Son Dakika: LGS VE YKS Sınavları Ertelenecek mi? Bakan Selçuk Açıkladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Diğer sınavların ertelenmesinin ve okulların tatil sürelerinin uzatılmasının ardından gözler önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan YKS VE LGS sınav tarihlerinin ertelenecek mi sorusuna çevrildi

. Okulların açılmasına ilişkin olarak, “Bilim Kurulu’nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.” İfadelerini kullanan Selçuk, LGS ile de açıklama yaptı.

Bakan Selçuk’un sınav açıklaması:


 
Prensip olarak biz sınavın zamanında yapılması konusunda özen gösteririz. LGS’nin yapılmasına göre 3 senaryomuz var. Buradaki kararlara bağlı olarak sınavların ertelenip ertelenmeyeceği belli olacak. Bizim senaryolarımız hazır. Önemli olan bizim çocuklarımızın sınavla ilgili streslerini düşürecek en asgari önlemleri almaktır. Uzaktan eğitimle sınava girecek öğrencilerimiz için özel çalışmamız devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak