Tarih Öğretmenleri Atama Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ülkemizde Tarih öğretmenliğine maalesef gerekli önem verilmiyor. Tarih öğretmenleri mesleklerine gereken önemin verilmediğini ve ülkemiz gibi tarihi bir coğrafyanın yoğun olduğu bölgede, tarih öğretmenliği alımının az olduğunu ve istihdamın yok denecek kadar az olduğu görüşündeler.

Tarih öğretmenleri kendilerine yapılan haksızlığın son bulmasını istiyorlar

Her yıl KPSS’ye 20-25 bin arasında Tarih Öğretmenliği ve Tarih Bölümü mezunu aday girmekte ancak bu adayların ortalama 200-300 kadarına istihdam yaratılmaktadır. Bahsi geçen bölümlerden mezun olanlar sadece öğretmen alımlarında değil diğer kamu alanlarında da mağdur edilmekte ve yeterli istihdam sağlanamamaktadır. Köklü bir geçmişe sahip olan Türk toplumunun arşivleri ağzına kadar dolu olmakla birlikte arşivcilikte istihdam yok denecek kadar azdır.

KPSS geldiğinden bu yana en mağdur olan branşlardan biri de Tarih branşıdır…

Tüm atamalara bakıldığı zaman bu durum belli olmaktadır. Kimi bölümlerin bir atamada almış olduğu kontenjanlar, tarih branşının neredeyse 10 yılda alınan toplam kontenjanlarına eşit gelmektedir. Aşağıda son 5 yılda yapılan atamalarda Tarih branşına verilen kontenjanlar ve atama sayılarına göre yüzdeleri gösterilmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Nazilli Haber

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak