Sert Müfredatta Farklılaşma

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Farklılaşma, eğitimde sık sık ortaya çıkan bir terimdir ve öğretmenlerin çoğu, öğrencilerin değişen ihtiyaçlarını ve ilgilerini karşılamak için eğitim ve değerlendirmeyi uyarlamanın yararlı olduğu konusunda hemfikirdir.

Ancak, katı bir müfredatla karşı karşıya kalan bir öğretmen için bu bir mücadele olabilir. Bazı bölgeler öğretmenlerin tüm öğrencileri sınıf seviyesinde aynı test veya sınavda sunmalarını isterken, diğerleri farklılaşmaya karşı çalışabilecek özel bir müfredat satın alır. Ancak, müfredat kısıtlamalarında farklılaşmayı yaymanın çeşitli yolları vardır.

ZORUNLU BECERİLERİ ARTIRMA
Her birimin, öğrencilerin öğrenmesi beklenen belirli bir takım becerileri vardır. Bazı öğrenciler bu becerilerle mücadele eder ve diğerleri kolaylıkla süzülür.

Tüm öğrencilere uyum sağlamak için, gerekli yetenekleri birbirinden ayırarak her birime başlarım. Bir zihin haritası kullanarak, merkezdeki müfredatın ana hedeflerini listeliyorum. Bu hedeflerin üzerinde, öğrencilerin mevcut müfredat hedeflerine ulaşabilmeleri için uzmanlaşmaları gereken diğer becerilerin bir listesine uzanacağım.

Mücadele öğrencileri için, zihin haritası müfredat hedeflerine doğru çalışmaya başlamadan önce ustalaşmak için ihtiyaç duydukları beceriler için bir rehberlik noktası olarak hizmet eder - çalışacakları şeyleri görebilirler. Örneğin, bir argüman denemesinde bir müfredat hedefi, öğrencilerin bir iddiada bulunmalarını ve karşıt iddiaları reddetmeleri için ise, öncelikle bir iddia bildirimi üretebilmeleri ve diğerlerinin konu hakkında sahip olabileceği görüşleri analiz edebilmeleri gerekir. Bu destekleyici becerilerin, öğrencileri müfredat hedefine tanıtmadan önce ele alınması gerekir - aksi takdirde başarı elde etmeleri daha zor olacaktır.

Zaten bir hedefe ulaşabilen öğrenciler için, öğrenmelerini nasıl genişletebileceklerini düşünüyorum. Ek faaliyetler, öğrencileri daha üst düzey becerilere veya açık uçlu etkinliklere veya konuyla ilgili projelere getiren ek dersler içerebilir.


ÖĞRENCİLERİN NEREDE OLDUĞUNU ÖĞRENİN
Akıl haritası oluşturulduktan sonra, müfredat hedefleri, bu hedeflere hakim olmak için gereken destek becerileri ve potansiyel becerileri genişletme alanları hakkında genel bir bakış açısına sahibim. Ardından tüm sınıf için bir ön değerlendirme oluşturuyorum.

Genel olarak, çoktan seçmeli testlerden kaçınmaya çalışıyorum ve bunun yerine oyuncuların kilitli bir odadan kaçmalarını sağlayan anahtarlar almak için bir dizi bulmaca ile çalıştıkları bir kaçış odası gibi çekici alternatifler sunmaya çalışıyorum. Öğrencilerim yaklaşan bir birimde kapatacakları becerilere dayanarak bulmacalar aracılığıyla çalışırlar ve hangi öğrencilerin farklı becerilerle mücadele ettiklerini not etmeyi gözlemlerim.

Etkileşim ve işbirliği, yaklaşan bir birime olan ihtiyacı hakkında bana bilgi verirken öğrencilerin katılımını sağlamak için değerlendirme özelliklerini gizlemektedir. Bu değerlendirmeler, müfredattan gelmez ve gerekli derslerin farklı derslerle nasıl eşleştirileceğine dair fikir verebilir.

KÜÇÜK GRUP DERSLERİ PLANLAYIN
Birimin ön değerlendirme bilgilerini ve beceri haritasını kullanarak, farklı küçük gruplar için mini dersler hazırlarım. Öğrencilerin yeteneklerini etiketlemekten kaçınmak için “hazırlık grupları” diyorum. Düşük veya yüksek grup yok, sadece farklı gruplar hazır. becerileri farklı şekillerde ele almak.

Öğrenim bölümlerini ayrı derslere ayırmak için geliştirdiğim bir ayrım şablonunu kullanarak , bir mini dersin konusunu listeliyorum ve üç küçük grup dersine bölüyorum. Bunlardan biri, öğrencileri bu hedefe ulaşmak için hazır bir hedef, öğrenciler için bir başka Bu alanda daha fazla desteğe ihtiyaç duyanlar ve bu beceriyi genişletmeye hazır olan öğrenciler için.

Örneğin, bir anlatı biriminde çalışıyorum ve odaklanma becerisi bilgi toplarsa, o beceriye hazır olan öğrenciler buna odaklanan bir etkinlik üzerinde çalışırlar. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyan bir grup, bir taslağı oluştururken ayrıntıları eklemelerine yardımcı olacak bir görsel oluşturmak için hikayenin eskiz öğeleri de dahil olmak üzere öykülerini eklemek için açıklayıcı detaylar geliştirmelerine yardımcı olacak bir etkinlik üzerinde çalışabilir. Bir anlatıya ayrıntı eklemek için bilgi toplama konusunda ustalaşmış olan öğrenciler, başkalarının bakış açısıyla anlatıldıklarında hikayelerinin nasıl değişebileceğini düşünerek becerilerini geliştirebilirler.

Küçük grup derslerinin anahtarı, onları esnek ve akıcı hale getirmektir, bu nedenle öğrenciler, ünitede ustalaşmak için ihtiyaç duydukları becerileri geliştirmek ve güçlendirmek için farklı meslektaşlarıyla birlikte çalışırlar. Gruplar, bireysel öğrencilerin hazırlık düzeyine göre dönmelidir.

GÖMÜLÜ SES VE SEÇİM
Farklılaşma ile müfredat arasında bir köprü kurmanın en kolay yolu, öğrenci seçimine olanak tanımaktır. En karmaşık programlarda bile, öğrencilerin öğrenmelerine ilişkin bir karar vermeleri için yer olabilir.

Seçenekler, öğrencilerin öğrenmelerini nasıl gösterecekleri gibi büyük kararlardan, işbirliği için bir iş ortağı seçmek gibi daha küçük görevlere kadar değişebilir. El yazısı arasında bir ödeve karar vermek ya da yazmak, farklılaştırılmış bir seçimin bir versiyonudur.

Birimin sonunda iki final değerlendirmesini de ekledim: birincisi notun geri kalanıyla aynı ve bir öğrenci seçimine izin verenle aynı. İlki ilçe tarafından istenir; içerik alanı ve sınıf seviyesindeki tüm öğrenciler bunu tamamlamalıdır. Çoğu zaman, bir argüman yazısı veya edebi analiz gibi yaygın bir yazı değerlendirmesidir. Bu bir final değerlendirme notu. Ama seçim temelli ikinci bir değerlendirme yapıyorum. Öğrenciler müfredat gereksinimlerini karşılıyorlar, aynı zamanda bildiklerini bilerek kendilerini en emin hissettirecek bir şekilde gösterme fırsatına da sahip oluyorlar.

Bir müfredatın bir barikat olması gerekmez. Gerekli beceri ve ödevleri takip ederken, öğretmenlerin bireysel öğrenci ihtiyaçlarını ve ilgilerini birleştirebilmesinin birçok yolu vardır.

Kathryn Nieves'e

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/differentiation-rigid-curriculum

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak