Sigara Savaşlarında Öğrencileri Dinleyin

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlk seri üretim sigaralar da endüstriyel tasarım harikasıydı: Hassas aletler, sofistike, aseptik, hatta belki de hijyenik hissettiren zarif, el değmemiş tütün tüpleri. Her halükarda, selefleri olan pis purolardan ve zina edilen enfeslerden daha sağlıklı ve daha sağlıklı algılandılar ve tütün satıcıları sigaraları bir ilerleme şekli olarak pazarladılar. Yeni mentollü lezzetleri daha kolay gitmelerini sağladı, Kool markasını ilan etti ve 1950'lerde ortaya çıkan filtre uçlarını zararsız hale getirme sözü verdi (ama aslında daha da kötüleştirdi)). 1942'de, Coca-Cola şişesi ve bir dizi Studebaker otomobil serisi gibi çığır açan ambalajların ve ürünlerin yaratıcısı olan ünlü tasarımcı Raymond Loewy, sigaranın gizemine eklenen, mevcut bir tasarım üzerinde iyileştirme ve onları ikonik, hafif bir paket içine alma Lucky Strike markası için.

Tütünün sağlık yararlarına giden hekimleri betimleyen eski sigara reklamları
Stanford Tıp Fakültesi üzerinden klasik sigara ilanları
Günümüzde vaping reklamları gibi eski sigara reklamları, ürünü genellikle rakiplerinden daha yumuşak, daha az tahriş edici ve sağlıklı olarak konumlandırdı.
On yıllardır, reklamverenler ve tasarımcılar bilimin dışına çıktılar: doktorlar satın alındı ​​ya da sigaraların yararları için tanıklık edecek kadar bilgisizdiler ve hüküm süren belirsizlik konusunda, şu anki kriz krizinde olduğu gibi çok şey hissetmiş olmalılardı - Ürün, eleştiriye büyük ölçüde bağışıklık kazandı. Modern sigaranın öne çıkmasından yaklaşık 40 yıl sonra, 1960'lara kadar sigara paketleri, ürünün geleceği üzerinde ortaya çıkan bir savaşın şekilsiz izlerini taşımaya başladı. Amerikan Kanser Birliği gibi kurumların baskısı altında ve sigarayı kansere bağlayan ilk çalışmaların ardından, büyük bloklu mektuplarda (ve sonradan korkunç hastalıklı akciğerlerin resimlerinde zorunlu sağlık uyarıları) her kutuya damgalanmıştı.

Fakat çok geç oldu.

HER ŞEYE YENİDEN BAĞLANIN
Ürün ilk önce erkeklere hitap etmişti, daha sonra 1920'lerde ve 1960'larda muhteşem dalgalanmalarla kadınlara sıçradı, kadınlara yeni özgürlükler vaadi üzerine sinik saçma geldi. Daha trajik bir şekilde ve Joe Camel gibi karakterlerden dolayı küçük bir ölçüt olmaksızın, sigarayı (gerçek bir ölüm cezası, öğrenmeye gelmişti) gençlere hitap etti.

Uzun süren Michigan çalışma son zamanlarda lise son sınıf yüzde 27'si son 30 gün-10 sekizinci neredeyse birinde vaped ettiğini açıklayarak manşetlere taşındı 1976. Bir genç sigara içenlerde benzer yüzdeleri sınıf kaydedilmiş 1984 belgesine dan Yıllar sonra ortaya çıkan RJ Reynolds Corporation, şirketin genç yetişkinleri “tek sigara tiryakisi kaynağı” olarak gördüğünü ortaya koydu. 1988'de başlayan Joe Camel reklamları hile yaparak şirketin 12-18 yaş arasındaki sigara içenlerin pazar payını artırdı . Yüzde 3 ile yüzde 13 arasında.

Sadece birkaç yıl sonra, 1991 yılında, bir önseziyi izleyen bir araştırmacı, Camel şirketinin bu süreçte başka bir izleyici kitlesini cezbettiğini ortaya koydu: 3-6 yaş okul öncesi öğrenciler arasında, Joe Camel, en çok tanınan marka olarak Mickey Mouse ile bağlanıyor 22 rakip arasında görüntü. 6 yaşındakilerin yüzde 91'i, Joe Camel'i temsil ettiği ürünle eşleştirebilir.

Vintage tütün ve modern vaping reklamlarının karşılaştırmalı grafiği
Sigara reklamları (solda) ve vaping reklamları, gençlik ve cinsiyet çekiciliğini vurgulayan oldukça paralel kurslar boyunca yayınlanıyor. Vaping sanatının sağ üstündeki bir hashtag "#swokingevolved" okuyor.
Bu kampanyaların ardından gelen katliam şaşırtıcıydı. 1963 yılında, tütün krizinin zirvesinde bir yıl boyunca, Amerikalılar ülkede yaşayan her insan için yaklaşık 2.800, 523 milyar sigara içti . Washington Post tarafından bildirilen araştırmaya göre, günde 10 sigara içmenin “ölüm riskini iki katına çıkardığı” ve sigara içenlerin üçte ikisinin “sigarayla tetiklenen hastalıklardan erken öleceğini” söyledi. 20. yüzyılda, sigara ve diğer tütünler ilgili ürünler  dünya çapında 100 milyondan fazla insanın hayatını talep etti ve Dünya Sağlık Örgütü tütün kaynaklı hastalıkların bu yüzyılda bir milyar insanı öldürme hızına girdiğini  söyledi.

Tarih, geleceğe yönelik mükemmel bir rehberdir. Sigara içmenin ve vapingin kaderi aynı yollar boyunca hareket etmeyebilir - veya aynı yerde başlayıp biten - ancak sorunun genel şekli tanıdık geliyor. Çalışmaların şu ana kadar ki vapingin sigara içmekten daha güvenli gibi göründüğü ve vapingin yetişkin sigara içenlerin sigara içme alışkanlığını tekmelemesine yardımcı olabileceği, ancak iddiadaki bilimin  bulanık olduğu doğru .

2013 Marka: Üretici tarafından Reklam: Lezzet için Buhar Eliquid Gummy Bear
tobacco.stanford.edu
Vaping endüstrisinin nerede hedeflendiğine dair herhangi bir şüpheniz varsa, tekrar düşünün. Çocukları hedef alıyorlar ve veriler zaten onlara sahip olduğunu söylüyor.
Ama sigara gerçek etkisini anlamak için onlarca yıl sürdü ve bir satış 1.3 milyar $ kayıt iyimser adlı JUUL Başlangıç Seti-şirketin arkasında niyeti vaping sektöründe liderdir hiçbir karıştırıyorsun sadece orada son bir yıllık dönemde - veya dijital dokunmatik ekranları, veri zengini okuma değerleri ve kişiselleştirilmiş ayarları ile daha yeni, daha özelleştirilebilir vaping cihazları. Önündeki sigaralar gibi, tükenmez kalemler, MOD'ler ve e-nargile dizileri genellikle güzel, modern ifadelerdir; çağın ifadeleri gibi hissetmek için tasarlanmışlardır - geldiklerini bildirmek isteyen çocuklar için temel taşlardır.

Bu arada, vapingin ardındaki sayılar uğursuzca yükselmeye devam ediyor. Gençlerin ve ortaokulların yüzdesi, yüksek suların bir kısmına yakın dırdır etti ve aynı yaş grubunda elde edilen sigarayı işaretledi. Son zamanlarda ölümcül, vapingle ilişkili solunum hastalıkları kasırgası, son zamanlarda düzinelerce ABD eyaletinde yüzlerce kişiyi taradı , 500'den fazla hastalandı ve sekiz kişiyi öldürdü.

Ve araştırmalar, buharlaşmayla ilgili daha endişe verici spekülasyonların bazılarını sessizce teyit ediyor: bir 2016 Genel Cerrahının raporu , ergenlerin nikotine maruz kalmasının - bağımlılık yapan kimyasalların buhar çocuklarında yüksek konsantrasyonlarda bulunduğuna karar vermekte artan bir kanıtlar topluluğuna katılıyor - “olabilir Beyin gelişimi için kalıcı olumsuz etkileri vardır. ”Diğer çalışmalar , endüstrinin iddia ettiği aromalı buhar ile birlikte diasetil gibi zararlı metallerin ve akciğere zarar veren kimyasalların  solunabileceğini ortaya koymaya başlıyor .

ÇALIŞAN TAKTİKLERİ ÖĞRETMEK (VE YAPMAYAN BİR)
1. Riskler hakkında ders vermekten kaçının: Nikotin bağımlılığı ve çocukların beyinlerine ve akciğerlerine uzun vadeli hasar riskleri hakkında korkunç uyarılar yapma dürtüsü anlaşılabilir bir durumdur, ancak araştırmalar ortaokul ve lise öğrencilerinin sadece dinlemediğini gösteriyor . Araştırma bu noktada kesin değildir. 2014 yılında, Fırsat Çağı: Yeni Ergen Biliminden Dersler , ergen gelişimi üzerine araştırmacı ve tanınmış bir uzman olan Larry Steinberg şöyle özetliyor: “Sağlık eğitimi konusundaki en sistematik araştırmalar, ergenlerin bilgilerini değiştirmede en iyi programların bile başarılı olduğunu gösteriyor; davranışlarını değiştirmekle değil. ”

Orta ve lise öğrencilerine vapingle ilişkili sağlık riskleri hakkında bilgi vermek elbette çok önemlidir, ancak bunları caydırmak için yeterli değildir.

2. Onlara parayı göster: Ergenler, sosyal bir adaletsizlik içinde istifade ettikleri ya da istilacı bir rol oynadıkları fikrine güçlü bir şekilde yanıt verirler. Bilişsel sinirbilim profesörü ve Kendimizi İcat Etme: Genç Beyin Gizli Yaşamı'nın yazarı Sarah-Jayne Blakemore'ye göre, 2000 yılında yapılan bir büyük çalışma, bir dizi sigara karşıtı mesajın ergenler üzerindeki etkinliğini test etti. En etkili kampanyalar, ikinci el duman sorununa (özellikle küçük çocukları tehlikeye sokarak) ve yetişkin bir endüstrinin para kazanmak ve çocukları bağlamak için “ölümcül bir ürünü aldatıcı tasviri” ile meşgul olduğu fikrine odaklandı. “Böyle şeylere odaklanırsan, tutumlarını değiştirebilirsin” diye sonuçlandırdı.

İlgili araştırmaları, makaleleri ve reklamları toplayarak medya okuryazarlığı dersi tasarlamayı ve daha sonra öğrencilerin tütün ve vaping endüstrilerinin motivasyonları - ve dürüstlüğü hakkında kendi kararlarını vermelerine izin vermek anlamına gelebilecek öğretmenler için. Google’ın “ vaping ve tütün reklamları ” görsel araması, başlamak için basit bir yerdir.  Diğer iyi kaynaklar: Stanford'un tütün ve vaping reklamlarına parlak, ansiklopedik bakışları ( en iyi nav'ı kullanın) ve JUUL'un pazarlama taktikleri hakkındaki 2019 çalışmalarının yanı sıra  Vox'un  Stanford'un çalışmasını düşünceli bir şekilde kapsaması.

3. Öğrencilerin akranlarını yükseltin (ve kendi profilinizi azaltın): Milwaukee'deki Arrowhead Lisesi'nde müdür Gregg Wieczorek, bazı öğrencilerini bölgedeki besleyici okullara genç öğrencilerle vaping hakkında konuşmak için gönderir. “Orta okuldaki çocuklar bu çocuğu gördüklerinde basketbol takımına bakıp, 'Vaping senin için kötü ve işte bu yüzden bunu yapmamalısın' diyerek, öğretmenlerden daha fazla etkiye sahip olabileceğini umuyorum. ya da ebeveynler bunu söylüyor ”dedi.

O haklı. Blakemore'ye göre, “Gençlere sağlıklı seçimler yapmak veya sigara içmeyi teşvik etmek istiyorsanız, uzun vadeli sağlık risklerine odaklanmıyorsunuz. Asıl umursadıkları şey, arkadaşlarının ne düşündüğü. ”Blakemore, dersin daha genel olarak uygulandığını söylemeye devam etti: Ortaokulda popüler çocuklar tarafından yönetilen zorbalık karşıtı kampanyalar, örneğin“ zorbalık ve öğretmenler tarafından yönlendirilen aynı kampanyalardan daha gerçek zorbalık örnekleri - ve aynısı sigara için de geçerlidir. ”

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/lessons-cigarette-wars-harness-student-voices-against-vaping

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak