Sınıfları yönetmek için önemli olan nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretim zorlu bir meslektir. Öğretmenler, öğrencilerin becerilerini ve bilgilerini geliştirmekten, sosyal ve duygusal engelleri aşmalarına ve adil, uyumlu ve üretken sınıf ortamlarını sürdürmelerine yardımcı olmaktan sorumludur. Onların öğretmenlik sorumluluklarının yanı sıra, kariyerleri boyunca sürekli mesleki gelişim faaliyetlerinde bulunmaları da beklenmektedir. İşin ihtiyaçları çoktur ve çeşitlidir ve öğretmenler herhangi bir mesleğin en yüksek işyerinde stres düzeylerini bildirme eğilimindedir. Bu, öğretmenlik iş gücünden çok yetenekli ve motive olmuş bireylerin kaybına katkıda bulunur.

Öğretmenler, özellikle de en az tecrübeli olan, öğrenci ayrışmasının ve yanlış davranışlarının en büyük stres etkenlerinden biri olduğunu bildirme eğilimindedir. Aslında, “gerçeklik şoku” veya “paramparça düşler” gibi terimler, öğretmenlerin ilk önce bir sınıfın önüne koyulduğunda neler olduğunu açıklamak için kullanılır.

Peki, ne yapılabilir? Beklentileri ile sınıfta gerçekten devam eden şey arasındaki kimi zaman zıtlığı yumuşatmanın birkaç yolu vardır. Öğretmen eğitimi programları sırasında özel eğitim ve uygulama, öğretmenlerin gerçekleri öğretmeye hazırlarken, öğretmen öz yeterliliği veya becerilerine olan güven gibi koruyucu faktörler de büyük bir fark yaratabilir. Öğretmenler sınıf yönetiminde yetenekli ve kendilerine güvenen olduklarında, derslerin organize bir sınıf ortamında sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlayarak, öğrenci öğrenimi ve olumlu sosyal ve duygusal sonuçlar artırılabilir. 

Öğretmenlerin bu “koruyucu faktör” e sahip olup olmadıklarına ve yeteneklerine güvenip güvenmediklerini nasıl kurabiliriz? Etkili Öğrenme Öğretmen Bilgi Anketi için yenilikçi Öğretim Öğretmenlerin mesleki yeterliliğini ve bunun nasıl geliştirildiğini daha iyi anlamak için eşsiz bir fırsat sunar. Pilot çalışma bu tür öz-yeterlilik olarak, öğrenme onların fırsatlar ve diğer profesyonel yeterlilikleri, (öğretmenler öğretme ve öğrenme ile ilgili bildiklerini basit terimlerle, içinde veya) Öğretmenlerin pedagojik bilgiye değerlendirdi. Öğretmenlerin sınıf yönetimi bilgisi, öğretim yöntemleri ve ders planlaması gibi unsurları da kapsayan öğretim süreçlerinin “araç setinin” bir parçasıdır.

Pilot sonuçlar, hizmet içi ve öğretmen adaylarının, özellikle pedagojik bilginin diğer alanlarıyla karşılaştırıldığında, nispeten daha güçlü bir sınıf yönetimi bilgisine sahip olduklarını ortaya koymuştur. Sınıf yönetimi becerilerinden emin olduklarını bildiren öğretmenler, sınıfları nasıl yöneteceklerini ve daha deneyimli öğretmen olma eğiliminde olduklarını öğrenmek için birçok fırsat sağladıklarını da bildirdiler. Öğretmen güveni ile elde tutma arasında bir bağlantı olduğu için, bu pilot çalışmada öğrenme fırsatları ve öz-yeterlik arasında ortaya çıkan ilişki oldukça umut verici!

Dahası, tecrübeli öğretmenlerin hizmet öncesi meslektaşlarından daha yüksek öz yeterlik gösterme eğiliminde olmaları nedeniyle, öğretmen eğitimine daha fazla alan deneyimi kazandırmak yararlı olabilir. Estonya, Macaristan ve İsrail gibi OECD genelinde birçok ülke bunu zaten yapıyor. Benzer şekilde, öğretim işgücüne girmeden önce daha uzun giriş seansları, beklentiler ve gerçeklik arasındaki uçurumu da kapatmaya yardımcı olabilir. Bu yaklaşım, özellikle öğretmenlerin sınıfsal rahatsızlıklarını işlerinin en strese neden olan kısımlarından biri olarak buldukça, daha fazla araştırmak için önemli olacaktır. Kontrolsüz bırakılırsa, sonunda tükenmişliğe yol açabilir.

Pilot proje, daha büyük çapta gelecekteki çalışmalar için zemin hazırlayan öğretmen bilgisi ve yetkinliğinin ilk araştırmasıydı. Amacı, öğretmen hazırlama ve eğitimini geliştirmek için politikaların şekillenmesine yardımcı olabilecek kanıtlar sağlamaktı, fakat aynı zamanda yüksek kaliteli bireyleri mesleğe çekmeye (ve muhafaza etmeye) yardımcı olabilir. 

Güçlü eğitim sistemleri etkili bir öğretim işgücüne sahip olmalarına bağlıdır. Bu nedenle, onlara sınıfta etkili ve emin olmaları için bilgi ve beceri kazandırmak gereklidir. Onları orada tutabilmek için, ülkelerin öğretmenlerin “parçalanmış hayallerini” bir araya getirmeye ve bu yol boyunca mümkün olduğunca desteklemeye odaklanmaları gerekiyor. 

Bağlantılar
Odakta Öğretme No. 19 - Öğretmenler sınıf yönetiminde nasıl bilgili ve emin olurlar? Pilot bir araştırmanın
öngörüsü Etkili Öğrenme Öğretmeni Bilgi Anketi için Yenilikçi Öğretme Öğretmenlerin 
pedagojik bilgisini anlama: Uluslararası bir pilot çalışma hakkında rapor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak