SİNCAN'DA ÖĞRETMENLER, SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN SİPERLİK ÜRETİYOR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yüz koruma siperleri, il ve ilçedeki sağlık çalışanlarının kullanımı için ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarına veriliyor. Ayrıca gönüllü olarak çalışan farklı branşlardaki öğretmenler, maddi destekte de bulunuyorlar.

"Gece gündüz demeden üretim devam ediyor"

Projenin mimarı Bilişim Öğretmeni Ergin Taştan, çalışmalar kapsamında, "Gönüllü olarak olabildiğince hızlı basmaya çalıştığımız yüz koruma siperliğimiz var. 3D yazıcılarımızın bir kısmını öğretmenlerimizin de maddi desteği ile temin ettik. Okulumuzdaki bilişim sınıflarında üretim yapıyoruz. Sonrasında ihtiyaç talebinde bulunan il ve ilçemizdeki hastanelere istedikleri kadar gönderiyoruz." dedi.

Çalışan tüm öğretmenlerin gönüllü olduğunun altını çizen Okul Müdürü Atilla Ulaş,
"Dünyayı ve ülkemizi etkileyen koronavirüs salgınında bizler de devletimize milletimize nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Milli eğitim camiası olarak, okulumuzda bulunan 3D yazıcıları bir atölye ortamına taşıdık. Gönüllü öğretmenlerimizle birlikte sağlık çalışanlarımız için siperlikli yüz koruyucu maske üretiyoruz. Bu üretimi tamamen gönüllülük esasına dayanarak yapıyoruz. Gece gündüz demeden baskılar devam ediyor. Makineler sürekli çalışıyor. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 3D yazıcılarla plastik olan kısımları basıyoruz. Sonrasında ön kısımlara asetat kısımları yerleştiriyoruz. En sonda lastik takıyoruz. Lastiklerimizi özellikle delikli olarak aldık. Doktor veya hemşireler kendi ölçülerine göre ayarlayabilirler" şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanlarına desteğimiz her zaman devam edecek"

Ulaş "Şu ana kadar ürettiğimiz 300 maskeyi Ankara Şehir Hastanesi, Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesi, Kızılcahamam Devlet Hastanesi, Haymana Devlet Hastanesi, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesine ve GOP Mahallesi Vefa Grubu'na teslim ettik." İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber