Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Bir grup içersinde kaçıncı olduğunuzu belirlemek için kullanılır. Fakat sahip olduğunuz potansiyelleri sınavlar asla umursamaz. Belki okuldaki sınavlarda başarısızsınız ve o sıralamada en üst sıraya ulaşamayacaksınız. Sınav sizin gelecekte iyi bir müzisyen olup hayatınızı buna adayıp ve mutlu birey olarak geçirebileceğinizi de umursamaz. Bunu farkeden öğretmenin yapması gereken öğrencilerin potansiyellerine ve hayal güçlerine gerçekleştireceği yolculuktur. Eğitim sisteminde öğretmenler ve sisteminin yaratıcıları, öğrenciyi sadece sıralamanın en üstüne çıkmaya çalışan organizmalar olduklarını zannediyorlar.
Özellikle ilköğretimde öğrenciler bu tür sıralamaları çok önemserler. Öğrenciler hayallerinin peşinde koşmanın, yaratıcılıklarını geliştirmenin yerine üste çıkmak ya da en üstte kalmak için test kitaplarına gömülüyorlar.
İhtiyacımız önemli ve değerli şeyler üreten ya da hayal eden bir kuşağın yetişmesini sağlamak olmalıdır. Einstein, Thomas Edison, Da Vinci, Picasso,Bill Gates, İbni Sina ya da dünyaca ünlü fulbolcu Messi hangi sınavın kaçıncı sırasında yer aldılar? Bunun cevabını bilmiyorum. Fakat yaratıcı ve kendi potansiyellerinin farkında olan insanlar olduklarından kesinlikle eminim.
Çocukları aptalllar,zekiler ve vasatlar diye ayırmayan, sınavsız bir eğitim sisteminin gerçek olmasını umut ediyorum.
Az daha sorunun cevabını yazmayı unutuyordum. Sınavlar yaratmak istediğiniz insan tipinin hangi aşamada olduğunu ölçer.