Sınıf Arkadaşlarıyla Okuma Zamanı Daha Olumlu Sonuçlar Doğurur

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Akran rehberliği okullarda güçlü kullanılan bir araçtır. Bir çalışma , yüksek öğrenen akranlarla ortaklık yapmanın, öğrencinin öğrenmesi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceğini ve daha yaşlı olan, daha yetenekli okuyucular genç öğrenciler için bu akranlar olabileceğini göstermektedir. 

Okuma Arkadaşları, toplum okuma zamanı için farklı sınıf düzeyindeki sınıfları birleştiren bir kavramdır - üst sınıf bir sınıf daha düşük dereceli bir sınıfla bağlantı kurar ve öğrenciler kitaplarla zaman geçirir.

BİR OKUMA ARKADAŞ PROGRAMI KURMAK
Yapı basit: Üst sınıf sınıfları daha düşük dereceli olanlarla eşleştirin. İdeal olarak, K-öncesi beşinci sınıf ilkokulunda, üçüncü sınıf öğrencileri prekindergartners veya anaokulları, birinci sınıf öğrencileri ile dördüncü sınıflar ve ikinci sınıf öğrencileri ile beşinci sınıflar ile eşleşir. Öğrencilerin çift olarak çalışması en iyisidir, ancak üçlü gruplar da iyidir. Öğrencilerin birlikte okuması için ayda en az 30 dakikalık bir oturum ayırın.

Öğrencileri bir sınıfta, kütüphanede, kafeteryada veya dışarıda güneşli bir öğleden sonra toplayın. Genç öğrencilerin ilk önce kitapları seçmelerine izin verin, böylece ilginç bir okumaya bağlanın. Daha sonra, büyük öğrencilerin kendi favorilerinden bazılarını paylaşabilirsiniz. Yıl ilerledikçe ve genç okuyuculardaki beceriler arttıkça, öğrencilerin birbirlerini okumaya almasını sağlayarak, herkese gösteriş yapma şansı verebilirsiniz.

Faydaları derin. Okumak Okumak daha genç okuyucular, akıcı bir modelin okuma becerilerini gösteren bir akran modeline sahip olduklarını görmelerini sağlar; Ayrıca, bazı kasıtlı eşleştirmelerle pozitif bir rol modeli edinebilirler. Yaşlı öğrenciler, öğrencilerinin arkadaşları ile çalışırken, sabır ve empati gibi sosyal ve duygusal becerileri geliştirir.

Buna ek olarak, sınıf düzeyi okuma ile mücadele eden ilköğretim öğrencileri için, okuyuculu bir okuyucuyla paylaşılırken, daha kolay okuma materyaline stigma veya utanmadan erişme fırsatı, aksi takdirde keyifli olmayan bir etkinlikle olumlu bir deneyim yaratabilir. Okul topluluğunun kökleri, kampüste çalışma sınıfları olarak derinleşiyor ve birlikte paylaşıyor.


SOSYAL VE DUYGUSAL FAYDALAR
İyi bir nedenle, okuma seviyesi veya yaşlı öğrencilerin davranışları konusunda endişelenebilirsiniz. Ancak bu fırsat, ihtiyaç duydukları şey olabilir: Öğrencilere daha iyi olma, kendilerinden daha büyük bir şey için çalışma ve başkalarına akıl yürütme özgürlüğü verildiklerinde, gelişebilirler. Sınıf seviyesinde okumayanlar, başka türlü almayacakları resimli kitaplarla pratik yapma ve büyülenmiş bir anaokuluna okurken güvenlerini artırma şansına sahip olacaklar.

Bu başarısını, davranış zorlukları olan öğrenciler için gördüm. Size birinci sınıf bir seviyede okuyan ve sık sık başını belaya sokan, ancak inanılmaz bir kalbe sahip olan beşinci sınıf öğrencisi Marcus'u arayacağım bir öğrenciden bahsedeyim. Gelişmesi konusunda haklı olarak endişe duyan öğretmeni, Reading Buddies için bir anaokulu sınıfı ile ortaklık kurdu. Marcus, meydan okuma, küfür kullanımı ve fiziksel saldırganlık gibi kendi zorlukları olan küçük bir adam olan Tony ile eşleştirilmişti.

İyileştiler, ama ilişki birkaç seansa kadar çiçek açmadı. Marcus, sınıftaki kolej ile tanışmak için yürürken, Tony'nin öğretmenini sınıf dışında konuştuğunu ve saygılı olmaktan daha az olduğunu gördü. Tony Beraberce Okumak için Okuduktan sonra, Marcus kolunu onun etrafına koydu ve ona rehberlik etmeye başladı. Marcus ona eski “Bana benzetme, çocuk” konuşmasını verdi. Tony, Marcus'a yıllar boyunca benzer sıkıntıları olan birine utanç ve saygı ifadesiyle baktı.

Zamanla, öğretmenler Tony'nin okuma arkadaşları olarak Tony'yle zaman geçirip, Tony'nin gününü zorlamaya başladıklarında bir ödül olarak ve bir müdahale olarak zaman geçirebileceği bir müdahale yaptılar. Bir token ödül sisteminin bir parçası olarak Tony, Marcus'un öğle yemeği veya girinti için ona katılmasını talep edebilir. Müdahalede, Marcus, Tony'ye bir pep konuşma yapmak için kinder sınıfına gelirdi. Bu, Tony'nin bir rol modeline sahip olduğu ve Marcus'un akıl hocalığı için birileri olduğu için öğrenciler için olumlu bir ilişkiydi.

Bu işbirlikli öğrenme programı, okula topluluk oluşturmak ve neredeyse her okul için hedef olan okumaları teşvik etmek için harika bir yoldur. Her iki öğrenci grubu da Okuma Arkadaşları zamanı hakkında heyecanlanır, çünkü sınıftan çıkma, eğlenme ve arkadaş edinme şansıdır. Anaokulu ve birinci sınıf sınıflarının korkunç devlet değerlendirmelerinden önce ortaklarına cesaret verici mektuplar sunduğunu gördüm.

Düşüncelilikle ilişkiler sadece bir okul yılının ötesine uzanabilir ve kitap okumalarının ötesine geçebilir. Güçlü bağlantı anları yaşanabilir ve sosyal ve duygusal dersler kaçınılmazdır. Bunlar sadece bir kitap paylaşmanın bazı harika sonuçları.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/reading-buddies

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak