TAKDİR BELGESİ ALABİLECEK BİR ÖĞRENCİ BÜTÜNLEMEYE KALIYOR.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Orta birinci sınıfa gidiyordum. Türkçe dersinin sınavlarının üçünde de dört aldım. Ne yazıyorsam sınavlarda on üzerinden dört alıyordum. Son yazılıda da dört alınca dayanamadım ve öğretmenime, dört beklemediğimi ve dört almamın sebebini sordum. Türkçe öğretmenimiz: “Bana güvenmiyor musun? Hakkını mı yiyeceğiz? Ne yazmışsan onu almışsındır.” dedi ve bana hakaret edip yüzüme çok şiddetli bir tokat vurdu. Okul hayatımda yediğim en ağır tokattı. 
Karakterli, şahsiyetli bir öğrenciydim. Arkadaşlarımın yanında öğretmenin bana böyle bir tokat vurması, beni rencide etmesi çok zoruma gitmişti. Bu üzüntüden dolayı evde üç gün yemek yiyemedim. 
Not ortalamam 100 üzerinden 88‘di. Takdir almam gerekirken maalesef Türkçe notum 10 üzerinden dörttü. Türkçe dersinden en az beş almam gerektiği için hem takdir alamadım hem de bütünlemeye kalmıştım.
Yazın bütünleme sınavı için okula gittiğimde diğer öğretmenlerim çok şaşırmışlardı. Şöyle demişlerdi: “Hayırdır Ormanoğlu, senin ne işin var burada? Bizi ziyarete mi geldin?” Ben de: “Hayır öğretmenim, Türkçe dersinden bütünlemeye kaldım, sınava girmek için geldim,” deyince öğretmenlerim çok şaşırmışlardı. Çünkü diğer derslerimin hepsi çok iyiydi.
Sınava girdik sorulan soruların tümünü çözdüm ve çıktım. O gün sorulan soruların tümünü şu an bile hatırlıyorum.
Arkadaşlar, okula gidip sınav sonuçlarını öğrenmişlerdi. 10 Üzerinden yıldızlı 10 aldığımı söylediler. Bu sonuç beni çok sevindirdi. Türkçe dersini çok sevmeme rağmen bütünlemeye kalmam ve öğretmenimin bana yapmış olduğu hakaret beni çok üzmüştü. 
Haklı olduğumu anladım, kendime olan güvenim arttı. Şimdi ben de öğretmenim artık. Okuduğum yazılıları öğrencilere dağıtıyorum. Hatalarını görmeleri ve kafalarında soru işareti kalmaması için. Benim ve birçok öğrencinin yaşadıklarını onlar da yaşamasınlar.
Öğretmen eleştiriye açık olmalı, her şeyi “Ben bilirim!” deyip hakkını arayan, araştıran, soran, soruşturan öğrenciyi sindirmemelidir. Bu hatıramı okuyan tüm eğitimci dostların bu konuda daha duyarlı davranacaklarına inanıyorum.
Goncalar Solmasın 
Hacı Ormanoğlu
Yüreğe Dokunan Öğretmen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak