Sınıftaki Ses Seviyesini Nasıl Uygun Hale Getirebiliriz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklara öğretmek zor olabilir. Gün içinde sadece çok saat var ve her gün öğretilmesi ve tamamlanması gereken şeylerin listesi göz korkutucu olabilir. Kaos yönetmenleri (aka: sınıf öğretmenleri) olarak, öğrencilerimize mümkün olduğunca odaklanmaya ve görev yapmaya ihtiyaçları var. Geçişler hızlı ve pürüzsüz olmalıdır. Yapmamız gereken çok şey var, millet!

Bu dönem harika bir öğrenci grubum var. Ancak yaşadığım büyük bir problem de var. Fazla sosyaller! Sürekli konuşuyorlar. Aklımı kaçırmak üzereydim! Ancak, bir mucize gerçekleşti. Birkaç hafta önce, Instagram hesabımda gezinirken bir şey keşfettim ve sanki dualarım kabul oldu!


Yukarıdan aşağıya: SES SEVİYELERİ – KONUŞMAMAK – FISILTI SESİ – MASA KONUŞMASI SESİ – NORMAL SES – KONUŞMACI SESİ
Sınıflarında kullandıkları yöntemlerle ilgili birkaç öğretmen arkadaşımla konuştuktan sonra, çoğu “ses seviyesi göstergesi” kullandığını söyledi. İlk duyduğumda bu yöntem hakkında pek düşünmedim çünkü daha önce sınıflarımda hiç kullanmamıştım. Ancak, okulda geçen yaklaşık iki haftadan sonra bu uygulamaya ne kadar ihtiyaç duyduğumun farkına vardım!

Ses seviyesi göstergem için gerekli malzemelerin yanı sıra, Julia Cook tarafından yazılmış Decibella and Her 6-inch Voice adlı (kitap henüz Türkçe’de bulunmuyor), çocukların farklı ortamlarda ve durumlarda ses tonlarını nasıl kullanmaları gerektiğini eğlenceli bir dille anlatan kitabı da satın aldım.

Ses seviyesi göstergemi oluşturmak için gerekli tüm malzemeleri topladım. Göstergedeki birkaç şeyi, sınıfım için en iyi verimi almak adına değiştirmek istiyordum. “Dış ses” butonunu çıkardım çünkü öğrencilerim sınıfta bu sesi nadiren kullanıyorlar. En sonunda, kendi göstergemi oluşturdum.

Öğrencilerimin hangi ses seviyesini ne zaman kullanmaları gerektiğini bilmeleri için farklı, kolay ve dikkat çekici bir tasarım istedim. Çözüm, dokunmatik lambalardı. İki paket dokunmatik lamba ve bunları beyaz tahtama yapıştırabilmek için yapışkan manyetik bant satın aldım.

 5 ADET DOKUNMATİK LAMBA

1 KUTU YAPIŞKAN MANYETİK BANT

Dürüst olayım mı? Çok işe yaradı! Çocuklar artık beklentilerin farkındalar. Bibirlerine hangi tonda konuşmaları gerektiğini ses seviyesi göstergesini göstererek hatırlatıyorlar. Işığı açan ya da kapatan öğrenci olmaya da bayılıyorlar! Bu küçük bir mucize!

Umarım bunu sınıfınızda kullanmak sizin de hoşunuza gider. Lütfen başarı hikayelerinizi ya da sorularınızı yorum olarak yazmayı unutmayın!

Kaynak: https://blog.teacherspayteachers.com/how-to-stop-classroom-chatter/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak