Sınıfta Sorgulama Araçları Kullanmanın 5 Yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aktif olarak çalışan ve hevesli öğrencilerle çalışmak eğlencelidir. Ancak dikkati dağılmış çocukların dikkatini çekmek veya sessiz olanları katılmak, bazı ekstra çaba ve yaratıcılık gerektiren büyük bir zorluk olabilir.

Öğrencilerin öğrenme süreci hakkında heyecan duymasını sağlamak için, öğretmenler sadece derslere güvenmekle kalmaz, aynı zamanda sınıfta etkileşimli, uygulamalı etkinlikleri de içermelidir.
Araştırma Dış bağlantı  , işbirliğinin ve aktif öğrenmenin öğrenci performansını artırdığını ve dersten vazgeçtiğini göstermiştir. Soru sormak ve konuşmaları sürdürmek, öğrencilerin katılımını sağlamanın geleneksel yoludur, her zaman etkili değildir. Dijital çağın eğilimlerinin ardından, birçok öğretmen teknolojiye, yani Swift Polling gibi anket araçlarına yöneliyor. Dış bağlantı  (şirketim!), Socrative ve PollDaddy sınıfta maksimum etkileşim ve aktif diyaloğa ulaşmak.

Öğretmenlerin sınıflarını daha etkileşimli hale getirmek için oy kullanma araçlarını kullanabileceği 5 yöntem şunlardır:
Sınavlar ve yarışmalar çalıştırın

Sağlıklı rekabeti sınıfta canlı tutmak, öğrenmeyi geliştirmek ve öğrencilerin tam potansiyelini kullanmaları için harika bir yoldur. Oylama araçları, öğretmenlerin belirli bir konu hakkındaki bilgilerini öğrenmeleri için sınavlar veya yarışmalar yürütmelerine olanak tanır.

2014 araştırmasına göre  Deneysel Psikoloji Dergisi'nde yayınlanan dış link , sınavlardan önce alınan sınavlar ortaokul ve lise öğrencileri arasında daha sonra performansı artırır.

Öğretmenler, öğrencileri eğlenceli ve interaktif bir şekilde test etmek için yarıyıl sınavlarının bitiminden önce “quiz nights” tutabilirler. Daha fazla rekabet için, her anketin kazananlarını renkli, düğmeli şekilli çikolatalar gibi küçük bir ödülle ödüllendirebilirler. Kazanan, oyunun sonunda daha fazla çikolata düğmeli takım olacak. Bu eğlenceli oyun, öğrencilerin materyallerin önemli noktalarını pekiştirmelerine ve sınavlara daha iyi hazırlanmasına yardımcı olacak.

Öğrencilerin bir konuyu anlamalarını kontrol edin

Bazen öğrencilerin materyale uyum sağlayıp sağlamadığını bilmek zor olabilir. Konuyu anladıklarında doğrudan sormak, bazı öğrencilerin şüphelerini dile getirmekten rahatsız olabileceği için her zaman etkili olmayabilir. Ancak dersin yarısında hızlı bir anket yürütmek öğrencilerin konuya ilişkin anlayışlarını ölçmeye ve dersleri kendi ihtiyaçlarına göre ayarlamaya yardımcı olabilir.

Bu, çok seçenekli bir soru sorarak, öğrencilere sonuçları yansıtmak ve kontrol etmek için biraz zaman vererek kolayca yapılabilir. Cevaplar anında güncellendiğinden, öğretmenler boşlukları anlamak ve ders planını ayarlamak için hızlı bir sonuç çıkarabilir.

Öğrenci katılımı techie yolu izlemek

Çoğu öğretmen hala öğrenci katılımını ölçmek için geleneksel bir roll call kullanıyor. Ancak, öğrencilerin isimlerini tek tek okumak, her dersten 5-10 dakika uzaklaşan zaman alıcı bir etkinliktir.

Web ve kısa mesaj anketleri ile günlük katılımda bulunarak, öğretmenler sınıfın ilk dakikalarını öğrenciler için daha ilginç ve değerli bir şey için kullanabilirler. Öğrencilerin cevaplarını cevaplama seçenekleri olarak seçip, kendilerine oy vermelerini istemek, dersi başlatmak için eğlenceli ve interaktif bir yoldur.

İpuçları : Öğrenciler zekidir. Öğretmenlerin nasıl alt edildiğini biliyorlar, ama öğretmenlerin öğrencilerden kaçmalarını kim söylüyor? Öğrencilerin devamsız arkadaşlarına oy vermediğinden emin olmak için, öğretmenler, cihaz başına bir oylama sınırı belirleyebilir. Ayrıca, tüm öğrencilerin aynı anda oy kullanabilmeleri için bir zamanlayıcı ayarlayabilirler ve oylama hakkında oy kullanamayacakları konusunda hiçbir şansı yoktur.

Geri bildirim almak için anonim anketleri çalıştırın

Öğrencilerin derslerle ilgili düşüncelerini paylaşmalarını istemek, öğretim yöntemlerini değerlendirmek ve geliştirmek için etkili bir yol olabilir. Öğrenciler geribildirimlerini doğrudan söylemek istemeyebileceğinden, anonim araştırmalar, derslerle ilgili neleri düşündüklerini ve öğretmenlerin öğretim yöntemlerini nasıl geliştirip nasıl geliştirebileceklerini öğrenmenin harika bir yolu olabilir. Geleneksel dönem sonu anketlerinin yanı sıra, öğretmenler ayrıca, öğrencilerin kaygılarını duymak için dönem ortası geribildirim talep edebilirler.

Soru-Cevap oturumlarını çalıştırma

Soru-Cevap oturumları dersin önemli bir parçasıdır, ancak bazen işe yaramamaktadır, çünkü bazı öğrenciler akranlarının önünde soru sormaktan çekinmektedirler. Her sınıfta, öğretmenleri soruları ile bombalayan, geri kalanı da süreçte ayrılan bir avuç aktif öğrenci var. Swift Polling gibi yoklama araçları, öğretmenlere açık uçlu sorular almalarını ve Q & As'in daha etkileşimli ve ilgi çekici olmasını sağlar. Eleştirel düşünmeyi geliştirmeye ve sınıf tartışmalarına öğrencileri dahil etmeye yardımcı olurlar.

Armine Marukyan, Swift Polling'in içerik yazarıdır. Bir yazma tutkunu olmanın yanı sıra, eğitimde yenilik ve alternatif öğretim yöntemleri konusunda da tutkuludur. Gençlik çalışmalarını ve yaygın eğitimini destekleyen çeşitli gençlik örgütlerinde gönüllü oldu.

Kaynak: https://teach.com/blog/5-ways-to-use-polling-tools-in-the-classroom/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak