SINAVLAR EĞİTİM SİSTEMİMİZİ TESLİM ALMIŞTIR, NOTLAR UYUŞTURUCU ETKİSİ YAPMAKTADIR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Değerlendirme, öğrenme ve öğretme etkinliklerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Değerlendirme yapmak öğrencilerin ve öğretmenlerin neleri ne kadar başarabildiğinin farkına varmasını sağlar, öğrencileri öğrenmeye ve başarıya teşvik eder.

Ancak öğrenmeye değil sınava odaklı eğitim sisteminde notlar bir uyuşturucu etkisi gösterir. Öğretmen ve öğrenciler, sınavların eğitimin bir aracı değil amacı olduğunu zanneder ve zihinlerinde notlara bağımlılık hissi oluşur. Zamanla öğretmenler daha fazla not vermek, öğrenciler de daha fazla not almak gerektiğine inanmaya başlarlar. Bunun sonucunda not bağımlılığı eğitim sistemini felç eder.

Türkiye’de okul ve eğitim sistemimiz sınavların esiri olmuş durumundadır. Öğrenciyi ve öğretmeni sınavların ve notların esiri olmaktan kurtarmak zorundayız. Bu esaretten kurtulmanın yolu sonuç değerlendirmesi olan test ve yazılı sınavların etkisini asgari düzeye indirmek ve süreç değerlendirmesi ile öğrencinin gelişimini takip edecek alternatif değerlendirme yöntemleri kullanmaktır.
Saygılarımla.
[Muhammet YILMAZ]

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak