SİZ HİÇ ÖĞRETMENE MEYVE GÖTÜRDÜNÜZ MÜ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

En güzel ayvayı yada elmayı seçersin . Mendiline yada eteğine silip iyice parlatırsın . Öğretmenimiz rahmetli Şahin Arat mekanı cennet olsun derdi ki:
_ Getirmeyin yavrum bunları kendiniz yeyin derdi, ama genede masası meyve dolardı . O zaman fazla market ürünleri yoktu . Şeker ve sakız vardı . Onlar da öyle her zaman alınmazdı . Herkes okula meyve getirirdi . Tenefüste ayvayı taşa vurarak yemek en büyük zevkimizdi . Bizim ayvamız yoktu ama sağolsun arkadaşım Fatma beni ayvasız bırakmazdı . Onların ayvası çoktu .

Okulun karşısında bakkal vardı . Simit de vardı ama en çok satılan şey çeyrek ekmekti . Simit pahalı gelirdi çocuklara . Çeyrek ekmek alırlardı .
Kızlar ip atlarlardı. Küçük plastik toplar vardı o zamanlar . Şimdilerde yok . Beton üstünde zıplatılarak oynanırdı . Bir iki üç buçuk ........ diye tekerlemesi vardı . Çizgi ,dalye , beştaş oynardık .

Erkekler bilye oynardı.Bazen de kızlar erkeklere karşı yakan top oynardık .
Bazı kız arkadaşlarımın önlüğünün altında çiçekli pazen pijama, ayağında naylon ayakkabı olsada saçından kurdelesi mutlaka olurdu . Saçlar örgülü ve kurdeleli olmak zorundaydı .
Defterler kitaplar çok güzel kullanılırdı . Kırmızı ve mavi naylon dışlıklar vardı . Onu da alamayanlar çimento kağıdı yada gazete kağıdı ile kaplardı.Etiketleri çok severdik . Kitap , defter, kalemlik hepsine etiket yapıştırırdık .

Kalemler bitene kadar kullanılırdı . O kadar küçülürdüki o minik ellerimizle tutamazdık nerdeyse . Silgiler kaybolmasın diye ip geçirilip boynumuza asılırdı .

Defterin kenarına süs yapmak en büyük zevkimizdi . Çeşit çeşit süsler yapardık.
Geleceğin Mimarları Öğretmenler Sayfası.
Güzel yazı dersimiz vardı . Hokka , mürekkep ,divit uçla yazılırdı . Dolma kalem çok lüks bir şeydi. Yarışma falan kazananlara verilirdi . Her öğrencinin hayaliydi dolma kalem sahibi olmak .

Elişi kağıtlarından hasır yapardık . Yırtma yapıştırma , kesme yapıştırma yapardık .
En sevdiğimiz şeylerse yerli malı yapmak ve bayramlarda sınıf süslemekti .
Herkes en güzel biz süsledik , en güzel bizim sınıf oldu diye kendi sınıfını beğenirdi .
İşte, 70 li yıllarda öğrenci olmak böyle bir şeydi.

Maalesef büyüdük , hepsi birer anı oldu . Derler ya geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer.
(Alıntı)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak