Sınıf İçi Karar Verme Kararlarında Öğretmenlere İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Etkili Sınıf Disiplini Stratejileri
Etkili sınıf disiplini , okulun ilk gününün ilk dakikasında başlar. Birçok öğrenci neyle kaçabileceklerini görmek için geliyor. Herhangi bir ihlalle ilgili olarak derhal başa çıkabilmeniz için beklentilerinizi, prosedürlerinizi ve sonuçlarınızı belirlemek gerekir. İçinde ilk birkaç gün , bu beklenti ve prosedürler tartışmanın odak noktası olmalıdır. Mümkün olduğunca sık uygulanmalıdırlar.


Çocukların hala çocuk olacağını anlamak da önemlidir. Bir noktada, sizi test edecek ve nasıl idare edeceğinizi görmek için zarfı itecekler. Her bir durumun olayın niteliğini, öğrencinin tarihini dikkate alarak ve geçmişte benzer davaları nasıl ele aldığınızı yansıtarak vaka bazında ele alınması esastır.

Sıkı bir öğretmen olarak ün kazanmak, özellikle de adil olarak biliniyorsanız, yararlı bir şeydir. Sıkı olmak, zorla kabul edilmekten daha iyidir, çünkü öğrencilerinizi sizden sevmeye çalışıyorsunuz. Sonuçta, eğer sınıfınız yapılandırılmışsa ve her öğrenci davranışlarından sorumlu tutulursa , öğrencileriniz size daha fazla saygı gösterecektir .

Eğer çoğunluğunu yapsam Öğrenciler ayrıca daha saygı duyacağım disiplin kararlarına aktarabilmektir ziyade kendini anapara . Sınıfta ortaya çıkan sorunların çoğu doğada küçüktür ve öğretmen tarafından ele alınabilir ve ele alınmalıdır. Ancak, her öğrenciyi doğrudan ofise gönderen birçok öğretmen vardır. Bu sonuçta onların yetkilerini baltalayacak ve öğrenciler onları daha fazla sorun yaratan zayıf olarak görecekler. Bir ofise yönlendirmeyi hak eden kesin durumlar vardır ancak çoğu öğretmen tarafından ele alınabilir.


Aşağıda, beş ortak sorunun nasıl ele alınabileceğine dair örnek bir plan verilmiştir. Sadece bir rehber olarak hizmet etmek ve düşünce ve tartışmayı kışkırtmak için tasarlanmıştır. Aşağıdaki sorunların her biri, herhangi bir öğretmenin sınıflarında meydana gelebileceklerine tipiktir. Verilen senaryolar soruşturmadır ve gerçekte neler olduğu kanıtlanmıştır.

Disiplin Sorunları ve Öneriler
Aşırı konuşma

Giriş: Aşırı konuşma, derhal kullanılmazsa, herhangi bir sınıfta ciddi bir sorun olabilir. Doğası gereği bulaşıcıdır. Ders sırasında sohbete katılan iki öğrenci, hızla yüksek ve rahatsız edici bir sınıf meselesine dönüşebilir. Konuşmanın gerekli ve kabul edilebilir olduğu zamanlar vardır, ancak öğrencilere sınıf tartışması ile haftasonu ne yapacakları hakkında konuşmaya katılmak arasındaki farkın öğretilmesi gerekir.


Senaryo: İki 7. sınıf öğrencisi, sabah boyunca sürekli sohbet halindeydi. Öğretmen bırakmak için iki uyarı verdi, ancak devam etti. Şimdi birkaç öğrenci konuşmasından rahatsız edilmekten şikayet ediyor. Bu öğrencilerden biri başka bir konuda bu konuyu yaşamış, diğeri hiçbir şey için dertte olmamıştır.

Sonuçlar: İlk şey iki öğrenciyi ayırmaktır. Benzer sorunları olan öğrenciyi diğer öğrencilerden masanızın yanına getirerek ayırın. İkisine de birkaç gün gözaltı cezası verin. Durumu açıklayan her iki ebeveyni ile iletişime geçin. Sonunda, bir plan oluşturun ve gelecekte de devam ederse, bu sorunun nasıl ele alınacağını ayrıntılarıyla anlatan kızlarla ve ebeveynleriyle paylaşın.


Hile

Giriş: Hile yapmak, özellikle sınıf dışında yapılan işler için durdurmanın neredeyse imkansız olduğu bir şeydir. Ancak, hile yapan öğrencileri yakaladığınızda, diğer öğrencilerin de aynı uygulamada bulunmalarını engelleyeceğini umduğunuzu belirtmek için bunları kullanmalısınız. Öğrencilere, hile yapmanın, ondan kaçmış olsalar bile, onlara yardımcı olmayacağı öğretilmelidir.

Senaryo: Bir lise Biyoloji öğretmeni öğretmen test yapıyor ve ellerinde yazdıkları cevapları kullanarak iki öğrenciyi çekiyor.

Sonuçlar: Öğretmen derhal sınavlarına girmeli ve her ikisine de sıfır vermelidir. Öğretmen ayrıca, birkaç gün gözaltında tutulabilir veya öğrencilerin neden aldatmadıklarını açıklayan bir makale yazmak gibi bir ödev vererek yaratıcı olabilir. Öğretmen ayrıca , durumu açıklayan her iki öğrencinin ebeveyni ile de bağlantı kurmalıdır .

Uygun Malzemelerin Getirilmemesi

Giriş: Öğrenciler, kalemler, kâğıt ve kitaplar gibi sınıfa malzeme getirmeyi başaramazlarsa can sıkıcı hale gelir ve sonuçta değerli ders zamanı alır. Materyallerini sınıfa getirmeyi unutmayan çoğu öğrencinin organizasyon problemi vardır.

Senaryo: Sekizinci sınıf çocuğu rutin olarak kitabı veya gerekli bazı materyaller olmadan matematik dersine gelir. Bu genellikle haftada 2-3 kez olur. Öğretmen öğrencinin çok defa tutuklanmasına izin verdi, ancak davranışın düzeltilmesinde etkili olmadı.

Sonuçlar: Bu öğrencinin büyük olasılıkla organizasyonda bir sorunu var. Öğretmen bir veli toplantısı yapmalı ve öğrenciyi dahil etmelidir . Toplantı sırasında öğrencinin okuldaki organizasyona yardımcı olması için bir plan oluşturun. Planda günlük soyunma kontrolleri ve öğrencinin her sınıfa ihtiyaç duyduğu malzemeleri elde etmesine yardımcı olacak sorumlu bir öğrenci atama gibi stratejiler bulunmaktadır. Öğrenci ve veli evde organizasyon üzerinde çalışmak için öneri ve stratejileri verin.

İşi Tamamlamayı Reddetme

Giriş: Bu çok küçük bir şeyden çok hızlı bir şekilde büyük bir şeye doğru şişebilen bir konudur. Bu hiç göz ardı edilmesi gereken bir sorun değil. Kavramlar sırayla öğretilir, bu yüzden bir ödevi kaçırmasanız bile, yolun aşağısında boşluklara yol açabilir.

Senaryo: 3. sınıf öğrencisi üst üste iki okuma ödevi vermedi. Neden diye sorulduğunda, diğer öğrencilerin çoğu ders sırasında ödevleri tamamlasa bile, bunları yapacak zamanı olmadığını söyler.

Sonuçlar: Hiçbir öğrencinin sıfır almasına izin verilmemelidir. Öğrenciden, yalnızca kısmi bir kredi verilse bile ödevi tamamlaması zorunludur. Bu, öğrencinin kilit bir konsepti kaçırmasını önleyecektir. Öğrencinin ödevleri yapmak için ek ders alması için okuldan sonra kalması gerekebilir. Ebeveynle iletişim kurulmalı ve bu konunun alışkanlık haline gelmesini engellemek için özel bir plan tasarlanmalıdır.

Öğrenciler Arası Çatışma

Giriş: Muhtemelen öğrenciler arasında her zaman çeşitli nedenlerle küçük çatışmalar olacaktır. Güzel bir çatışmanın tamamen savaşa dönüşmesi uzun sürmez. Bu yüzden çatışmanın kökenine ulaşmak ve derhal buna son vermek gerekiyor.

Senaryo: İki 5. sınıf öğrencisi öğle yemeğinden birbirlerine kızardılar. Çatışma fiziksel hale gelmedi, ancak ikisi küfretmeksizin kelime alışverişinde bulundu. Bazı araştırmalardan sonra öğretmen, erkeklerin tartışmakta olduklarını belirler, çünkü ikisi de aynı kıza aşık olur.

Sonuçlar: Öğretmen mücadele politikasını her iki çocuğa da tekrarlayarak başlamalıdır . Müdürden durum hakkında her iki oğlanla konuşması için birkaç dakika ayırmasını istemek de başka sorunları caydırmaya yardımcı olabilir. Tipik olarak, böyle bir durum, her iki tarafa da ilerlerse sonuçları hatırlatması durumunda dağılır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak