Sınıf Yönetimi İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni öğretmenler - ve tecrübeli olanlar da - başlamadan önce yıkıcı davranışların nasıl durdurulacağına dair fikirler bulabilirler.

By Youki Terada
1950'lerde, psikologlar Jacob Kounin ve Paul Gump, disiplinin ilginç bir yan etkisi olduğunu keşfetti: Eğer bir öğrenci rahatsız edici olsaydı ve öğretmen katı disiplin önlemleriyle cevap verirse, öğrenci durabilirdi - ama diğer öğrenciler de aynı yanlış davranışı sergilemeye başlayacaktı. Kounin ve Gump buna “ dalgalanma etkisi ” dedi ve bir sınıfı kontrol etme çabalarının geri tepebileceğini gösterdi.

Kounin ve Gump, “Dalgalanma etkilerini kontrol etmekle ilgilenen öğretmen, çocuğa kendisine baskı uygulamak yerine açık talimatlar vererek bunu en iyi şekilde yapabilir” dedi.

Yıllar sonra, sınıf yönetimi öğretmenler için hala zor bir konudur. Yeni öğretmenlerin yaklaşık yarısı onlar göre ortalama öğretmen eğitim programı konuya sadece sekiz saat ayırıyor çünkü kısmen yıkıcı öğrencileri, işlemek için “sadece biraz hazırlanan” “Hiç hazırlanmamış” veya hissetmek bildirmektedir 2014 raporunda National'dan Öğretmen Kalitesi Konseyi. Bu eğitim eksikliği, öğretmenlerin her hafta ortalama 144 dakikalık eğitici zaman kaybettiklerini ve bu da bir yıl boyunca yaklaşık üç hafta süren davranışsal bozulmalara neden olduğunu bildirmektedir.

Son araştırmalar Kounin ve Gump'ın onlarca yıl önce keşfettiği şeyi doğruladı. Bir 2016 çalışma geçici olarak kötü davranışı durdurabilir, öğrenciler sonunda yıkıcı davranış girme olasılığı daha yüksektir oldu - “! Chitchatting durdur” gibi negatif dikkat reprimands ederken buldu. Çalışmadaki öğrenciler, kendilerini ayrıldıklarını, konsantre olma zorluğunu yaşadıklarını ve düşüncelerini ve duygularını etkili bir şekilde düzenleyemediklerini, yani “öğrencilerin uygunsuz davranışlarını artıran kısır bir döngü” olduğunu açıkladı.


8 PROAKTİF SINIF YÖNETİMİ STRATEJİLERİ
Oluştuktan sonra aksaklıklarla uğraşmak yerine, oluşma ihtimallerinin daha az olduğu koşulları ayarlamak daha etkili olabilir. İşte öğretmenlerin Edutopia ile paylaştığı, hepsi araştırmalarla desteklenen sekiz sınıf stratejisi .

1. Kapıda öğrencilerinizi selamlayın: Washington, DC'deki Van Ness İlköğretim Okulu'nda, Falon Turner, her öğrencisine beşlik, el sıkışma veya sarılma vererek güne başlar. “Bu süre zarfında, sadece onlarla bağlantı kurmaya çalışıyorum…. Nerede olduklarını görmek için nabız kontrolü gibi bir şey ”dedi.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir çalışmada kapıda öğrencileri tebrik etmek öğretmenlerin günün geri kalanı için olumlu bir ton belirlemesine, akademik katılımı 20 puan artırırken, rahatsız edici davranışı 9 puan azalttığına, bu da kursa yaklaşık bir saatlik bir katılım sağladığına yardımcı oldu. okul günü.


2. İlişkileri kurmak , sürdürmek ve eski haline getirmek: Öğrencileriyle ilişkilerini kapıda selamlamak gibi stratejilerle inşa etmek iyi bir başlangıçtır. Bunları okul yılı boyunca sürdürmek ve çatışmalar ortaya çıktığında onları onarmak da gereklidir. New York'taki Morningside Sosyal Sorumluluk Öğretim Merkezinde restoratif uygulamalar koçu Marieke van Woerkom, “İlişki ne kadar güçlüyse ve öğrencilerimizi ne kadar iyi anlarsak o kadar zorlaşırsa daha fazla bilgi ve iyi niyet almalıyız ” diyor. .

İlişkileri kurmak, sürdürmek ve eski haline getirmek için stratejiler (  düzenli check-in'ler gibi) ve sorun yerine çözümlere odaklanma - aksaklıkları yüzde 75'e kadar azaltabilir.


George Lucas Eğitim Vakfı
3. Hatırlatıcıları ve ipuçlarını kullanın: “Yenilik - rüzgar sesi veya yağmur çubuğu sesi gibi - genç öğrencilerin dikkatini çeker ” , eski bir İngilizce öğretmeni olan Todd Finley ve şu anki İngilizce eğitimi profesörü Todd Finley şöyle yazar: gürültülü bir sınıf.

Daha büyük öğrenciler için, talimatlara uymalarını istiyorsanız çok sayıda uyarı verin. Hatırlatmalar ve ipuçları, öğrencileri açık bir şekilde kontrol etmeden veya zorlamadan talimatları izlemeye teşvik etmenin yararlı bir yoludur. Örneğin, eğer bir ödevi erken bitirirlerse yerlerinden çıkmaları gibi bir aksaklık bekleyebilirseniz, bunun yerine ne yapmaları gerektiğine dair kısa bir hatırlatma yapın.

Hatırlatıcılar genellikle sözlüdür, ancak görsel (ışıkların sessiz olma zamanının geldiğini bildirmek için ışıklandırılması), işitsel (öğrencilerin öğretmene dikkat etmeleri gerektiğini bilmeleri için küçük bir zil çalması) veya fiziksel (bir el işareti kullanarak) olabilir Öğrencilerin koltuklarına geri dönmelerini bilmelerini sağlamak).

4. Sınıfta oturmayı en uygun hale getirme: Öğrenciler kendi koltuklarını seçtiklerinde, yerleştirildiklerinden daha rahatsız edici olma ihtimalleri üç kat daha yüksektir . Sonuçta, muhtemelen arkadaşlarının yanında koltuk seçecek ve daha fazla sohbet ederek zaman geçirecekler.


Dokuzuncu sınıf öğretmeni Emily Polak için esnek oturma etkili sınıf yönetiminin bir parçasıdır.
Ancak bu, seçimin her zaman kötü olduğu anlamına gelmez. Öğrencilere odada davranış duygusu vermek, davranıştan net beklentilerle eşleşmek şaşırtıcı derecede olumlu etkilere neden olabilir. Karşılama alanı kaygıyı azaltabilir ve akademik performansı artırabilir . Alabama, Alabama'da dokuzuncu sınıf öğretmeni olan Emily Polak, odasına bir kanepe, sevgi dolu bir yer, kilim, bir sehpa ve posterler ekleyerek daha rahat bir his verdi . Öğrencileri nereye oturacaklarına karar verir - ancak işlerini yapamazlarsa, bir masaya taşınırlar. “Disiplin sorunları önemli ölçüde azaldı. Polak, öğrencilerim seçimlerini onurlandıran bir ortamda daha rahat ve motive olduklarını düşünüyor gibi görünüyor.

5. Davranışa özel övgü verin: Bu, sezgisel görünebilir, ancak olumlu davranışı kabul etmek ve düşük düzeydeki aksaklıkları görmezden gelmek , öğrencileri cezalandırmak veya disipline etmekten daha etkili olabilir. Belirli öğrencilere odaklanmak yerine, güçlendirmek istediğiniz davranış için övgü önerin. Örneğin, öğrencilere “Mükemmel iş koltuğuna çabucak ulaşabiliyorlar” deyin.

Bu kelimeyi kullanmaktan kaçınmak için de yararlı olacaktır yok , anlaşılacağı Alyssa Nucaro, Memphis altıncı sınıf İngilizce öğretmeni. Öğrencilerin net sebepler içeren talimatları dinleme olasılıkları daha yüksektir.

6. Beklentileri net bir şekilde belirleyin: Sadece davranış kurallarını göstermek yerine, bu kuralların neden önemli olduğu konusunda öğrencilerinizle bir tartışma yapın. Maine, Portland'da yedinci sınıf bir sosyal bilgiler öğretmeni olan Bobby Shaddox, topluluk duygusu oluşturmak için kapsayıcı , odaklanmış ve düşünceli gibi kelimeler içeren bir norm listesi oluşturmak için öğrencileriyle birlikte çalışır . Shaddox, “Sınıftaki davranışımıza sahip olmamıza yardımcı oluyor” diyor. “Bir öğretmenin sınıfa verdiği yukarıdan aşağı bir kurallar listesi yerine bunlar birlikte ürettiğimiz kelimelerdir. Bunlar inandığımız kelimeler. ”


7. Aktif olarak denetleyin: “Varlık sınıf yönetimini sürdürmek ve öğretimin etkili bir şekilde sunulması için çok önemlidir, ve çaba ile geliştirebileceğimiz bir beceridir” diye açıklıyor California Pleasant Hill'de bir lise öğretmeni olan Sol Henik. Masanızda oturmak ve ders notları almak cazip gelse de, bu aynı zamanda öğrencilerinizin dikkatini dağıtmak için de bir davet. Aktif olun: Odanın içinde hareket edin, öğrenci gelişimine bakın ve sorular sorun. Bu, öğrencilerinize polislik etmekle değil onlarla etkileşmekle ilgilidir.

Bir 2017 çalışması , öğretmenin, sözlü olmayan ipuçlarının - gülümsemek ve göz teması kurmak gibi - öğrencilerle “fiziksel ve / veya psikolojik mesafeyi” azaltabileceğini ve öğrencilerin davranışlarını geliştirirken öğretmene ve ders materyallerine karşı olumlu duygularını artırabildiğini buldu.

8. Kuralların uygulanmasında tutarlı olun: Erken Kelly Wickham Hurst'tan bir devlet lisesinde yönetici olarak kariyerinde, sarkık kot pantolon giyerek okul kıyafetlerini ihlal ettiği için siyah bir öğrenciden disiplini alması istendi . Koridorda yürürken, sarkık pantolon giyen diğer tüm çocuklara işaret etti. “Onu da mı alacaksın, yoksa sadece ben miyim?” Diye sordu. Okul ve sınıf beklentileri, kuralları ve rutinleri takip edilmeli ve tüm öğrencilere adil bir şekilde uygulanmalıdır. Bazı öğrencileri ayırmayın - odaklanmanız gereken davranış, öğrenci değil. Gördüğünüzde hataları düzeltin ve yanlış davranış meydana geldiğinde ek talimatlar verin veya yeniden oturum açın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak