Sınıf Yönetimi İçin Altın Kurallar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınıf Yönetimi İçin Altın Kurallar. Sınıfınızda bu altın kuralları uygularsanız eğer, daha verimli bir ders ortamı sağlamış olursunuz. İşte o altın kurallar

●Empati Kurun! Kendinizi öğrencilerinizin yerine koyarak kendinizi dinleyin. 40 dakika boyunca kuru bir sıra veya sandalyede oturmanın hiç de kolay bir iş olmadığını da göz önünde bulundurun. 
●Mizahı muhakkak kullanın, sert ve disiplinli görünmek için kendini kasan öğretmenlerden olmayın. Seçiminizi ilkeli, istikrarlı, esprili ve “tatlı sert” olmaktan yana kullanın. 
●Öğrencilerinizle “ yüz - göz” olmayın. Daha çok kadın öğretmenlerimizin özellikle de kız öğrencilerine karşı yaptıkları bir hatadır, siz yapmayın.
●Gerilimden Kaçının! İyi yönetilmeyen bir sınıfta her zaman için bir gerilim ihtimali vardır. 
●Ben dilini kullanmaya gayret edin. “Ders çalışmıyorsun” demek yerine, “ders çalışmaman beni üzüyor” veya “ders çalışmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullanın.
●Öğrencilerinize isimleriyle hitap edin. Yeni tanıştığınız öğrencilerin isimlerini bir an önce öğrenmeye çalışın.
●Öğrencinin ilgisini çekemiyorsanız, öğrencilerinizi meşgul edemiyorsanız sınıfı yönetmeniz imkânsızdır. Öğrencilerinizi muhakkak suretle meşgul edin, hatta onları yorun.
●İstikrarlı olun, bir gün kızmadığınız bir duruma başka bir gün kızmanız, istikrarsızlığınız öğrencilerinizin gözünde sizi değersizleştirecektir.
●Okul içerisinde yaptığınız etkinliklerde, alışılagelmişin dışında sosyal yönü az gelişmiş öğrencileri kullanın.

Kaynak:Gürdal Karabıyık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak