Sınıfımda Görünmez Olmak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Jane Healey tarafından sağlanmıştır.

“Hiçbir şey yapmıyor. Bütün işi biz yaparken bize bakıcılık yaptırdı. ”

Ortodontistin ofisinde orta sınıf öğrencilerinin sınıfları "çeviren" öğretmenlerini tanımlayanlara kulak misafiri oldum ve çok tuzluydu.


Öğretinizi Messier'de Bir Şeylere Güncellemek
Neden Daha Kolay, Daha Zor Değil?
10 Sınıf Geleneksel Sınıflar Öğrenmedeki Hataları Cezalandırıyor
“Bizi izlerken etrafta dolaşıyor ve sorularımızı bile cevaplamıyor. Sadece “Bu bilgiyi nerede bulabileceğini düşünüyorsun? Bu aptalca."

Yani işe yaramazım. Muhteşem.

Her zaman iyi bir öğretmenin sporda iyi bir hakem gibi olduğunu düşünürdüm: insanlar kendilerini farketmediklerinde en iyi durumdalar. Başka bir deyişle, eğer işimi iyi yapıyorum, öğrenciler öğrettiğimi öğrenmeden, öğretiyor olduğumu veya öğrettiğimi bile bilmeden öğreniyorlar. Eğer öğreniyorlarsa işimi yapıyorum.

 
Öğrencilerin ötesinde, birçok ebeveyn ve eleştirmen, özellikle hesap verme konusunda endişeli olanlar, öğretimi görmüyor ve vergilerinin ne kadar ödeyeceğini merak ediyorlar. Odanın önünde duran, konuşan, tahtaya yazılan, cümle parçalarına işaret eden, çarpım tablosunu tekrarlayan vb. Öğretmenleri hatırlarlar.

Sınıflarda sıra sıralarında, çalışma sayfalarında ve doğru cevaplarda bulunan sınıflarda öğrendiler. Bir öğretmenin geleneksel imajına inanırlar. Peki, çağdaş bir eğitim dünyasında, öğretimi neler oluşturur? Sınıf öğretmenlerine ne yapılır?

Yenilikçi, dijital bir sınıfta , gözlemciler paragraf yazma hakkındaki soruları yanıtlayan öğrenciden öğrenciye dolaşan bir öğretmen görebilirler. Veya, güvenilirliğini kontrol etmek için web sitelerinde “Hakkımızda” düğmesine işaret eden öğrencilerin omuzlarına yaslanan bir öğretmeni izleyebilirler. Veya pennies'den yapılmış bir piramit hakkındaki matematik problemini çözmeye çalışan bir gruba rehberlik eden masanın yanında diz çökmüş bir öğretmenin sahnesini yakalayabilirler.

Görmeyecekleri şey, hazırlık çalışmalarının “önemli bir sorun” bulma, güvenli web taramaları için LibGuides oluşturma ve öğrencilerin deneme soruları oluşturmaları için Soru Formülü Tekniği kurma saatleridir. Ayrıca öğretmenin geliştirmesi için öğrencileri çalıştırdığı değerlendirme listelerine dayanan değerlendirme saatlerini görmezler.

Çağdaş sınıflarda öğrenciler kendi kitaplarını yayınlamak, okumalara açıklama eklemek, arka plan araştırması yapmak, bir oyun için setler tasarlamak, kitap kapakları oluşturmak ve bir sergi için birincil belgeler toplamak için çalışıyorlar. Öğretmenler, öğrenci performansıyla ilgili her zamankinden daha fazla değerlendirme yaparken, uygun parametreler ve materyallerle etkinlikleri kurmak için zaman harcadılar.

Öğretmen, odanın konuşmasının önünde değildir, çünkü öğretmen her yerdedir, bireysel öğrencilerle etkileşime girer, yetenekleriyle birlikte çalışırlar ve bilgi sınırlarını zorlamaya ve genişletmeye devam etmeleri için onları zorlar. Öğretmen her zaman hareket halindedir, her öğrencinin veya grubun ihtiyaçlarına göre ayar yapar.

As one of my favorite mentors said, “We build the sandbox, and they play in it.” I have to build the sandbox, orchestrate, and connect students with networks and resources, making hundreds of adjustments on the fly.

Bu yüzden tamamen işe yaramaz değilim, sadece daha az görünürüm, seslerim ve fikirlerim ve daha önce olduğundan farklı yerlerde koçluk. 

Resim özniteliği flickr kullanıcısı flickeringbrad ; Saygısız Sınıfta Sınıfımda Görünmez Olmak

 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak