmaları gerekir. Öğrencileri belli bir şekilde giyinmeye davet etmek, bir sanat eseri yaratmak, yemek paylaşmak, bir şarkı söylemek veya tatille veya gelenekle ilgili bir şeyler yazmak gibi basit stratejiler, öğrencilerin başkalarının tatillerini ve geleneklerini takdir etmelerine yardımcı olabilir. 

Hangi kutlama yöntemini seçerseniz seçin, öğrencileriniz tarafından kutlanan tüm tatillere ve geleneklere saygı göstermek için düzenli sınıf etkinliklerinizi durdurduğunuz gerçeği, kabullenme ve kapsayıcılık ortamı yaratır.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/sharing-holiday-traditions-classroom

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak