Sınıf öğretmenliği fikrini ortaya çıkarma zamanı”

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ofsted'in yeni çerçeve konsültasyonunun neden istediğine dikkat etmenin klasik bir örneği olmadığını merak etmeye başladım.

Yıllar sonra - on yıllar boyunca - hem denetçinin hem de Eğitim Bakanlığının temel konulardaki (ya da daha çok, İngilizce ve matematikteki) dar odaklanmasından şikayetçi olduktan sonra, aniden denetimlerin şimdi yoğun bir şekilde odaklanması umuduyla karşı karşıya kaldık Bir okul alanında geçmişte görmezden gelebildik.
Bu sadece baş öğretmenleri için bir sorun değil - hatta öğrenciler için bile. İlköğretim öğretmenleri için de zorluklar sunmaktadır. 6. Sınıf öğretmeninin rolünün iyi yapmanın neredeyse imkansız hale geldiğini merak etmeye başladım. Ofsted teftişlerindeki odak değişikliği sadece bu zorluğa katkıda bulunacaktır.

Piyanistlerden daha fazla piyano
Geçtiğimiz hafta yerel bir ilköğretim okulunun Inset eğitim gününde konuşmaya davet edilmekten büyük zevk aldım. Müfredatı konu alanım olarak seçtim ve birincil tarihte geçmişte ihmal etme eğiliminde olduğumuzu düşündüğümüz bazı şeyler hakkında konuştum. Ama aynı zamanda bu konuyu neden bir odak noktası olarak seçtiğimi de açıkladım. Tasarım ve teknoloji ya da müzik için aynı şeyi yapabilmek için gerekli bilgiye sahip değilim .

Çok az insanın yaptığını hayal ediyorum. Şimdiye kadar, ilkokul öğretmenlerinin İngilizce'yi ve matematiği yüksek bir standarda öğretebildiğinden ve öğleden sonra takvimini karalayan diğer derslerde "iyi bir bıçaklamaya" emin olmaktan oldukça memnunuz. Bazı büyük okullarda, kendi alanlarında uzman müfredat liderlerinin lüksüne sahip olabilirsiniz, ancak o zaman bile, coğrafya konu liderinin konuyu 14'te bıraktığını ve daha çok sanat öncüsü olacağını bulmak nadir değildir.

Muhtemelen, dar odak noktamızın o kadar uzun zamandır var olduğu, öğretmenlerimiz bile bu konuda yönlendirildi. Artık yeni nitelikli öğretmenlerin çoğu, ulusal müfredatın başlamasından önce bile doğmamış olabilir .

Müzik, sanat veya D & T dersleri verme konusunda büyük yetenekler göstermiş olanlar bunun yerine iki ana konudaki becerilerini tekrar tekrar kanıtlamak zorunda kaldılar. Şimdi başka bir meslek seçtiği için onları kim suçluyor? Mine, kendisini piyanistlerden daha fazla piyanoyla bulan tek okul olamaz!

Seçim göz önüne alındığında, her şeyi parçalayıp tekrar başlayacağım - ya da en azından ortaokul sistemine yeni bir soluk alacağım. Orada, uzmanlık daha erken başlayabilirdi, ancak ilköğretim okullarındaki genelci sistemin özelliklerini tamamen düşürmeden. Artık bir kişinin tüm yasal konu alanlarında yeterince yüksek bir bilgi ve beceri standardına sahip olmasını beklemek artık mümkün değil, 6. yıla kadar geniş ve dengeli bir müfredat sunabiliyor.

Elbette eğer bölüm tüm denekler için oyunu yükseltmek konusunda gerçekten ciddiyse, o zaman belki de birincil fonun ikincil ile aynı seviyeye getirilmesi hakkında konuşmanın zamanı gelmiştir. Öğrenci başına 1000 £ ek bir geniş ve dengeli bir müfredat ile yardımcı olmak için uzun bir yol giderdi.

Kaynak: https://www.tes.com/news/its-time-unpick-idea-generalist-primary-teachers

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak