Sınıfımda Değerlendirme İçin Videoyu Nasıl Kullanırım?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her zaman, değerlendirmenin öncelikle öğretmenin değil, öğrencinin yararına olması gerektiğine inandım.

Öğretmenlerin öğrencilerinin nasıl ilerlediğini bilmesi gerektiğine katılıyorum ve bu değerlendirme sürecinin bir parçasıdır. Bununla birlikte, öğrenme değerlendirmesi  öğrenme için değerlendirme  kadar önemli değildir  . Öğrencinin ilerleyişini desteklemek söz konusu olduğunda, onlara iyileştirmek veya daha iyi performans göstermek için neler yapabileceğini göstermek anahtardır.


Biçimlendirici değerlendirme biçimleri bu nedenle öğrenme sürecinde daha önemlidir. Daha önce de belirttiğim gibi, özetleyici değerlendirme yöntemlerinin  sadece belirli bir öğrenme dönemine bir son vermek için yararlı olduğuna inanıyorum  , öğrenme yolculuğunun bir sonraki aşamasına bir geçit (ve bunu pek çoğunda yapmamız gerektiğine ikna olmadım) durumlar).


Benim öğretimde, bu nedenle , öğrenci ilerlemesinin bir iskeleti olarak değerlendirmeye odaklandım  ve bu amaca ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanıyorum. Modül değerlendirmelerinin sonunu pek sevmiyorum. Öğrencinin ulaştığı seviyeyi teyit etmek için oradalar, fakat daha önemlisi, bir dahaki sefere daha yüksek dereceler elde etmek için nasıl ilerlemeleri gerektiğini öğrencilere bildirmek için kullanılmalıdırlar.

Bu, özellikle öğrenci ödevi yazmaktan hiçbir şey öğrenmezse, oldukça yüzeysel bir egzersiz olabilir.

1. Öğrenciler, temel bir içerik ve yönergelerle sunulan yeni bir kavramla tanıştılar ve kendi konularına daha derinlemesine araştırıp gitmelerini istediler.

 
2. Gruptaki her öğrenciye, araştırmaya farklı bir konu verilir. Daha sonra bir video (veya başka bir sunum şekli) oluşturmaları ve sınıf arkadaşlarına göstermeleri istenir.

3. Aşağıdakiler, öğretmen katılımıyla, söz konusu konuyu daha derinlemesine araştırmak için açık bir tartışmadır. Buna paralel olarak, öğrenci sunum yapan kişi kendi bakış açılarını savunmak, kendi görüşleri hakkında eleştirel düşünmek ve video oluşturmak için geçtikleri süreci tartışmak zorundadır.

İkincisi, üstbilişsel süreçleri teşvik eder  çünkü öğrenci, bildiklerini ne öğrendiklerini ve kendi düşünce süreçlerini nasıl incelediklerini yansıtmalıdır. Tüm öğrenciler sunumları izleyerek ve sorular sorarak tüm konuları öğrenirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak