Sınıfınızı daha kapsayıcı hale getirmenin dört yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınıflarımızda karmaşık ihtiyaçları ve davranışları ile artan sayıda çocuğumuz var. 

Devlet istatistiklerine göre , SEND'li çocukların oranı üst üste üçüncü yıl için yüzde 14,9'a yükselmiştir. 

Bu çocukların sınıfta kasıtsız “günlük dışlamalar” yaşayabilmeleri için birçok yol vardır.

Daha fazla bilmek ister misiniz? GÖNDER? Öğrenci primi? Neden öğrencileri nasıl 'etiketlediğimizi' yeniden düşünmemiz gerekiyor

Beklentilerinizi yüksek tutun
Mevcut “ustalık” eğiliminin en büyük avantajlarından biri, doğası gereği öğretmenleri tüm öğrenciler için aynı özlemleri almaya teşvik etmesidir. 

Herkesin erişebileceğinden emin olduğunuz kolay metinler yerine, sınıf okuyucularınız için zorlu metinler seçin.

Anahtar kelime hazinesi, hikaye haritaları ve hatta metnin sesli bir sürümünü sağlayarak yapıştırabilir ve farklılaşabilirsiniz. 

Bazılarının SEN kayıtlarında olması muhtemel olan en düşük seviyedeki öğrencileriniz, tüm sınıfla yapabileceğiniz diyalog ve zengin konuşmalardan faydalanacaktır.

Yetenek gruplarını terk et 
Öğretmenlerin sadece bunun uğruna üç yolu farklılaştırmalarının beklendiği günler geride kaldı. Sabit yetenek grupları, “üst masada” olanlar dışında hiçbir çocuk için aspirasyon beklentilerini desteklememektedir. 

Çoğu çocuk, şüphe gölgesi olmadan, akademik gagalama düzeninde nerede durduklarını biliyor.

Alt grupta toplanmak, sadece moral bozucu olmakla kalmaz, aynı zamanda kendi kendine tatmin edicidir: eğer gruplara farklılaştırılmış çalışma sağlıyorsanız ve dolayısıyla farklılaştırılmış beklentileriniz varsa, o zaman bu çocukların beklentilerinizi en baştan karşılarsınız.

'İletişim dostu bir sınıf' var 
Bunun tüm çocuklarınız için faydaları olacaktır. Eğitim Bölümü bu yıl kaydetti konuşma, dil ve iletişim ihtiyaçları (SLCN) ihtiyaçlarının yüzde 23 için muhasebe, şimdi GÖNDER en yaygın alan olduğunu. 

Öğrenme dili teknik olabilir, spesifik olabilir ve iletişim güçlüğü çeken çocuklarımızın sayısı arttıkça tamamen anlaşılmaz olabilir. 

Bu çocukları desteklemenin kolay bir yolu, yardım istemek ve hata yapmak için normal ve kabul edilen olumlu bir ortam yaratmaktır. Bir öğretmen olarak, bu stratejilerin her ikisini de modelleyebiliriz - hangi çocuk grubu öğretmenin hatalarını belirtmekten hoşlanmaz?

Ödülleri ve yaptırımları dikkate alın
“Bir çocuk nasıl okunacağını bilmiyorsa, öğretiriz. Bir çocuk nasıl çarpılacağını bilmiyorsa, öğretiriz. Eğer bir çocuk nasıl davranacağını bilmiyorsa, öğretelim mi? ……… ceza mı? ” 

Tom Herner'in ünlü çizgilerinin hafifçe düzenlenmiş bir versiyonudur, ancak yaptığı noktayı hiçbir şekilde yanlış anlamaz.

Davranış, çocukların kontrol etmeyi öğrendikleri bir iletişim biçimidir ve SEND'li çocuklar için özel bir zorluk olabilir. 

Çocuklara, kötü bir seçim yapmış olsalar da hala iyi bir insan olduklarını hatırlatmak önemlidir.

Ne kadar erken olursa, onları daha iyi olmalarına yardımcı olabilirsiniz; En zorlu öğrencilerinizde bile, kendinize değer verme ve aidiyet duygusunu geliştirmeye yardımcı olabileceğiniz her yerde övgüye değer bir övgü.

@AgentSenco, Sendco olarak yeni bir rolü olan deneyimli bir öğretmendir. Kent merkezli

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak